خطر شکست توافق سری تسلیحات هسته ای آمریکا-اسراییل

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 2371
تاریخ عضویت: شنبه ۲۴ فروردین ۱۳۸۷, ۱۱:۰۳ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 6261 بار
سپاس‌های دریافتی: 11083 بار

خطر شکست توافق سری تسلیحات هسته ای آمریکا-اسراییل

پست توسط yasermym »

خطر شکست توافق سری تسلیحات هسته ای آمریکا-اسراییل

تصویر
 توافقنامه محرمانه آمریکا-اسراییل در خصوص تسلیحات هسته ای به خاطر تلاش های "باراک اوباما" رییس جمهور آمریکا در خصوص مقابله با نشر سلاح هسته ای، در معرض شکست قرار گرفته است.
بحث توافقنامه ای در میان است که 40 سال قبل برای پنهان نمودن سلاح هسته ای اسراییل از توجه جامعه جهانی منعقد شده است. توافقنامه مذکور در دیدار "گلدا مایر" نخست وزیر وقت اسراییل با "نیکسون" رییس جمهور وقت آمریکا مورخ 25 سپتامبر سال 1969 امضا شد اما به حدی محرمانه بود که خبر رسمی درباره آن وجود ندارد. بر اساس توافق بعمل آمده نه آمریکا و نه اسراییل حق اعتراف علنی به اینکه اسراییل سلاح هسته ای در اختیار دارد را نداشتند که بر اساس اخبار مختلف به 80 تا 200 عدد می رسد.
اسراییل در آن زمان قول داد که سلاح هسته ای را آزمایش نکند و آمریکا نیز قبول کرد که اسراییل را وادار به امضای پیمان منع گسترش سلاح هسته ای (NPT) نخواهد کرد که فقط به پنج کشور جهان (آمریکا، فرانسه، بریتانیا، چین و روسیه) اجازه می دهد که از سلاح هسته ای برخوردار باشند. آمریکا نیز مطابق معمول مخالفت خود را با دعوت به عاری نمودن خاور نزدیک از سلاح هسته ای اعلام می کند.
اما "رز گوته مولر" معاون وزیر امور خارجه آمریکا روز سه شنبه در جلسه سازمان ملل متحد در امور پیمان منع گسترش سلاح هسته ای از اسراییل خواست که به این پیمان ملحق شود. اما برای این منظور اسراییل باید رسما به وجود زرادخانه های هسته ای خود اعتراف نماید.
ایران مدتهاست که به سیاست استانداردهای دوگانه اعتراض می کند که به کشورهایی که پیمان مذکور را امضا نکرده اند مانند هند، پاکستان و اسراییل اجازه می دهد زرادخانه های هسته ای خود را حفظ و حتی افزایش دهند، اما تهرانی که "ان پی تی" را امضا کرده به خاطر عدم اجرای برخی از خواسته های آژانس بین المللی انرژی اتمی مجازات می شود. "بروس ریدل" کارمند ارشد سابق شورای امنیت ملی آمریکا در کاخ سفید اشاره می کند: سیاستی که بر اساس استانداردهای دوگانه باشد دیر یا زود محکوم به شکست است.
تولید سلاح هسته ای در اسراییل بلافاصله بعد از اعلام استقلال این کشور در سال 1948 آغاز شد و اولین سلاح در آستانه جنگ شش روزه اعراب-اسراییل در سال 1967 آماده شد. مسابقه تسلیحات هسته ای جدید میان اسراییل و ایران هر روز پر رنگ تر و محتمل تر می شود.
دعوت برای اعلام کردن خاور نزدیک بعنوان منطقه عاری از سلاح هسته ای در بسیار از قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد و آژانس بین المللی انرژی اتمی که طی دهه اخیر صادر شده دیده می شود. مصر و عربستان سعودی از متفقین آمریکا نیز واشنگتن را متقاعد می سازند که حال وقت آن رسیده که در مورد زرادخانه های هسته ای اسراییل صحبت نمود.
"جان بولتون" نماینده اسبق آمریکا در سازمان ملل متحد معتقد است: اگر دشمنان اسراییل مسئله تسلیحات هسته ای این کشور را در مذاکرات مطرح سازند، احتمال آن وجود دارد که اوباما از این گفتگو حمایت کند.

"واشنگتن تایمز"، [External Link Removed for Guests]


 
دانستني که تو را اصلاح نکند گمراهي است. حضرت علي (ع)

تصویر

 [FONT=tahoma, Verdana, Helvetica, Arial, sans-serif][COLOR=#444444]==================================
دانلود مقاله در
انجمن علمي تامين رايگان مقالات گيگا پيپر
[External Link Removed for Guests]
==================================    
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”