
يك سايت خبري تحليلي منتقد سياستهاي آمريكا فاش كرد شركتهاي امنيتي خصوصي آمريكايي ضمن ارائه هداياي مالي به عوامل شكنجهگر و روساي سازمان جاسوسي آمريكا (CIA)، به آنها سمتهايي در اين شركتها ميدهند.
به گزارش خبرگزاري فارس، پايگاه اينترنتي "خانه شفاف سازي اطلاعات " (Information Clearing House) در مقالهاي به قلم "تيم شوراك " (Tim Shorrock) با اشاره به گزارش آژانس اطلاعاتي آمريكا (سيا) در پاسخ به اتهامات وارده بر اين آژانس درخصوص شكنجه و بازجويي زندانيان سياسي، از تقدير و تشكر بخشهاي خصوصي امريكا از عوامل سيا خبر داده است.
شوراك با مقايسه سانسور خبري اقدامات نظاميان امريكايي در جنگ ويتنام از يك سو و شيوه برخورد عوامل اطلاعاتي امريكا با مظنونان از سوي ديگر، افزود: در زمان جنگ ويتنام، مدارس امريكايي از بيم بدنامي نظاميان اين كشور، اجازه نميدادند كه وقايع جنگ آنگونه كه هست به اطلاع دانشآموزان برسد.
وي با بيان اين كه اين مسئله در ارتباط با رفتار عوامل اطلاعاتي امريكا با زندانيان نيز تكرار شده، خاطرنشان كرد: اين بار سانسور به حدي است كه اقدامات عوامل سيا درخصوص شكنجه و بازجويي مظنونان در گزارش آژانس اطلاعاتي امريكا نيز پنهان شده است.
اين تحليلگر سياسي با اشاره به تشويق و قدرداني برخي بخشهاي خصوصي امريكا از شكنجهگران و بازجويان زندانهاي سياسي اين كشور به خاطر تحقق شعار رئيسجمهور پيشين امريكا درخصوص "مبارزه با ترس " و توسعه دادن تكنيكهاي بازجويي، تصريح كرد: بخشهاي خصوصي براي قدرداني از شكنجهگران و عوامل آژانس اطلاعاتي امريكا، ضمن تشويقهاي مالي، به آنها مسئوليتهايي در اين بخشها دادهاند.
شوراك ادامه داد: به عنوان مثال، "جرج تنت " رئيس سابق سيا ميليونها دلار به سبب تجارت اطلاعات از شركتهاي خصوصي دريافت كرده است و يا "خوزه رودريگز " (Jose Rodriguez) رئيس سابق سرويس مخفي سيا و كسي كه دستور نابودي نوارهاي ويدئويي بازجوييهاي اين آژانس را داده بود به عنوان تقدير و تشكر، به وي سمتي را در شركت "امنيت منافع ملي " دادند.
وي با اشاره به رهبري سهگانه سيا در دوران رياست جمهوري بوش افزود: سيا توسط سه قدرت يعني جرج بوش رئيسجمهور سابق آمريكا، ديك چني معاون رئيسجمهور و جرج تنت رئيس سازمان جاسوسي امريكا هدايت ميشد. به همين سبب، سانسور خبري و يا تهيه گزارشهاي غيرواقعي در خصوص شكنجه و بازجويي از سوي عوامل اين آژانس، امر دشواري نبود.
تحليلگر پايگاه خبري اينفورميشن كليرينگ هاوس با مشابه دانستن رفتار امريكا در مواجه با انتقادات بينالمللي كه به اشتباهات سياسي اين كشور ميشود، اظهار داشت: در دهه 1980 و دوران جنگ سرد با كشته شدن تعدادي زنداني سياسي در بازجوييهاي سياسي اين كشور، امريكا از تصميم خود مبني بر پايان رفتار استعماري و ضد انساني نسبت به زندانيان خبر داد. اين در حاليست كه امريكا به بهانه مبارزه با تروريسم و القاعده، حقوق ميليونها انسان بيگناه را زير پاي منافع سياسي خود قرار داده و به نظر ميرسد كه با روي كار آمدن اوباما و تبري جويي از اقدامات دولت گذشته، تاريخ در حال تكرار تاريخ است.