
پس از مذاکرات با اوباما، نتانیاهو با "هیلاری کلینتون" وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا و "جیمز جانسون" مشاور رئیس جمهور آمریکا در امور امنیت ملی دیدار کرد. امروز نخست وزیر اسرائیل مذاکراتی با "روبرت گیتس" وزیر دفاع، "کارل لوین" رئیس سنا و "روبرت وکسلر" رئیس کنگره (مولف طرح قانونی سفر بدون ویزا برای اتباع اسرائیل به آمریکا) انجام می دهد.
رسانه های آمریکایی و اسرائیل خاطر نشان می کنند که مذاکرات بین اوباما و نتانیاهو هیچ چیز غیر منتظره ای به همراه نداشته و در جو مثبتی انجام شدند. هم اوباما و هم نتانیاهو باملاحظه و صحیح رفتار کردند. اما خبرنگاران به این توجه داشتند که در رابطه با همه مسائل اصلی توافق حاصل نشد.
اوباما درباره ضروت ادامه دادن به مذاکرات بین اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین صحبت کرده و اهمیت فرمول "دو دولت برای دو ملت" را تاکید کرد و "نقشه راه ها" و توافقات حاصله در کنفرانس آناپولیس را یادآور نمود.
می توان گفت که تنها اعلامیه مشخص اوباما در رابطه با این بود که باید تلاش کرد و تا پایان سال 2009 میلادی ایران را با استفاده از روش های دیپلماتیک و اقتصادی به توقف برنامه هسته ای خود متقاعد کرد. کاخ سفید مشخصاً این را فهماند که اسرائیل نباید تلاش کند "مشکل ایران" را به روش نظامی حل کند، حداقل اینکه تا سال 2010 میلادی.
اوباما مسلماً امیدوارست که بتواند رویکردی مناسب رئیس جمهور جدید ایران پیدا کند که 22 خرداد ماه نام وی اعلام خواهد شد. هرچند که باید گفت همه کاندیداهای قوی در انتخابات ریاست جمهوری ایران بر ضرورت ادامه تحقق برنامه هسته ای اصرار دارند.
واشنگتن می تواند بر اسرائیل اعمال نفوذ کند تا از حمله غیر منتظره به تاسیسات هسته ای ایران جلوگیری کند. برای این کار آمریکا می تواند نه تنها به کمک دیپلماسی و بلکه با امتناع از عرضه تسلیحات تهاجمی به اسرائیل که می توانند به تحقق عملیات عیله ایران کمک کنند، عمل کند. پیشتر نیز در عرضه برخی تسلیحات به اسرائیل که برای حمله به ایران ضرورت داشتند، امتناع شده بود.
نیوزرو، خبرگزاری «ریا نووستی» روسیه، 29 اردیبهشت ماه