
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري رسمي عربستان "واس "، پس از آنكه هفته گذشته همايش "روابط آمريكا با عربستان سعودي و تاثير متغيرهاي جهاني " كه با همكاري شوراي تجاري سعودي و موسسه آمريكا نوين برگزار شد و در آن تعداد زيادي از مقامات بلند پايه سعودي و آمريكايي حضور داشتند، "ويليام برنز " معاون وزير امور خارجه ايالات متحده آمريكا از ديدار پنهاني ملك عبدالله پادشاه عربستان و شيمون پرز رئيس رژيم صهيونيستي در اجلاس به اصطلاح اديان در نيويورك پرده برداشت.
اين در حالي است كه وزارت امور خارجه عربستان به طور رسمي از كاخ سفيد خواست تا در مورد سخنان ويليام برنز توضيح دهد.
هر چند وزارت امور خارجه عربستان مدعي است اين خبر كذب است و چنين ديداري روي نداده است اما منابع آگاه پيش از اين اعلام كرده بودند كه اين ديدار با ميانجيگري پادشاه اردن در نيويورك صورت گرفته بود.
كارشناسان مسائل بينالملل بارها اعلام كردهاند كه اجلاس گفتوگوي اديان تلاش دارد تا انگيزههايي پنهاني را دنبال كند كه همان عاديسازي روابط ميان سعوديها و اسراييليهاست تا به اين ترتيب با ايران مقابلهجويي كنند.
هرچند ملك عبدالله كه گردهمايي نيويورك به نام او تمام شد تلاش ميكرد آن را در ادامه نشست سال قبل مادريد و تحت عنوان «گفتوگوي اديان و تمدنها» معرفي كند ولي بر همه آشكار بود كه ليوني وزير پيشين امور خارجه و پرز رئيس رژيم صهيونيستي كارشناس مسائل ديني نيستند و بيشك حضورشان با اهداف سياسي بوده است.
سال گذشته ملك عبدالله و چند تن از سران عرب به همراه شيمون پرز رئيس رژيم صهيونيستي و "جرج بوش " رئيس جمهور پيشين آمريكا و سران چند كشور ديگر از جمله نخست وزير انگليس در يك اجلاس كه تحت عنوان گفتگوي اديان در مقر سازمان ملل در نيويورك برگزار شد شركت كردند و قبل از آن دبيركل سازمان ملل ضيافت شامي با حضور رئيس رژيم صهيونيستي و شاه عربستان برگزار كرد كه اعتراضي شديد ملتهاي مسلمان و عرب را برانگيخت
منبع فارس