طرح نیکسون برای چین، در دستور كار اوباما برای ایران!

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 2952
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۱ اسفند ۱۳۸۷, ۴:۲۷ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 2399 بار
سپاس‌های دریافتی: 12644 بار

طرح نیکسون برای چین، در دستور كار اوباما برای ایران!

پست توسط hani1459 »

نیکسون در سال 1972 با مشاوره و در واقع نقش آفرینی اصلی هنری کسینجر وزیر امور خارجه وقت ایالات متحده اقدام به سفری غیر منتظره به پکن نمود و در آنجا با مائو رهبر چین دیدار کرد. این دیدار هرچند مقدماتی مانند سفر مخفیانه کيسینجر به کشور کمونیستی چین را داشت اما...
سرویس بین الملل تابناک ـ به نظر می رسد اوباما در اندیشه تکرار سناریو نیکسون در مقابل چین برای ایران است.
هدی الحسینی تحلیلگر مسائل بین الملل روزنامه الشرق الاوسط در یادداشتی مدعی شد شواهد حکایت از تکرار روش ریچارد نیکسون رئیس جمهور دهه 70 آمریکا برای برقراری رابطه با چین از سوی اوباما در خصوص ایران دارد.

الحسینی در این یادداشت با اشاره به کتاب جدید ریچارد دالفر رئیس هيات بازرسان در عراق براى يافتن سلاح هاى كشتار جمعى تحت عنوان "بازی موش گربه برای یافتن حقیقت در عراق"، می نوسد که: به نظر می رسد زمان تغییر اساسی در رابطه ایران با آمریکا فرا رسیده است. البته این تحلیلگر عرب در یادداشت خود با طعنه و کنایه سعی بر آن دارد که این رویداد را تنها نوعی نظریه غیر عملی در شرایط کنونی جلوه دهد.

اما طرح نیکسون در برابر چین چه بود؟

نیکسون در سال 1972 با مشاوره و در واقع نقش آفرینی اصلی هنری کسینجر وزیر امور خارجه وقت ایالات متحده اقدام به سفری غیر منتظره به پکن نمود و در آنجا با مائو رهبر چین دیدار کرد. این دیدار هر چند مقدماتی مانند سفر مخفیانه کسینجر به کشور کمونیستی چین را داشت اما به دلیل تیرگی و تقریبا قطع دو دهه رابطه میان چین و آمریکا در نوع خود یک امر غیر معمول می نمود. پس از این سفر و ادامه این روند جز مسئله تایوان تقریبا تمامی مشکلات طرفین حل و فصل شد.

آیا تکرار این سناریو امکان پذیر است؟

طی یک سال اخیر صاحبنظران و تحلیلگران بسیاری به این موضوع پرداخته اند. فیلینت لوره و هیلاری مان دو تن از تحلیلگران پیشین شورای امنیت ملی آمریکا، تقریبا از اولین کسانی بودند که در بحبوحه رقابتهای انتخاباتی آمریکا به این موضوع اشاره کردند. از دیگر کسانی که به این موضوع پرداخت می توان به دکتر محمود سریع القلم اشاره کرد که با انتشار مقاله ای در نیویورک تایمز به آن اشاره و این مدل را حتی با گذشت بیش از 30 سال امکان پذیر دانست، هرچند عده ای نیز این موضوع را امر غیر ممکنی می دانند که مهمترین آنان تحلیلگران نحله نومحافظه کار در آمریکا می باشند.

آنچه مسلم است شرایط ایران نمی تواند به پیچیدگی چین کمونیست باشد اما اینکه اوباما قدرت ریسک پذیری نیکسون را خواهد داشت یا نه امری پیچیده است. در نهایت در چهارچوب این مدل کشوری که باید در این میان گام اول را بردارد آمریکاست، پس این سناریو می تواند نسبت به سایر سناریو های مطرح، بیشتر نظر ایران را در برقراری رابطه با آمریکا جلب کند.


تابناک
[FONT=Times New Roman] [FONT=Times New Roman]  و ایران را دوست میدارم    
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”