به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از اداره كل تبليغات دفاعي وزارت دفاع، براي نخستين بار در كشور خط آبكاري قطعات با پوشش كامپيوزيتي نيكل سيليكون كاربايد با حضور سردار مصطفي محمدنجار وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح در صنايع هوايي وزارت دفاع افتتاح شد.
نجار طي سخناني در تشريح اين پروژه اظهار داشت: يكي از مشكلات تكنولوژيكي در توليد قطعات و مجموعههاي هوايي، ايجاد پوششهاي مقاوم به سايش قطعات است كه بايد در دماي بالاي كاركرد مجموعه، ضن حفظ استحكام و سختي خود از قابليت انتقال حرارت بالايي نيز برخوردار باشد.
وي افزود: امروزه از پوششهاي مختلفي روي قطعات هوايي استفاده ميشود كه در ميان آنها، پوشش كامپوزيتي نيكل سيليكون كاربايد بدليل خواص منحصر بفرد خود، كاربرد ويژهاي در صنايع ساخت مجموعههاي هواخنك در دنيا پيدا كرده است.
وزير دفاع در ادامه گفت: اين پوشش با ضخامتي در حدود 1/. ميليمتر ( 100 ميكرون) بدليل وجود ذرات سخت سيليكون كاربايد (SIC)، سختي و مقاومت به سايش بسيار عالي داشته و در عين حال از انتقال حرارت بالايي نيز برخوردار است بطوريكه در شرايط سخت عملكرد موتور در محيطهاي گرم و دورهاي بالا ( بالاتر از 7000 دور دقيقه) از تمركز حرارتي داخل مجموعه جلوگيري كرده و ضمن بالا بردن توان عملياتي آن، عمر قطعه را نيز بطور چشمگيري افزايش ميدهد.
نجار خاطر نشان كرد: اعمال اين پوشش روي قطعات آلومينيومي بدليل نياز به توزيع يكنواخت ذرات سيليكون كاربايد در زمينه نيكل از يكسو و نياز به اعمال ضخامت بالاي پوشش نيكل ( بالاي 15/. ميليمتر) از سويي ديگر با روشهاي مرسوم و متداول آبكاري امكانپذير نبوده و از پيچيدگي تكنولوژي بالايي برخوردار ميباشد.
وي گفت: محققين و كارشناسان صنايع هوايي وزارت دفاع پس از سه سال تحقيقات علمي و تلاش مستمر موفق شدند اين فناوري پيچيده را بومي كرده و خط آبكاري آن را در مقايس صنعتي راهاندازي كنند.
وزير دفاع در پايان با قدرداني از تلاش محققان و متخصصان صنايعهوايي وزارت دفاع افزود: اين اقدام گام بسيار مهمي در خوداتكايي صنعت هوايي كشورمان بشمار ميرود و نشان ميدهد با وجود اعمال تحريمهاي گوناگون صنعت هوايي و دفاعي كشور همچنان پويا و با نشاط به حيات خود ادامه ميدهد
منبع
[External Link Removed for Guests]