
می توان گفت که مذاکرات با ایران جاه طلبانه ترین پروژه "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا است، چرا که این پروژه را فعلاً مسئله ای دارای اولویت در سیاست خارجی آمریکا نمی نامند، اما تنها بدین علت که اطمینان به موفقیت آمیز بودن این پروژه وجود ندارد. هفته گذشته رئیس جمهور آمریکا "دنیس راس" دیپلمات مجرب را بعنوان دستیار "هیلاری کلینتون" وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا در امور ایران منصوب کرد که او نیز باید با تهران مذاکره و آن را متقاعد کند که چند گام بسوی غرب بردارد. در این مسئله واشنگتن به کمک روسیه بسیار نیازمند است و از این رو اوباما در نامه خود برای "دمیتری مدویدیف" رئیس جمهور فدراسیون روسیه پیشنهادی جنجالی به وی داد.
طبق اطلاعات کامرسانت، رئیس جمهور جدید آمریکا در پیام خود اطلاع داد که اگر مشکل هسته ای ایران حل شود، آمریکا آمادگی این را دارد که برنامه خود برای استقرار سپرضدموشکی در اروپا را فراموش کند. در این راستا نیز اوباما به روسیه پیشنهاد داد که در یک جبهه دیپلماتیک وارد مذاکره با تهران شود.
این روزنامه می نویسد که هنوز واشنگتن پاسخ به این پیشنهاد را دریافت نکرده و بعید است که دیدار آتی کلینتون با "سرگی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه در ژنو نیز باعث روشنتر ساختن این موضوع شود.
امید اصلی به دیدار آتی مدویدیف و اوباما است. مدویدیف در نامه خود به اوباما از وی دعوت نمود که به مسکو سفر کند و او نیز موافقت کرد، اما درباره تاریخ دیدار هنوز توافق نشده است. به احتمال زیاد در این رابطه وزرای خارجه دو کشور به توافق نهایی خواهند رسید و این تاریخ روز 2 آپریل در لندن بهنگام اولین دیدار روسای جمهور اعلام خواهد شد.
"دانیل فرید" معاون وزیر خارجه آمریکا یادآور نمود که تا کنون کرملین و کاخ سفید تنها از طریق تلفن و یا نامه ارتباط برقرار می کردند و اوباما و مدویدیف در رابطه با یک پیام، چندین بار تماس گرفته و نامه می فرستادند.
آنطور که یک منبع نزدیک به کاخ سفید به روزنامه "کامرسانت" اطلاع داد، نامه های اوباما و مدویدیف طرح اصلی مذاکرات روسیه و آمریکا خواهند بود. به گفته این فرد آگاه، در این نامه ها پنح موضوع کلیدی مطرح شدند: کنتترل بر تسلیحات، افغانستان، ایران، ساختار جدید امنیت اروپا و بحران اقتصادی جهانی.
روز گذشته مدویدیف در مصاحبه با رسانه های اسپانیانی اعلام نمود که امیدوارست طی دیدار در لندن، مسئله استقرار سپر ضدموشکی در اروپا را با اوباما بررسی کند. مدویدیف همچنین ابراز امیدواری نمود که دولت جدید آمریکا در این مسئله رویکردی با "خلاقیت و همکاری بیشتری" نسبت به دولت جرج بوش عمل کند.
رئیس جمهور روسیه اظهار داشت: "یک چنین علامت هایی را ما از همکاران آمریکایی خود دریافت کرده ایم. من امیدوارم که این علامت ها به پیشنهاداتی مشخص مبدل شوند. امیدوارم که در اولین دیدارم با باراک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، ما بتوانیم این مسئله که برای اروپا بسیار مبرم می باشد را نیز بررسی کنیم".
روزنامه روسی کامرسانت، [External Link Removed for Guests]