بخش اعظم اين بودجه ميبايست صرف تامين مالي عمليات نظامي در افغانستان و پاكستان وهمچنين خروج نيروهاي آمريكايي از عراق شود. البته دولت اوباما قصد دارد هزينه قابل توجهي را نيز صرف ديگر اهداف، بويژه مبارزه با قاچاق مواد مخدر از مكزيك و نيز «كمك به گرجستان» بنمايد.
به نوشته اين روزنامه، از سال 2001 كه آمريكا جنگ افغانستان و بعد جنگ عراق را آغاز كرد، قانونگذاران آمريكايي براي تامين مالي اين دو مناقشه منطقه اي حدود 830 ميليارد دلار هزينه صرف كرده كه از اين ميزان 657 ميليارد آن به عراق و 173 ميليارد دلار نيز به افغانستان اختصاص يافته است.
در بودجه سال 2009 براي ادامه عمليات نظامي در اين دو كشور مبلغي معادل 130 ميليارد دلار اختصاص داده شده است. ولي "باراك اوباما " تقاضاي بودجه اضافه اي معادل 83 ميليارد دلار براي هزينههاي نظامي و ديپلماتيك دولت خويش در سال آتي نموده است كه علت آن تمركز فعاليت نظامي آمريكا در افغانستان و پاكستان و نيز لزوم خروج به موقع نيروهاي نظامي از خاك عراق است كه نيازمند هزينه هاي بيشتري خواهد بود.
البته حوزه منافع نظامي ايالات متحده به افغانستان و پاكستان محدود نمي شود. اوباما خواستار 350 ميليون دلار به منظور تقويت مرزهاي آمريكا با كشور مكزيك و مبارزه قاطع با قاچاق مواد مخدر از اين كشور نموده است.
علاوه بر اين برنامه ريزي شده است تا 242 ميليون دلار نيز صرف برنامه «كمك به دولت گرجستان» شود. به احتمال زياد اين بودجه صرف خريد تسليحات نظامي جديد براي ارتش گرجستان و آماده سازي آن خواهد شد كه در جريان جنگ ماه آگوست سال گذشته در اوستياي جنوبي خسارات زيادي به آن وارد شده است.
«آر.ب.كاديلي» مي افزايد، هر دو فراكسيون كنگره آمريكا از هم اكنون آمادگي خود را براي اختصاص بودجه اضافي درخواست شده از سوي رئيس جمهوري اعلام كرده اند. ولي به عقيده كارشناسان، تصويب اين مسئله ممكن است با موانعي روبرو شود، چرا كه در حال حاضر در كنگره مبارزه واقعي بين لابيهاي گروههاي مختلف صنايع نظامي آمريكا در جريان است. به همين دليل بعيد نيست كه "باراك اوباما " با بازگرداندن برخي برنامه هاي بسته شده به كنگره، مجبور به كاهش درخواست خويش شود.
