احمدينژاد در جمع خبرنگاران در نيويورك: بخش دوم
مشكلي با بازرسي آژانش از دومين كارخانه غنيسازي ايران نداريم
خبرگزاريفارس: رئيس جمهور در خصوص فرآيند بازرسي آژانس بين المللي انرژي اتمي ازسايت جديد هستهاي كشورمان اظهار داشت: فرآيند بازرسي از تأسيسات هستهايكشورها مقررات و آئيننامه خاص خود را دارند و ما براساس تفاهم آمادهايمكه آنها اين كار را انجام دهند و مشكل و نگراني در اين زمينه نداريم.
بهگزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري فارس به نيويورك، محمود احمدينژاد رئيسجمهور در ادامه نشست خبري امروز خود با نمايندگان رسانههاي مختلف در خصوصپيشبيني نتيجه مذاكرات با 1+5 اظهار داشت: ما خاطره تلخي از گفتوگو باسه كشور اروپايي داريم و با 1+5 نيز تنها يك بار سال گذشته گفتوگو كرديمو اين ذهنيت تلخ وجود دارد.
وي افزود: براي ما اصل گفتوگو است و اميدواريم به سوي همكاريهايبيشتر حركت كنيم و در همين راستا بسته پيشنهادي ما روشن و شفاف ارائه شدهو با صراحت اعلام كرديم موضوع هستهاي ايران مربوط به آژانس است.
احمدينژاد ادامه داد: ما به دنبال سازماندهي يك همكاري جمعي در جهتحل مشكلات جهاني هستيم و در بسته خود پيشنهاد كرديم آمادگي خريد سوخت موردنياز با غناي 20 درصد براي رآكتورها را داريم و مذاكرات كارشناسان هستهايايران با كارشناسان آنها را اعلام كردهايم.
وي تصريح كرد: به نظر ما دستورات خوبي روي ميز قرار دارد و اگر اراده همكاري و همراهي باشد فرصت خوبي در اختيار همه قرار گرفته است.
رئيس جمهور در خصوص روابط ايران و ژاپن، ايران و تركيه و همچنين ايرانبا كشورهاي برزيل و ونزوئلا كه محور سؤالات خبرنگاران بود اظهار داشت:ژاپن كشور مهمي است و ملت ژاپن ملتي متمدن و داراي پيشينه فرهنگي هستند.
احمدينژاد افزود: سياست گرايش به آسيا سياست درستي است چرا كه آسياظرفيتهاي فراواني دارد و كشورهاي بسيار مهمي در اين قاره قرار گرفتهاندو قطعاً آسياي پيشرفته و متمدن به نفع همه است و آماده كمك به تحقق اينمسئله هستيم.
وي همچنين در خصوص روابط تهران آنكارا گفت كه بين ايران و تركيهروابط عميق و فرهنگي است و بين دولتهاي دو كشور و در همه زمينههاهمكاريهاي خوبي وجود دارد و قرار است نخستوزير تركيه در آينده نزديك بهايران سفر كند كه در آنجا مذاكرات خوبي حول مسائل دو كشور صورت ميگيرد.
احمدينژاد خاطرنشان كرد: روابط ايران با كشورهاي آمريكاي جنوبي همروابط خوبي است و علاقمنديم اين روابط ادامه يابد و اين رابطه تحت تأثيرروابط ايران با ساير كشورها قرار ندارد.
وي تصريح كرد: ايران در روابط خود با كشورها مستقل و بر مبناي منافعدو طرف و صلح و امنيت بينالمللي تعامل ميكند و روابط ايران با برزيل وونزوئلا در همين چارچوب قرار دارد.
احمدينژاد در پاسخ به اين سؤال كه آيا او هم مانند هوگو چاوز ازاوباما عطر گل رز استشمام كرد يا معتقد است رئيس جمهور آمريكا بوي سولفورميدهد، گفت: به نظر من بهترين عطري كه ميتواند در محيط بينالمللياستشمام شود بوي عطر عدالت است كه براي شامه همگان دلنواز خواهد بود.
احمدينژاد در پاسخ به سؤال خبرنگاري كه پرسيد با وجود تلاش ايرانبراي تقويت روابط با كشورهاي آمريكاي لاتين آيا اين آمادگي وجود دارد كهوزير دفاع جمهوري اسلامي كه به اتهام وقوع حادثهاي تروريستي در آرژانتينتحت تعقيب اينترپل قرار گرفته را تحويل آن كشور دهد، اظهار داشت: اگر اينخبر درست باشد كه آرژانتينيها خواستار اين موضوع شدهاند ما به آنهاتوصيه ميكنيم كه به جاي تأمين نظر اقليت صهيونيستي به فكر منافع ملت خودباشند كه قطعاً اين كار به نفع همه است.
رئيس جمهور در خصوص فرآيند بازرسي آژانس از سايت جديد هستهايكشورمان كه محور سؤالي بود نيز اظهار داشت: فرآيند بازرسي از تأسيساتهستهاي كشورها مقررات و آئيننامه خاص خود را دارند و ما براساس تفاهمآمادهايم كه آنها اين كار را انجام دهند و نه مشكل و نه نگراني در اينزمينه داريم.
احمدينژاد در خصوص تأثير ادعاي اوباما، ساركوزي و براون دربارهتأسيسات جديد هستهاي در ايران بر روند مذاكرات آينده نيز توضيح داد: ماعلاقمنديم مذاكرات خوبي صورت گيرد و تلاش خود را در اين جهت به كار گرفتيمو با وجود آنكه اظهارات آنها مستلزم عكسالعمل شديد بود اما خويشتنداريكرديم و تصور ميكنيم جهان كشش تنازع را ندارد و بايد آن را به درستياداره كنيم كه اميدواريم در اين جهت تغييراتي صورت گيرد.
خبرنگاري نظر رئيس جمهور كشورمان را درباره ادعاي سفير آمريكا درآژانس بينالمللي انرژي اتمي پرسيد كه مدعي بود ايران به توان بمب اتميدست يافته است كه احمدينژاد پاسخ داد: سفير آمريكا در آژانس در اظهارنظرآزاد است و ما نميتوانيم مانع از حرفهاي ديگران شويم ولي توصيه ميكنمآنها براساس حدس و گمان قضاوت نكنند و آنگونه كه اوباما در سازمان مللمطرح كرد براساس اخبار جعلي و شايعات كه به تفاهم كمك نميكند سخن نگويند.
وي ادامه داد: موضع ما در خصوص بمب اتمي روشن است و ما معتقديم اينبمب به ضرر جامعه بشري و سلاحي غير انساني است و هركس آن را توليد و ذخيرهكرده از نظر سياسي عقبافتاده است كه به دنبال ابزاري ميرود كه درمناسبات تأثيري ندارد. بمب اتم نتوانست شوروي را از فروپاشي مصون دارد وآمريكا را در عراق و افغانستان ياري نداد و رژيم صهيونيستي نيز نتوانست درلبنان و غزه با اين بمب كاري بكند.
احمدينژاد تأكيد كرد: سلاح هستهاي جنايتبارترين سلاح عليه بشريتاست و ما از اساس با آن مخالفيم و در بسته پيشنهادي نيز بر لزوم خلع سلاحكامل اتمي و شيميايي و بيولوژيكي تأكيد كردهايم و بايد نظام قدرتمندي درعرصه بينالمللي براي اين كار شكل گيرد.
رئيس جمهور در خصوص بايدها و نبايدهاي بازنگري در معاهده انپيتي كهقرار است در آينده نزديك صورت گيرد نيز اظهار داشت: اگر همه به همديگراحترام بگذاريم و انديشه خودبيني و نژادپرستي و اشغالگري توسط برخي كنارگذاشته شود ميتوان به وضعيت آينده اميدوار بود.
وي افزود: ما در بازنگري در معاهده انپيتي دو انتظار جدي داريم كهاولي خلع سلاح كامل و ريشهكني بمب اتم در جهان است و دومي حق همه ملتهادر استفاده از انرژي پاك و صلحآميز هستهاي است.
احمدينژاد با بيان اينكه در جنگ جهاني صدها ژاپني بيگناه كشتهشدهاند و هنوز اين داغ بر دل بشر مانده است تأكيدكرد: انپيتي بايد چناننوشته شود كه سلاحهاي موجود منهم شده و سلاح جديدي توليد نشود و هيچكشوري نبايد از اين مسئله مستثني باشد و همه دولتها بايد اين را بپذيرند.
ادامه دارد