فدراسيون روسيه در تهران با اشاره به مذاکرات صورت گرفته در وين براي تامين سوخت نيروگاه تحقيقاتي تهران اظهار داشت: اين پيشنهاد فريبي نيست براي آنکه اورانيوم با غناي کم از دست ايران گرفته شود. [External Link Removed for Guests] سادونيکوف سفير فدراسيون روسيه در تهران در گفتگوي اختصاصي با ايرنا با بيان اين مطلب گفت: با توجه به اينکه ايران تکنولوژي هاي لازم براي تبديل اورانيوم با غناي کم خود به سوخت لازم براي راکتور تحقيقاتي تهران فعلا ندارد، توسط آژانس بين المللي انرژي اتمي پيشنهاد شد تا مقداري از اورانيوم با غناي کم ساخت ايران براي درست کردن سوخت مورد نياز به روسيه تحويل داده شود.
وي افزود: اين پيشنهاد فريبي نيست براي آنکه اورانيوم با غناي کم از دست ايران گرفته شود. ما معتقد هستيم که نيل به توافق و به امضا رساندن قرارداد هاي فني براي توليد سوخت راکتور تهران به نفع ايران خواهد بود و به حل و فصل مساله هسته اي ايران مساعدت خواهد کرد.
*** مباحث مطرح شده در بسته پيشنهادي ايران بسيار حائز اهميت است
ديپلمات بلندپايه روس مقيم خيابان نوفل لوشاتو تهران در پاسخ به پرسشي در رابطه با ارزيابي مسکو از نشست ژنو که براساس بسته پيشنهادي ايران برگزار شد و اينکه ادامه اين مذاکرات تا چه حد مي تواند به تقويت صلح و ثبات در منطقه مساعدت کند؟ گفت: در جريان تدارک نشست گروه شش با ايران در ژنو، مسکو حداکثر تلاش خود را بکار بست تا مذاکرات برگزار شود و پرمحتوا باشد. ما به اين موضوع واقف هستيم که بررسي مسائل امنيت و ثبات منطقه اي و همچنين ديگر مسائل مطروحه در بسته پيشنهادي ايران بسيار حائز اهميت براي تهران است.
سادونيکوف تاکيد کرد: اين مسائل براي ما هم کم اهميت نيست، ولي در عين حال کاملا" صحيح مي دانيم که براي نيل به اين اهداف (يعني تامين امنيت و ثبات منطقه اي, تقويت صلح) بايد هرچه سريعتر برنامه هسته اي ايران را حل کنيم، پرونده را بسته و همکاري بين المللي کامل الابعاد با تهران در زمينه هسته اي را شروع کنيم.
سفير روسيه در کشورمان اضافه کرد: اين کار بدون نزديک کردن مواضع يکديگر و بدون مصالحه هاي اجتناب ناپذير در حل اين مساله ميسر نمي شود. بنابراين ما به دور بعدي مذاکرات با اميدواري مي نگريم و از همه مذاکره کنندگان انتظار خردمندي سياسي و سازندگي و صبر و شکيبايي داريم.
*** تحريم و تهديد اوضاع را بغرنج تر مي سازد
اين ديپلمات بلندپايه روس در پاسخ به اين سوال ايرنا که شوراي امنيت سازمان ملل متحد تاکنون 4 قطعنامه عليه کشورمان صادر کرده و برخي کشورهاي غربي بازهم به دنبال تشديد تحريم هاي اقتصادي عليه ايران هستند، با توجه به اينکه تهران همواره از گفتگوها حمايت کرده است، تصور مي کنيد که اين تحريم ها سازنده باشند؟ گفت: به عقيده روسيه، از موضع سنجيده و بدون تهديد و ترعيب يکديگر بايد بسوي مذاکرات پيش رفت. همانطورکه مقامات روسيه بارها اعلام کرده اند، تحريم و تهديد به اعمال تحريم فقط اوضاع را بغرنج تر مي سازد و آن را به بن بست مي کشاند.
سفير کرملين در تهران تصريح کرد: يکبار ديگر تکرار مي کنم که ما خواستار گفتگوي سازنده پيرامون همه مسائل مورد علاقه مشترک بدون پيش شرط و تهديد هستيم و اين فقط در سايه حسن نيت و مسئوليت پذيري همه طرفها نتايج مثبت بدست مي دهد.
*** ايران حق مسلم در داشتن فن آوري هسته اي دارد
الکساندر سادونيکوف در پاسخ به اين پرسش که روسيه بعنوان عضو دائمي شوراي امنيت سازمان ملل در مذاکرات مربوط به برنامه هسته اي ايران شرکت مي کند. موضع اين کشور در قبال برنامه هسته اي صلح آميز ايران که درچارچوب پيمان ان.پي.تي صورت مي گيرد، چيست؟ گفت: روسيه بعنوان عضو دائمي شوراي امنيت سازمان ملل در مذاکرات پيرامون برنامه هسته اي ايران فعالانه شرکت مي کند. روسيه همواره حق مسلم ايران را به داشتن و توسعه فن آوري صلح آميز هسته اي اعلام کرده و اعلام مي کند و ما به حد توان خود در اين راستا به شريکان ايراني خود کمک مي کنيم.
وي در عين حال ادعا کرد: ما با اين ديدگاه شرکاي خود در "گروه شش" که معتقدند برنامه هسته اي ايران خصوصا" در بعضي مسائل مربوط به فعاليت هسته اي گذشته ايران فاقد شفافيت کامل است، موافقيم.
*** نيروگاه بوشهر به زودي به بهره برداري مي رسد
اين ديپلمات بلندپايه روس در رابطه با نيروگاه بوشهر و زمان اتمام آن تصريح کرد: آن چه که مربوط به نيروگاه بوشهر است اين نيروگاه بزودي بايد به بهره برداري برسد. عمليات درچارچوب جدول زمان بندي مشخص پيش مي رود و اين مطلب بارها از سوي مسئولين سازمان انرژي اتمي ايران تاکيد شده است.
سفير مسکو در کشورمان خاطرنشان ساخت: علاوه بر آن، اين نکته را نبايد از نظر دور داشت که ساخت نيروگاه اتمي يک پروژه عظيم و پيچيده اي است. تا جائيکه ما مي دانيم، پروژه هاي صنعتي ديگر در ايران از جمله راه سازي، ساخت تاسيسات و ساختمان ها که در مقايسه با پروژه بوشهر کوچکتر هستند، سالها اجرانشده و يا نيمه کاره باقي مانده اند.
سادونيکوف گفت: در حال حاضر مسولين و کارشناسان ايران و روسيه سرگرم بررسي پروژه هاي احداث چند واحد ديگر نيروگاه هاي اتمي در خاک ايران مي باشند.
*** روسيه خواهان خاورميانه اي عاري از تسليحات هسته اي است
سفير فدراسيون روسيه در تهران در پاسخ به اين سوال که آيا با توجه به همسايگي دو کشور ايران و روسيه، مسکو برنامه هاي هسته اي ايران را تهديد آميز مي داند و يا نه؟ اظهار داشت: همه چيز بستگي به آن دارد که برنامه هسته اي ايران در چه جهتي توسعه پيدا کند. اگر اين برنامه در قالب اهداف اعلام شده يعني استفاده صلح آميز از انرژي و فن آوري هاي هسته اي باقي بماند، دليلي ندارد که ما در آن تهديدي براي امنيت خود ببينيم.
اين ديپلمات بلندپايه روسي تاکيد کرد: ما شديدا" مخالفيم که کشورهاي خاور ميانه سلاح هسته اي داشته باشند و همانند ايران طرفدار ايجاد منطقه عاري از سلاح هاي اتمي در خاور ميانه هستيم.
*** صحبت ها درباره معامله روسيه و آمريکا بر سر سپر موشکي برضد منافع ايران بي پايه و اساس است
الکساندر سادونيکوف در پاسخ به اين پرسش که برخي اعتقاد دارند روسيه با آمريکا در مورد ايران بر سر سيستم سپر موشکي معامله کرده است و نظر مسکو در رابطه با استقرار سيستم موشکي واشنگتن در اوکراين و لهستان چيست؟ اظهار داشت: در رسانه ها اکنون اخبار مختلفي و گاها" غيرحرفه اي درباره تصميم اخير باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا به تغيير مواضع خود نسبت به مساله دفاع ضدموشکي گفته مي شود. ما بطورکلي تصميم دولت جديد آمريکا را درباره لغو برنامه هاي قبلي استقرار پايگاه در اروپاي شرقي مثبت تلقي مي کنيم.
سفير کرملين در ايران تصريح کرد: به عقيده ما، اين تصميم بر ارزيابي هوشمندانه واقعيت هاي امروز استوار است. آمريکا هرچه بيشتر متقاعد مي شود که نظريه هاي يکجانبه تامين امنيت راهبردي در جهان مبتني بر منطق دوره "جنگ سرد" ديگر کاربردي ندارد. پوشيده نيست که پيشنهاد ايجاد پايگاه سپر موشکي نتيجه سياست دولت بوش پسر بود و ما همه ضعف هاي عيني اين سياست را بارها به آمريکايي ها گوشزد کرده بوديم.
ديپلمات روس مقيم خيابان نوفل لوشاتو تهران خاطرنشان ساخت: واشنگتن به درک واقعي موضوع رسيده و در جهت صحيح شروع به حرکت کرده است و طرح جديد دفاع ضدموشکي خود را رسما" به ما ارائه کرد. در هرصورت ما بدقت مراقب هستيم که ابتکارات آمريکايي درباره موضوع سپر موشکي با منافع امنيت ملي روسيه منافات نداشته باشد.
وي اضافه کرد: صحبت ها درباره معامله روسيه و آمريکا بر سر سپر موشکي برضد منافع ايران بي پايه و اساس است. روسيه همواره تلاش کرده تا مناسبات خود با ايران تقويت شود و چنين سياست را ادامه خواهد داد.
سفير روسيه در کشورمان با اشاره به بحث استقرار سيستم سپر موشکي آمريکا در اوکراين گفت: درمورد سوال شما درباره امکان استقرار سيستم هاي دفاع ضدموشکي در اوکراين بايد بگويم, از اظهارات وزير جديد امور خارجه اين کشور آقاي پوروشنکو چنين استنباط مي شود که الان اين حرفها بي پايه و اساس است. فکر مي کنم, اين مقام اوکرايني بر پايه يک محاسبه هوشمندانه و با درک علت ناکارآمدي دو گزينه لهستان و چک اظهار نظر نموده است.
*** حجم مبادلات ايران و روسيه در سال 2009، 6/3 درصد رشد داشته است
الکساندر سادونيکوف در رابطه با حجم مبادلات تجاري ايران و روسيه به ايرنا گفت: ايران بطور سنتي يکي از شريکان مهم تجاري اقتصادي روسيه در منطقه خاورميانه و خاورنزديک است. در سالهاي 60 و 70 ميلادي قرن گذشته بيش از 60 پروژه بزرگ با مشارکت روسيه در ايران اجرا شد که کارخانه ذوب آهن اصفهان, کارخانه ماشين سازي اراک, نيروگاه هاي رامين و شهيد منتظري, نيروگاه برق آبي رودخانه ارس و خط لوله گاز گچساران - آستارا از آن جمله اند.
اين ديپلمات بلندپايه روسي اظهار داشت: مبادلات تجاري روسيه با ايران طي سالهاي 2000 تا 2006 ميلادي از رقم 687 ميليون دلار به 2 ميليارد و 150 ميليون دلار افزايش يافته يعني 1/3 برابر رشد داشته است. در سال 2008 ميلادي حجم مبادلات از رقم 7/3 ميليارد دلار گذشت.
وي اضافه کرد: از ماه ژانويه تا آوريل سال 2009 عليرغم تاثير بحران اقتصادي جهاني, مبادلات روسيه و ايران با رشد %6/3 نسبت به مدت مشابه پارسال معادل 88/984 ميليون دلار بود.
روابط تجاري اقتصادي روسيه با ايران در محورهاي عمده ذيل صورت مي گيرد: عرصه نفت و گاز، انرژي اتمي، انرژي برق، صدور مواد اوليه، اجناس، ماشين آلات و تجهيزات، وسايل و تجهيزات هواپيماهاي غيرنظامي، حمل و نقل، مخابرات و فضا.
سفير روسيه در تهران تصريح کرد: زمينه هايي همچون عرصه بانکي, کشاورزي, گردشگري, بازرگاني, تبادل اطلاعات و دانش فني, شيلات, صنايع, معادن و غيره در دورنماي همکاري هاي ما قرار دارند.
*** دو کشور در چارچوب نشست کشورهاي صادرکننده گاز تعاملات فعالي دارند
الکساندر سادونيکوف در پاسخ به سوال ايرنا در رابطه با همکاري هاي دو کشور در زمينه انرژي گفت: تعامل در بخش انرژي يکي از اولويت هاي همکاري تجاري اقتصادي روسيه و ايران است. محورهاي پرقابليت تر اين همکاري عبارتند از: اکتشافات زمين شناسي, استخراج و تبديل مواد خام هيدروکربور، ساخت مخزن هاي گاز، ايستگاههاي کمپرسور، توليد و حمل هيدروکربورها از ايران به کشورهاي ثالث، همچنين اجراي طرحهاي افزايش مقدار استخراج نفت.
وي خاطرنشان ساخت: دو کشور در چارچوب نشست کشورهاي صادرکننده گاز تعاملات فعالي دارند. در ماه ژوئيه 2008 براساس نتايج مذاکرات انجام شده، يک سند تفاهم در زمينه توسعه همکاري هاي نفتي گازي دو کشور ازجمله تاسيس موسسه مشترک براي اجراي طرحهاي اکتشاف و استخراج ميادين گازي (پارس جنوبي و پارس شمال) و ميادين نفتي (آزادگان شمال), ساخت تاسيسات تبديل نفت و گاز در ايران بين شرکت دولتي گازپروم روسيه و شرکت ملي نفت ايران امضا شد.
ديپلمات روس مقيم در خيابان نوفل لوشاتو اضافه کرد: در اين سند تفاهم همچنين اشاره شده است که شرکت ملي نفت ايران و شرکت دولتي گازپروم روسيه در زمينه صدور نفت خام از مناطق درياي خزر به مناطق خليج عمان از طريق خط لوله نکا - جاسک همکاري خواهند کرد. علاوه بر آن, اين دو شرکت درنظر دارند در پروژه مشترک اجراي عمليات گازي سوآپ در شمال و جنوب ايران مشارکت کنند. براي اجراي مفاد سند تفاهم کارگروههاي مشترکي ايجاد شده است.
سفير روسيه در تهران تاکيد کرد: امضاي تفاهمنامه همکاري بين وزير انرژي روسيه آقاي اشماتکو و وزير نفت ايران آقاي نوذري در بهار سال 2009 ميلادي که مويد توافقات قبلي و همچنين متضمن مشارکت روسيه در اجراي طرحهاي توليد گاز طبيعي مايع در ايران بود, تاييدي بر جديت تصميمات طرف روسي شد.
وي گفت: پيشنهادات طرف روسيه جهت مشارکت ايران در پروژه هاي مشترک روسيه و قطر در زمينه حمل و نقل گاز طبيعي و احداث کارخانه هاي توليد گاز مايع را مي توان در شمار ديگر محورهاي مهم مورد بحث در نشستهاي منظم قرار داد. بديهي است که در مطالعه همه طرحهاي بزرگ و پرقابليت، موضوع سرمايه گذاري در اقتصاد ايران نيز درنظر گرفته مي شود.
*** هواپيماهاي نسل جديد روسيه طبق استانداردهاي بين المللي ساخته مي شوند
سفير روسيه در ايران در پاسخ به سوالي در مورد هواپيماهاي ايلوشين و توپولف و نگراني مردم ايران نسبت به استاندارد بودن اين هواپيماها اظهار داشت: با اجازه, من براي پاسخ به سوال شما به چند نمونه آمار که توسط يکي از معتبرترين مراکز آمار غربي تنظيم شده است, اشاره مي کنم. ببينيد. "بوئينگ - 737" از لحظه شروع بهره برداري خود 51 بار دچار سانحه شده است. در عين حال هواپيماهاي توپولف – 154 در کل مدت استفاده از سال1968 ميلادي فقط تعداد 20 مورد سانحه هوايي داشته اند.
الکساندر سادونيکوف تاکيد کرد: علت سانحه آنها عمدتا" خطاي انساني بوده است يعني اشتباه سرويس ديسپتچري و سطح نامناسب آمادگي خلبان ها و عدم رعايت مقررات سرويس فني هواپيما بوده است. همچنين يکي از نکات مهم در تحليل اين وضعيت را نبايد از نظر دور داشت که در ناوگان هواپيمايي ايران هنوز هواپيماهاي ساخت زمان شوروي استفاده مي شود. يعني هواپيماهاي حدود 25 الي 30 ساله.
اين ديپلمات بلندپايه روسي افزود: با توجه به اينکه شرايط آب و هوايي ايران بسيار متفاوت از روسيه است, لذا لازم است که هواپيماهاي روسي بطور ويژه اي آماده شود تا پرواز مطمئني انجام دهد. علاوه برآن هواپيماهاي ساخت خارجي بايد بموقع سرويس فني بشوند از جمله توسط کارشناسان خود کشور توليدکننده.
سفير کرملين در تهران خاطرنشان ساخت: هواپيماهاي نسل جديد روسيه طبق استانداردهاي بين المللي ساخته مي شوند و از نظر شاخص هاي فني از آن هايي که الان در ايران استفاده مي شود, خيلي پيشرفته تراند. متخصصين ايراني با شرکت در نمايشگاههاي تخصصي که مرتبا" در مسکو برگزار مي شود, بارها نسبت به اين موضوع يقين پيدا کرده اند و آنکه طرف ايراني علاقمندي خود به خريد هواپيماها و بالگردهاي روسي و همچنين به همکاري در زمينه ايجاد خط توليد هواپيماها در ايران نشان مي دهد, اتفاقي نيست.
*** پوتين علاقمند به اشعار خيام است
الکساندر سادونيکوف در پاسخ به سوالي در رابطه با فعاليت ها و همکاري هاي فرهنگي ميان ايران و روسيه گفت: متشکرم از اين سوال. ما هميشه به توسعه همکاري هاي فرهنگي, علمي و آموزشي بين دو کشور اهميت فراواني قائل بوده ايم. ايران کشوري است با ميراث عظيم فرهنگي. در روسيه علاقه به فرهنگ، ادبيات و دستآوردهاي علمي شما سال به سال افزايش پيدا مي کند. در کشور ما آثار شعراي بزرگ ايراني مانند حافظ، فردوسي، خيام دوستداران زيادي دارد. آقاي ولاديمير پوتين گفتند که به اشعار عمر خيام علاقه مندند.
سفير مسکو در تهران تاکيد کرد: ما سعي مي کنيم که چارچوب هاي قراردادي حقوقي تعامل فرهنگي بيشتر شود و نشستهاي مسئولين وزارتخانه هاي فرهنگ روسيه و ايران برگزار شود. آقاي صفار هرندي وزير وقت فرهنگ و ارشاد اسلامي جمهوري اسلامي ايران سال گذشته به مسکو سفر کردند. ايشان مذاکرات بسيار ثمربخشي با همتاي روسي خود آقاي سوکولوف داشتند که در نتيجه آن سند يادداشت تفاهم بين دو وزارتخانه به امضا رسيد.
اين ديپلمات بلندپايه روس تصريح کرد: مبادله گروههاي موسيقي و ديگر گروههاي هنري مرتبا" بين دو کشور انجام مي شود. آثار فيلمسازان روسيه در جشنواره هاي بين المللي فيلم کوتاه و انيميشن تهران شرکت داده مي شوند. درچارچوب جشنواره پارسال "منبر طلايي" در شهر قازان روسيه، آثار فيلمسازان جوان ايراني به نمايش گذاشته شد که با استقبال بسيار خوب مخاطبين روسيه روبرو شد.
وي افزود: تنظيم سند موافقتنامه همکاري بين کتابخانه ملي ايران و کتابخانه دولتي روسيه و همچنين انعقاد موافقتنامه بين دانشگاه دولتي سن پطرزبورگ و دانشگاه هنر اصفهان در دستور کار است. سفارت روسيه جهت پيشبرد طرح تاسيس "مرکز روسيه" در دانشگاه تلاشهايي را بعمل آورد که موافقت اوليه طرف ايراني براي اجراي اين طرح حاصل شده است.
الکساندر سادونيکوف اظهار داشت: بتازگي نيز, موافقت مقامات ايراني با ازسرگيري فعاليت مرکز فرهنگي روسيه در تهران حاصل شده است که امکان فعالترسازي بيشتر همکاري دوجانبه در عرصه فرهنگي را فراهم مي آورد. فعاليت موثر نمايندگي فرهنگي ايران در سفارت ايران در روسيه مويد اين امر است.
پيشنهاد تامين سوخت نيروگاه تهران فريب نيست
در اين بخش ميتوانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد
مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا
پرش به
- بخشهاي داخلي
- ↲ اخبار و قوانين سايت
- ↲ سوالات، پيشنهادات و انتقادات
- ↲ مرکز جوامع مجازي - CentralClubs Network
- ↲ سرويس ميزباني وب - CentralClubs Hosting
- ↲ مجله الکترونيکي مرکز انجمنهاي تخصصي
- بخش تلفن همراه
- ↲ نرم افزار تلفن همراه
- ↲ Symbian App
- ↲ Android App
- ↲ Windown Phone App
- ↲ iOS App
- ↲ JAVA Mobile App
- ↲ بازيهاي تلفن همراه
- ↲ Symbian Games
- ↲ Android Games
- ↲ iOS Games
- ↲ Windows Phone Games
- ↲ JAVA Mobile Games
- ↲ گوشيهاي تلفن همراه
- ↲ Sony
- ↲ Samsung
- ↲ GLX
- ↲ Dimo
- ↲ Huawei
- ↲ Motorola
- ↲ Nokia
- ↲ گوشيهاي متفرقه
- ↲ سرگرميهاي تلفن همراه
- ↲ خدمات و سرويسهاي مخابراتي
- ↲ تازه ها و اخبار تلفن همراه
- ↲ مطالب كاربردي تلفن همراه
- ↲ متفرقه در مورد تلفن همراه
- ↲ سوالات و اشکالات تلفن همراه
- بخش كامپيوتر
- ↲ نرم افزار كامپيوتر
- ↲ گرافيک و طراحي کامپيوتري
- ↲ طراحي صفحات اينترنتي
- ↲ سوالات و اشکالات نرم افزاري
- ↲ برنامه نويسي
- ↲ C Base Programming
- ↲ Dot Net Programming
- ↲ Web Programming
- ↲ Other Programming
- ↲ Software Engineering
- ↲ Java Programming
- ↲ Database Programming
- ↲ سخت افزار كامپيوتر
- ↲ امنيت و شبكه
- ↲ امنيت
- ↲ شبکه
- ↲ تازه ها و اخبار دنياي کامپيوتر
- ↲ مطالب كاربردي كامپيوتر
- ↲ متفرقه در مورد کامپيوتر
- بخش هوا فضا
- ↲ نيروي هوايي ايران
- ↲ متفرقه درباره نیروی هوایی
- ↲ نیروی هوایی و سازندگی
- ↲ حماسه و حماسه آفرینان نيروي هوايي
- ↲ تیزپروازان در بند
- ↲ شهدا و جانباختگان نیروی هوایی
- ↲ عملیاتهاي نيروي هوايي
- ↲ دستاوردها و اخبار نيروي هوايي
- ↲ تاریخچه نیروی هوایی در ایران
- ↲ هوانيروز ايران
- ↲ حماسه و حماسه آفرينان هوانيروز
- ↲ شهدا و جانباختگان هوانيروز
- ↲ دستاوردها و اخبار هوانيروز
- ↲ هواپيماها
- ↲ هواپيماهاي نظامي
- ↲ هواپيماهاي غير نظامي
- ↲ هواپيماهاي بدون سرنشين
- ↲ بالگردها
- ↲ بالگردهاي نظامي
- ↲ بالگردهاي غير نظامي
- ↲ بالگردهاي بدون سرنشين
- ↲ اخبار بالگردها
- ↲ تسليحات هوايي
- ↲ موشكهاي هوا به هوا
- ↲ موشكهاي هوا به زمين
- ↲ موشکهاي دريايي
- ↲ موشکهاي زمين به هوا
- ↲ موشکهاي زمين به زمين
- ↲ ديگر مباحث هوانوردي
- ↲ الکترونيک هواپيمايي
- ↲ موتورهاي هوايي
- ↲ شبيه سازهاي پرواز
- ↲ گالري تصاوير هوافضا
- ↲ تصاوير هواپيماهاي جنگنده
- ↲ کليپهاي هوايي
- ↲ تصاوير هواپيماهاي بمب افکن
- ↲ تصاوير هواپيماهاي ترابري
- ↲ تصاوير هواپيماهاي مسافربري
- ↲ تصاوير هواپيماهاي شناسايي
- ↲ تصاوير بالگردهاي نظامي
- ↲ تصاوير بالگردهاي غير نظامي
- ↲ تصاوير نمايشگاههاي هوايي
- ↲ تصاوير متفرقه هوايي
- ↲ انجمن نجوم
- ↲ منظومه شمسي
- ↲ كيهانشناسي
- ↲ گالري تصاوير نجوم
- ↲ اخبار نجوم
- ↲ اخبار هوافضا و هوانوردي
- ↲ مدرسه هوانوردي
- ↲ كتابخانهي هوا فضا
- ↲ متفرقه در مورد هوا فضا
- بخش جنگ افزار
- ↲ ادوات زميني
- ↲ ادوات زرهي
- ↲ تجهيزات انفرادي
- ↲ تسليحات سنگين و توپخانهاي
- ↲ خودروهاي نظامي
- ↲ تسليحات ضد زره
- ↲ ادوات دريايي
- ↲ ناوهاي هواپيمابر
- ↲ ناوشکنها
- ↲ رزم ناوها
- ↲ ناوچهها
- ↲ زيردرياييها
- ↲ تجهيزات و تسليحات دريايي
- ↲ ساير ادوات دريايي
- ↲ گالري تجهيزات و ادوات دريايي
- ↲ اخبار ادوات دريايي
- ↲ اخبار نظامي
- ↲ گالري نظامي
- ↲ متفرقه در مورد جنگ افزار
- بخش دفاع مقدس
- ↲ حماسه دفاع مقدس
- ↲ تخريب و خنثي سازي
- بخش خودرو و وسايل نقليه
- ↲ مباحث فنی و تخصصی خودرو
- ↲ معرفي خودرو
- ↲ تازهها و اخبار خودرويي
- ↲ گالري خودرو
- ↲ متفرقه وسايل نقليه
- بخش پزشکي
- ↲ پزشكي و درمان
- ↲ پزشکي
- ↲ سوال پزشکي
- ↲ بهداشت
- ↲ بهداشت عمومي
- ↲ بهداشت مواد غذايي
- ↲ لوازم آرايشي و بهداشتي
- ↲ متفرقه در مورد پزشکي
- ↲ روانشناسي و روان پزشكي
- بخش فرهنگ، تمدن و هنر
- ↲ فرهنگي هنري
- ↲ شعر و ادبيات
- ↲ فيلم و سينما
- ↲ هنرهاي نمايشي
- ↲ فرهنگ هنرهاي نمايشي
- ↲ موسيقي
- ↲ عكس و نقاشي
- ↲ تاريخ، فرهنگ و تمدن
- ↲ تاريخ ايران
- ↲ تاريخ جهان
- ↲ فلسفه
- ↲ زبانهاي خارجي
- ↲ زبان انگليسي
- ↲ زبان اسپانيايي
- ↲ هنر آشپزي
- بخش علم، فناوري و آموزش
- ↲ انجمن علم و فناوري
- ↲ انجمن آموزش
- ↲ کتاب و فرهنگ مطالعه
- ↲ دانش عمومی
- ↲ کنکور و دانشگاه
- ↲ جامعه شناسي
- ↲ خانواده
- ↲ متفرقه جامعه شناسي
- ↲ حقوق و قضا
- ↲ علوم
- ↲ فيزيک
- ↲ شيمي
- ↲ رياضي
- ↲ متالورژي
- ↲ پليمر
- ↲ علوم کشاورزي
- ↲ گياهان زراعي و باغي
- ↲ گياهان دارويي
- ↲ طبیعت و محیط زیست
- ↲ زيست شناسي
- ↲ عمران
- ↲ بتن و سازههاي بتني
- ↲ معماري و شهرسازي
- ↲ سبکها و مشاهير معماري
- ↲ شهرسازي
- ↲ معماري داخلي
- ↲ معماري منظر
- بخش الکترونيک و رباتیک
- ↲ مفاهیم اولیه و پایه در الکترونیک
- ↲ نرم افزارهای کمکی الکترونیک
- ↲ مدارهای مجتمع
- ↲ سوالات و پرسشهای مفاهیم پایه
- ↲ مدارات ساده و آسان
- ↲ مدارهای آنالوگ و دیجیتال
- ↲ شبیه ساز و طراحی مدار
- ↲ مدارات صوتی
- ↲ مدارات، منابع تغذیه سویچینگ و اینورتوری
- ↲ مدارات مخابراتی
- ↲ میکروکنترلرهای AVR
- ↲ آموزش و مثالها AVR
- ↲ طرح آماده و کامل شده AVR
- ↲ میکروکنترلرهای ARM
- ↲ سایر میکروکنترولرها و پردازندهها
- ↲ سایر میکروکنترلرها
- ↲ مدار مجتمع برنامه پذیر FPGA
- ↲ رباتیک
- ↲ اخبار و مصاحبه ها در رباتیک
- ↲ آموزش و مقالات رباتیک
- ↲ پروژهها تکمیل شده رباتیک
- ↲ مدارها و مکانیک در رباتیک
- ↲ رباتهای پرنده
- ↲ برق و الکترونیک عمومی
- ↲ تعمیر لوازم برقی
- ↲ اخبار برق و الکترونیک
- بخش بازيهاي رايانهاي
- ↲ بازيهاي رايانهاي
- ↲ كنسولهاي بازي
- ↲ PSP
- ↲ اخبار بازيها
- بخش تجاري اقتصادي
- ↲ بخش اقتصادی و مالی
- ↲ تجارت آنلاين
- ↲ بورس
- ↲ تحلیل و سیگنال روز
- ↲ کار آفرینی
- بخشهاي متفرقه
- ↲ بخش ويژه
- ↲ ساير گفتگوها
- ↲ صندلي داغ
- ↲ اخبار و حوادث
- ↲ انجمن ورزش
- ↲ آکواريوم و ماهيهاي زينتي
- ↲ معرفي سايتها و وبلاگها