اشفتگی اعراب و اسراییل از نزدیکی ایران وامریکا
مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا
- پست: 2952
- تاریخ عضویت: پنجشنبه ۱ اسفند ۱۳۸۷, ۴:۲۷ ق.ظ
- سپاسهای ارسالی: 2399 بار
- سپاسهای دریافتی: 12644 بار
اشفتگی اعراب و اسراییل از نزدیکی ایران وامریکا
آشفتگي اعراب و اسرائيل از رابطه آمريکا با ايران "کريستين ساينس مونيتور"با اشاره به اين موضوع که علاوه بر رژيم صهيونيستي برخي کشورهاي محافظه کار عرب منطقه نيزنگران نتايج مذاکره آمريکا با ايران هستند مي نويسد که افزايش تحريم ها عليه ايران در خلال مذاکرات که مورد توجه برخي در امريکا است موج ناکام شدن اين مذاکرات خواهد شد. [External Link Removed for Guests] 5/2/88 به گزارش ايرنا، "کريستين ساينس مونيتور" در شماره امروز خود به اين سوال پرداخته است که آيا فلسفه گفتگو با ايران که مورد توجه باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا قرار گرفته است ايران را از تسليحات اتمي دور نگه خواهد داشت؟
اين روزنامه با اين مطلب آغاز شده است که اوباما اعتقاد دارد که آمريکا بايد با دشمنان خود که از آنجمله کشورهائي نظير کوبا، سوريه، ونزوئلا و کره شمالي هستند بر سر ميز مذاکره حاضر شود، اما اهميت اين سياست در مورد هيچ کشوري به اندازه ايران نيست.
"وين وايت" از مقامات پيشين آمريکا در طراحي سياست خارجي اين کشور در اين مورد مي گويد ايران از اولويت و اهميت فوق العاده اي برخوردار است و به دلايل متعدد مانند برنامه هسته اي ايران، اهميت اين منطقه و موقعيت جغرافيائي ايران بين عراق و افغانستان شکست يا پيروزي اين رويکرد نتيجه اي فراتر از شکست يا پيروزي در مورد ديگر کشورها خواهد داشت.
با ادامه برنامه اتمي توسط ايران فشارها بر باراک اوباما براي اين که مشخص کند که آيا ايران به بمب اتمي دست پيدا کرده است يا نه افزايش يافته است.
رژيم صهيونيستي نيز با دولت محافظه کارش به شايعه ها در اين زمينه دامن مي زند و از هم اکنون در مورد عدم موفقيت ديپلماسي مذاکره امريکا با ايران سخن مي گويد. برخي کشورهاي عربي حوزه خليج فارس و مصر و اردن نيز از افزايش تعامل آمريکا با ايران نگران هستند. وايت مي گويد در مورد ايران اوباما مي داند که زمان اهميت بسياري دارد.
عليرغم اهميت فوق العاده اي که اين موضوع در داخل آمريکا دارد اوباما از اين موضوع در هراس است که در رويکرد خود نسبت به ايران نقطه ضعفي نشان دهد. شاهد اين موضوع هفته گذشته در کنگره اتفاق افتاد که "هيلاري کلينتون" وزير امور خارجه آمريکا ابراز اميدواري کرد که مذاکره آمريکا در کنار چهار قدرت ديگر جهان موفقيت آميز خواهد بود و مي تواند غني سازي اورانيوم در برنامه اتمي ايران را که مي تواند منجر به ساخت تسليحات اتمي شود پايان دهد.
اما او روز چهارشنبه در کميته امور خارجه تاکيد کرد که آمريکا گزينه تحريم هاي بيشتر در صورت شکست مذاکرات را مد نظر دارد. او با تکيه براين موضوع که اوباما مذاکره را يک وسيله مي داند و نه يک هدف گفت که امريکا با انجام اين مذاکرات اعتبار و نفوذ برخي کشورها را کسب مي کند که مي تواند تحريم ها را محکم تر کند.
در همين راستا برخي رهبران کنگره آمريکا از دوحزب اعتقاد دارند که افزايش تحريم هاي اقتصادي در اين شرايط ايران را به مذاکرات مشتاق تر مي کند. "مارک دوبوويتز" مدير بنياد دفاع از دموکراسي با حمايت از اين طرح، سوخت و بنزين را پاشنه آشيل ايران عنوان کرد و گفت اين قانون به اوباما اهرم واقعي را در مذاکره با ايران برسر برنامه اتمي مي دهد.
اما همزمان اين هراس نيز در آمريکا وجود دارد که چنين قوانين و سختگيري هائي ممکن است موجب ناکام شدن تلاش هاي اوباما در مذاکره با ايران نيز شود.
وايت با اشاره به اخبار کنفرانس ژنو و پيشرفت هاي اخير ايران در زمينه غني سازي اورانيوم مي گويد ايراني ها وقتي مي بينند که کسي به طرف آنها مي دود چند قدم به عقب مي روند و به سختي وارد بازي مي شوند و هرگونه سخن در مورد تحريم سوختي ايران مي تواند موجب عقب نشيني بيشتر ايران شود و به نظر مي رسد که اين عکس العمل در برابر اين طرح اتفاق بيفتد.
يکي از بازخورد هاي تلاش هاي اوباما به کشورهاي عرب مربوط مي شود. "آشر ساسر" از کارشناسان مرکز تحقيقات خاور ميانه در تل اويو در اين باره مي گويد افزايش تعامل آمريکا با ايران نه تنها موجب نگراني اسرائيل مي شود بلکه تشوش در ميان سران کشورهاي ميانه رو عرب در خاور ميانه را نيز بسيار افزايش داده است.
مصر و اردن و برخي ديگر از کشورها بسيار نگران چگونگي تعامل آمريکا با ايران هستند. اگر تعامل اوباما با ايران به معني کاهش منافع ايران در منطقه و محدوديت بيشترش باشد اين کشورها از آن استقبال مي کنند اما اگر اين مذاکرات به معني افزايش توان منطقه اي ايران باشد نگراني آنها بسيار بيشتر خواهد شد. شواهد حکايت از ارتقا جايگاه منطقه اي ايران دارد مساله اي که آمريکا در حال کنار آمدن با آن است.
[FONT=Times New Roman] [FONT=Times New Roman] و ایران را دوست میدارم