
امروز پایگاه اینترنتی "کورسور" به نقل از شبکه دوم "ای تی و" گزارش داد که هواپیماهای نسل پنجم "اف-35" که در آینده باید اساس نیروی هوایی اسراییل و دیگر کشورهارا تشکیل دهند، نمی توانند از دید رادارهای قدیمی تولید شوروی سابق پنهان شوند.
بر اساس این گزارش، رادارهای "پی-12" و یا نمونه های مدرنیزه شده آن به نام "پی-18" بر روی امواج بلند (فرکانس کوتاه) کار می کنند در حالیکه رادارهای مدرن و امروزی از امواج کوتاه استفاده می کنند و فناوری "استلس" بر این اساس طراحی شده که هواپیماها توسط رادارهای جدید شناسایی نشوند.
در این برنامه یادآوری می شود که صربستان با برخورداری از چنین رادارهایی توانست در سال 1999 هواپیماهای غیر قابل رویت "اف-117" آمریکا را منهدم سازد.
"کورسور" به این مسئله اشاره دارد که در سال های 70 قرن گذشته در روسیه رادار "پی-18" طراحی شد که هنوز هم یکی از سیستم های اصلی شناسایی و رهگیری در سیستم های دفاع ضد هوایی و نظارت بر حریم هوایی کشور محسوب می شود.
همچنین در این گزارش تاکید می شود که این اواخر ایران به خرید رادارهای قدیمی تولید شوروی سابق ابراز تمایل کرده است.
مولف این گزارش یادآوری می کند که روسیه فروش سیستم های دفاع ضد هوایی "اس -300" را به ایران طولانی کرده و به تعویق می اندازد و حال روشن شده که برای مقابله با هواپیماهای جدید، تهران بیش از "اس-300" نیاز به رادارهای قدیمی روسی دارد بعلاوه به نظر می رسد که "اف-35" می تواند از پدافند موشکی "اس-300" عبور کند.
در نهایت به این مسئله تاکید می شود که در خصوص "استلس" باید گفت امواج کوتاه توسط بدنه ویژه هواپیما پراکنده می شوند و به همین خاطر نمی توان آن را رویت کرد (دقیقا شکل بدنه این هواپیما اساس فناوری استلس است). اما برای رادارهایی که با امواج بلند (فرکانس کوتاه) کار می کنند ، شکل این هواپیماها مهم نیست. این رادارها از دقت کافی برخوردار نیستند اما در عوض هر گونه شی بزرگی در هوا را رویت می کنند.
[External Link Removed for Guests]