محوريت جنگ‌هاي آينده بر مهندسی استوار است

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Major II
Major II
پست: 266
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۱ اسفند ۱۳۸۷, ۹:۴۸ ق.ظ
محل اقامت: shiraz
سپاس‌های ارسالی: 67 بار
سپاس‌های دریافتی: 436 بار
تماس:

محوريت جنگ‌هاي آينده بر مهندسی استوار است

پست توسط هوایی »

 معاون مهندسي نيروي زميني ارتش:
 
  يگان‌هاي مهندسي در طول سه دهه پس از انقلا‌ب شكوهمند اسلا‌مي و اقدامات انجام شده توسط ايشان از جمله بر روي آب‌هاي خروشان رودخانه‌هاي كارون بارها موجب شد نيروهاي قواي مختلف ايران به راحتي در خطوط نبرد حق عليه باطل جابه‌جا شوند. ساخت‌و‌‌سازهاي فراوان دفاعي، فعاليت‌هاي عمراني، احداث سازه‌هاي لا‌زم براي پدافند غير عامل و حضور موثر در زمان حوادث غيرمترقبه و پاك‌سازي ميادين مين نيز از فعاليت‌هاي اين گروه‌است. مطلب حاضر گفت‌و‌گويي است يا امير سرتيپ‌دوم حسيني، معاون مهندسي نيروي زميني ارتش درباره فعاليت‌هاي مهندسي.

اگر بخواهيم تعريفي از مهندسي داشته باشيم، شما مهندسي در نيروي زميني ارتش را چگونه تعريف مي كنيد؟
مهندسي نيروي زميني ارتش درحال حاضر به عنوان بازوي اصلي فعاليت‌ها و اقدامات مهندسي عمل مي‌كند و نظارت ستادي و هدايت كليه فعاليت‌هاي عمراني را در عرصه‌هاي دفاعي و سازندگي در اين نيرو بر عهده دارد. امروزه مهندسي مورد توجه كليه نيروها است و بقيه نيرو‌هاي مسلح هم به تبعيت از نيروي زميني در حال تغيير دادن ساختار خود و تشكيل معاونت مهندسي هستند. ‌
يكي از فعاليت‌هاي مهندسي كه به آن اشاره كرديد ساخت و ساز است در اين خصوص چه اقداماتي صورت گرفته است؟
در زمينه ساخت و ساز اماكن يك نهضت عمراني در نيروي زميني ارتش به راه افتاده است. بسياري از پادگان‌هاي ما كه در دوران جنگ تحميلي به ويرانه‌هايي تبديل شده بودند بازسازي و نوسازي شده‌اند. خانه‌هاي سازماني زيادي ساخته شده است. در حال حاضر بيش از 1100 واحد منزل مسكوني در بيش از 20 يگان و 49 دستگاه آسايشگاه سربازي در 21 پادگان مراحل پاياني ساخت را پشت سر مي‌گذارند. احداث زاغه‌هاي مهمات، بيمارستان، سوله‌هاي ورزشي، مسجد، كتابخانه، مجتمع فرهنگي و حمام نيزاز جمله فعاليت‌هاي مهندسي نيروي زميني ارتش است.
معاونت مهندسي نيروي زميني براي پيشبرد پروژه‌ها و طرح‌هاي عمراني تا چه اندازه به علم روز و تكنولوژي مدرن مجهز شده است؟ ‌
مهندسي نيروي زميني با همكاري و حمايت سلسله مراتب فرماندهي توانسته است با مددالهي تجهيزات پيشرفته و به‌روز را خريداري و در اختيار يگان‌هاي مهندسي قرار دهد. نيروهاي ما در بعضي از فعاليت‌ها هم از نظر فني و هم از نظر بومي كردن تكنولوژي به دستاوردهاي خيلي خوبي رسيده‌اند. در ابعاد آموزشي نيز كليه متون درسي مهندسي به‌روز شده و حتي طراحي و صفحه‌آرايي آنها تغيير يافته و سمت و سوي آموزشي و آكادميك پيدا كرده است. برخي از اين كتاب‌ها كه حالت طبقه‌بندي ندارد در سطح كشور و براي عموم نيز عرضه مي‌شود. دانشگاه‌هاي نظامي ديگر نيروهاي مسلح نيز تعدادي از كتاب‌هاي مهندسي تأليف شده در نيروي زميني ارتش را خواستار شده‌اند.
امروزه پدافند غيرعامل از اهميت ويژه‌اي برخوردار است و در كشور نيز همواره بر آن تأكيد مي‌شود؛ شما در مهندسي نيروي زميني و در اين خصوص چه اقداماتي انجام داده‌ايد؟
امروزه با تاكيدات مقام معظم رهبري، پدافند غير عامل در حال يك فرهنگ سازي خاص در كل كشور است. اين امور در تمام سطوح كشور از استانداري و فرمانداري گرفته تا وزارتخانه‌هاي مختلف در حال پيگيري مي‌باشد و اين اتفاق واقعاً يك نياز است. البته بعضي‌ها تصور غلطي در اين باره دارند و فكر مي‌كنند پدافند غير عامل يعني يك زير زمين بكنيم و برويم داخل آن. پدافند غير عامل ابعاد بسيار گوناگوني دارد و هر كاري كه بتواند تلفات ما را كاهش دهد يك اقدام پدافند غير عامل محسوب مي‌شود. براي مثال اگر تخليه يك ساختمان بتواند در تسريع عمليات ما و جلوگيري از تلفات، تأثير داشته باشد آن كار، پدافند غير‌عامل قلمداد مي‌شود. پدافند غير‌عامل هم ابعاد بسيار دقيق و پيچيده‌اي دارد و هم ابعادي ساده و سهل. به همين دليل اين امر نيازمند يك عزم ملي و فرهنگ‌سازي ملي است تا در كشور بومي شود و همه سازمان‌هاي مختلف و مسئولا‌ن به آن توجه كنند. منتهي بحث اصلي و تخصصي آن به مباحث نظامي مربوط مي‌شود و اگر سازمان يا نهاد ديگري بخواهد آن را انجام دهد حتماً بايد از مشاوره مراكز نظامي استفاده كند. خوشبختانه در نيروي زميني در اين خصوص اقدامات خوبي صورت گرفته و به لحاظ فيزيكي نيز پيشرفت‌هاي خوبي حاصل شده است. امروز در تمامي پروژه‌ها و طرح‌هاي ساختماني‌مان به پدافند غير عامل توجه ويژه‌اي داريم .
جايگاه مهندسي را در جنگ‌هاي آينده چگونه مي‌بينيد؟
ما آرزو مي‌كنيم كه هيچ وقت كشورمان در گير جنگ نشود. تمام اقدامات نظامي ما صورت بازدارندگي دارد و ما با هيچ كشوري سر جنگ نداريم و هميشه پرچم صلح در دست ما بوده است. ولي اگر شيطنتي بخواهد روي بدهد قطعاً سربازان مقام عظماي ولا‌يت آماده دفاع هستند. دشمن از انسجام مردم ما و ملت ايران مي ترسد. اين وحدت ماست كه دشمن را به وحشت انداخته است. تمام سنگيني سلا‌ح‌هاي ما به ايمان ما، وحدت ما و گوش به فرمان ولا‌يت بودن ملت ما اتكا دارد. در اوايل جنگ و مدت كوتاهي بعد از انقلا‌ب، ما تجهيزات چنداني نداشتيم حتي از تجهيزات موجود نيز نمي توانستيم استفاده كنيم و به راه‌اندازي و به كار گيري كوچك‌ترين تجهيزات نيازمند بوديم، اما با همان شرايط توانستيم دشمن را به ذلت بكشانيم. درست است كه الا‌ن دشمن ما فرق كرده اما تاكتيك‌ها، عمليات‌ها، ديد ما و امكاناتي كه در اختيار داريم و سلا‌ح‌هاي بازدارندگي ما هم فرق كرده است. من عقيده دارم محوريت جنگ‌هاي آينده بر مهندسي استوار مي‌شود. اين موضوع چه در بحث پدافند غير عامل و چه در بحث‌هاي ديگر صدق مي كند. انشاا.. كه هيچ وقت جنگي را نخواهيم ديد، دشمن جرأت اين كار را ندارد و اگر روزي بخواهند شيطنت بكنند به تعبير مقام عظماي ولا‌يت سيلي محكمي خواهند خورد. ‌
با تشكر از روابط عمومي نيروي زميني ارتش ج.ا.ا
[External Link Removed for Guests] 
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”