
هفته آینده "رابریت گیتس" وزیر دفاع آمریکا برای مذاکرات با همتای اسراییلی خویش به تل آویو سفر خواهد کرد. وی می خواهد به اطلاع آنها برساند که حمله به ایران نه تنها اوضاع در منطقه را بی ثبات می سازد بلکه منافع آمریکا را نیز مخاطره خواهد انداخت.
گیتس هشدار داد که اسراییلی ها در حین تصمیم گیری باید این مسئله را در نظر داشته باشند که امکان وخامت شدید روابط با ایالات متحده آمریکا نیز وجود خواهد داشت.
اگرچه خود گیتس بلندپروازی های هسته ای ایران را تهدیدی جدی برای امنیت جهانی اعلام کرده است اما قصد دارد که به مقامات سیاسی-نظامی اسراییلی به ریاست "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر و "ایهود باراک" وزیر دفاع توضیح دهد که پیامدهای حمله به تاسیسات هسته ای ایران برای این کشور تا چه اندازه می تواند خطرناک باشد.
یکی از مقامات عالیرتبه پنتاگون به شرط فاش نشدن نامش به "جروزالم پست" گفت که حمله یکجانبه طرف سوم به تاسیس هسته ای ایران می تواند پیامدهای فوق العاده بی ثبات کننده ای بدنبال داشته باشد و سطح ثبات در کل منطقه را کاهش دهد. این مسئله امنیت اسراییل و منافع ما و همچنین امنیت نیروهای ما در افغانستان، عراق و دیگر نقاط زمین را به مخاطره خواهد انداخت.
وی تاکید کرد: این کاری بسیار جدی است و با در نظر گرفتن نزدیکی ما با اسراییل فکر می کنم که جای امیدواری باقی باشد که آنها این تصورات استراتژیکی را در نظر گیرند.
به گفته این مقام پنتاگونی، اختلاف نظرمیان اسراییل و آمریکا در ارزیابی برنامه هسته ای ایران محسوس نیست.
وی گفت: ممکن است اختلاف نظر میان ما درآن باشد که ایران تا چه زمان دیگری می تواند به سلاح هسته ای دست یابد، اما ارزیابی زمانی کلی در مورد اینکه ایران چه زمانی می تواند از مانع هسته ای رد شود، همانطوری که بارها دریاسالار مولن تکرار کرده از یک سال سه سال است. ما هیچگونه شواهدی دال بر اتخاذ تصمیمی سیاسی درباره تسریع و یا کند نمودن روند برنامه هسته ای از سوی تهران مشاهده نمی کنیم.
به اعتقاد این نظامی آمریکایی، امکان بروز سه سناریو وجود دارد که تاثیر محسوسی بر توسعه برنامه هسته ای ایران و شانس کاخ سفید برای توقف آن وجود دارد.
در مورد اول رژیم ایران معترضین را سرکوب کرده و جامعه بین المللی را متهم به مداخله و کلیه مسائل داخلی ایران خواهد کرد. در این صورت سناریوی انجام دیالوگ سیاسی بسیار دشوار خواهد شد.
مورد دوم آنست که تهران احساس کند که انزوای بین المللی باعث تخریب اقتصاد آن شده و بخواهد گام هایی در خصوص رفع آن و برقراری روابط با غرب بردارد. این مسئله به بهبود تدریجی روابط با غرب منجر خواهد شد.
گزینه سوم نیز می توان آن باشد که اوضاع در ایران کاملا غیر قابل پیشگویی شود.
"کانال هفت"، [External Link Removed for Guests] روسیه