انگليس انتشار گزارش درباره شكست در افغانستان را ممنوع كرد
مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا
- پست: 2875
- تاریخ عضویت: پنجشنبه ۸ اسفند ۱۳۸۷, ۳:۲۳ ب.ظ
- محل اقامت: DE - CZE
- سپاسهای ارسالی: 39753 بار
- سپاسهای دریافتی: 34089 بار
- تماس:
انگليس انتشار گزارش درباره شكست در افغانستان را ممنوع كرد
خبرگزاري فارس: يك پايگاه خبري آمريكايي از سانسور هر نوع گزارشي در خصوص شكست سلسلهوار نظاميان انگليسي در افغانستان توسط وزارت دفاع اين كشور خبر داد.
در مقالهاي به قلم "استيون گري " (Stephen Grey) با اشاره به ناكاميهاي سلسلهوار نيروهاي نظامي انگليس در افغانستان، از سانسور گزارشهاي انتقادآميز نسبت به اقدامات اين نيروها در افغانستان، از سوي وزارت دفاع اين كشور خبر داد.
گري با اشاره به تصميم وزارت دفاع انگليس مبني بر اعلام ممنوعيت براي انتشار انتقادهاي آكادميك در رابطه با عملكرد نظاميان اين كشور در افغانستان، اظهار داشت: اين تصميم وزارت دفاع انگليس همزمان با انتقاد شديد يك افسر بلندپايه ارتش آمريكا از اعمال تاكتيكهاي خودسرانه نظاميان انگليسي در عراق صورت گرفت. اين در حاليست كه در روزهاي اخير انتقادات بسياري در رابطه با تاكتيكهاي نظامي انگليس در عراق از سوي مقامات ارتش آمريكا انجام شده است.
* شكست انگليس در افغانستان قريبالوقوع است
وي به نقل از سرهنگ "پيتر منصور " (Peter Mansoor)، از افسران نزديك به ژنرال "ديويد پترائوس " (David Petraeus) فرمانده پيشين نظاميان آمريكايي در عراق، رهبران سياسي و نظامي انگليس را به شدت مورد انتقاد قرار داد و افزود: انگليسيها هيچ وقت به تعهد خود مبني بر حفاظت از مردم محلي و غيرنظامي بصره پايبند نبودند. وي همچنين كوتاهي نظاميان اين كشور در جنگهاي چريكي را مورد انتقاد قرار داد.
اين تحليلگر ادامه داد: "ديويد ريچاردز " (David Richards) فرمانده جديد ارتش انگليس نيز در واكنش به تصميم وزارت دفاع اين كشور در خصوص ممنوعيت انتشار گزارش انتقادآميز از عملكرد نظاميان اين كشور در افغانستان، آن را منطقي ندانست و بر لزوم عبرت گرفتن از اشتباههاي نظامي گذشته تاكيد كرد.
گري با اشاره به هشدار "اريك جويس " (Eric Joyce)، دستيار مستعفي وزير دفاع انگليس مبني بر شكست قريبالوقوع نظاميان اين كشور در افغانستان، اظهار داشت: در حالي كه بسياري از فرماندهان نظامي انگليس بر عدم موفقيت نيروهاي اين كشور در افغانستان اذعان دارند اما "گوردون براون " نخستوزير انگليس، جمعه گذشته از واقعبينانه و قابل دسترس بودن اهداف اين كشور در افغانستان خبر داد.
اين منتقد غربي در ادامه گزارش خود به نقل از يك افسر بلندپايه ارتش انگليس، تصريح كرد: در خصوص اشتباههاي نظامي در عراق ميتوان انتقاد كرد اما در رابطه با افغانستان اين آزادي وجود ندارد و تلاشها در جهت سرپوش گذاشتن بر اشتباه رهبران سياسي و نظامي انگليس، به قيمت كشته شدن دهها سرباز اين كشور تمام شده است.
تحليلگر پايگاه خبري "خانه شفافسازي اطلاعات " در رابطه با سانسور مطالب انتقادي از سوي دولت انگليس، افزود: اگرچه مطالب پيتر منصور در نشريه مربوط به ارتش انگليس به چاپ رسيد اما مقامات وزارت دفاع از انتشار سه مطلب ديگر در ارتباط با اين موضوع خودداري كردند كه يكي از آنها متعلق به "ديويد بتز " (David Betz) و "آنتوني كورمك " (Anthony Cormack) بوده است. اين دو نفر علاوه بر رابطه گسترده با ارتش انگليس، در كرسي جنگ دانشگاه "كينگ " لندن مشغول فعاليت هستند.
* انگليس بهرغم همه انتقادها نيروهايش را در افغانستان افزايش ميدهد
گري با اشاره به مقالههاي سانسور شده كه پيش از اين در يك نشريه آمريكايي به چاپ رسيده است، اظهار داشت: اين دو نفر كه هماكنون مقالهشان سانسور شده است، پيش از اين نيز خروج نظاميان انگليسي از بصره را در نتيجه شكست در اين شهر پيشبيني كرده بودند كه بعد از گذشت مدتي، اين اتفاق صورت گرفت. آنها همچنين از وخامت اوضاع در استان هلمند افغانستان خبر داده بودند كه كشته و زخمي شدن بسياري از نظاميان اين كشور را به همراه داشت. اين دو نويسنده علاوه بر اين، نسبت به ويراني ارتش اين كشور در افغانستان ابراز نگراني كرده بودند و در خصوص تفاوت ميان يك جنگ چريكي و يك جنگ تمام عيار و آمادگيهاي لازم براي آن هشدار داده بودند.
وي با اشاره به سخنان ژنرال "استنلي مككريستال "، فرمانده نيروهاي نظامي ناتو در افغانستان در خصوص لزوم تغيير استراتژي جنگ در اين كشور جنگزده، افزود: استراتژي جنگ در افغانستان بايد به سمت توجه بيشتر به مردم غيرنظامي تغيير كند تا بيش از اين، نفرت از نيروهاي غربي در دل شهروندان افغان به وجود نيايد.
اين تحليلگر نظامي در پايان از اعزام نيروي بيشتر از سوي ارتش انگليس به استان هلمند افغانستان خبر داد و عنوان كرد: قرار است 900 نيروي ويژه به افغانستان اعزام شوند. به اين صورت كه به هر يك از تيپهاي مستقر در هلمند، 150 نيروي ويژه آموزشديده اضافه ميشود كه وظيفه اين نيروها، شناسايي مواضع القاعده و جمعآوري اطلاعات از قدرت دفاعي و آمار نفرات آنهاست.
به گفته استيون گري، همه اين شواهد حاكي از ادامه حضور نيروهاي انگليسي در افغانستان است و اين نشان ميدهد رهبران اين كشور هيچگونه توجهي به انتقادهاي داخلي ندارند.
When once you have tasted Flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you will always long to return
[External Link Removed for Guests]