
خبرگزاري فارس: كشورهاي عربي آژانس بينالمللي انرژي اتمي قطعنامهاي را به تصويب رساندند و در آن از رژيم صهيونيستي خواستند تا به پيمان منع گسترش سلاح هستهاي (NPT) بپيوندد.
كشورهاي عربي آژانس بينالمللي انرژي اتمي قطعنامهاي را به تصويب درآوردند و از رژيم صهيونيستي خواستند تا تمامي پايگاههاي هستهاي خود را تحت بازرسي سازمان ملل قرار دهد و به پيمان منع گسترش هستهاي بپيوندد. اين قطعنامه غيرالزام آور كه براي اولين بار در 18 سال تلاش و در نتيجه آراء بيشتر كشورهاي در حال توسعه به تصويب رسيده است، نگراني كشورهاي عربي در ارتباط با "قابليتهاي هستهاي اسرائيل " را نشان ميدهد و از آژانس بينالمللي انرژي اتمي درخواست شده است تا به اين موضوع بپردازد.
رژيم صهيونيستي به همراه هند و پاكستان، معاهده NPT را امضاء نكرده است و تنها زرادخانه اتمي خاورميانه را با حدود 200 كلاهك اتمي داراست. "علي اصغر سلطانيه "، نماينده ايران در آژانس بينالمللي انرژي اتمي به دنبال تصويب چنين قطعنامهاي، چنين آرايي را يك "لحظه باشكوه " و "يك پيروزي براي ملت ستمديده فلسطين " خواند.
بنا بر اين گزارش، ايران يكي از 21 كشوري است كه از اين اقدام حمايت كرده است. روسيه و چين كه از اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل هستند از قطعنامه عليه اسرائيل حمايت كردند. اين قطعنامه با اختلاف بسيار كم 49 راي موافق و 45 راي مخالف توسط مجمع كشورهاي عضو سالانه آژانس بينالمللي انرژي اتمي به تصويب رسيده است و 16 رأي نيز ممتنع بوده است.
"ديويد دانيلي "، معاون رئيس كميسيون انرژي اتمي رژيم صهيونيستي نيز مدعي شد: اسرائيل به هيچ عنوان با اين قطعنامه كه تنها هدف آن تقويت خصومتهاي سياسي و جداسازي در منطقه خاورميانه ميشود، همكاري نخواهد كرد. كشورهاي عربي اعلام كردند كه خود رژيم صهيونيستي از آنجايي كه هيچگاه حاضر به امضاي معاهده 40 ساله NPT نشد، به صدور چنين قطعنامهاي را منجر شده است.
يكي از مقامات ارشد جنبش عدم تعهد از كشورهاي در حال توسعه اعلام كرد كه زمان تغيير كرده است و تصريح كرد: مردم و كشورها هماكنون با شهامتتر شدهاند و تمايل دارند كه صريح باشند. شما نميتوانيد حقايق، معيارهاي متناقض، قابليت هستهاي اسرائيل را براي هميشه ناديده بگيريد. اين در حالي است كه نماينده اتحاديه عرب در آژانس بينالمللي انرژي اتمي از تصويب قطعنامهاي در محكوميت برنامه اتمي نظامي رژيم صهيونيستي در آژانس تمجيد كرد.
"ميخائيل وهبه " در گفتوگو با شبكه خبري العالم اظهار داشت: با وجود اين كه قطعنامه اخير آژانس بينالمللي انرژي اتمي در محكوميت توانمندي هستهاي نظامي رژيم اسرائيل الزامآور نيست اما از تاثيرات و مفاهيم زيادي برخوردار است. وي با اشاره به اينكه بخشي از اين قطعنامه دربردارنده اين پيام جامعه بينالملل به رژيم صهيونيستي است كه بايد به معاهده منع گسترش سلاحهاي هستهاي بپيوندد، افزود: بخش ديگر خواستار قرار گرفتن تاسيسات هسته اي اين رژيم تحت نظارت آژانس براساس مقررات و دستورالعملهاي خاص آن است.
نماينده اتحاديه عرب در آژانس انرژي اتمي گفت: در نشست سالانه آژانس پيشنويس قطعنامه ارائه شده از سوي كشورهاي عربي تصويب شد كه در آن در خصوص تسليحات هستهاي رژيم اسرائيل ابراز نگراني شده بود و از اين رژيم خواسته شده است كه به معاهده منع گسترش سلاحهاي هستهاي بپيوندد.
درنشست سالانه آژانس بين المللي انرژي اتمي ، همچنين بندي در بيانيه اصلي نشست بنا به پيشنهاد ايران تصويب شده است كه در آن آژانس حملات و تهديد نظامي عليه نيروگاههاي هستهاي كشورهاي عضو را محكوم كرده است.