
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، حشمتاله فلاحتپيشه عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در جلسه هفتگي جامعه اسلامي اصناف و بازار با اشاره به روز ملي 13 آبان، اظهار داشت: روز 13 آبان روزي ملي است و هيچكس حق ندارد از اين روز ملي سوء استفاده سياسي كند.
وي با اشاره به عوامل شكلگيري نهضت ضد آمريكايي دانشجويان پيرو خط امام افزود: زماني كه حضرت امام(ره) عليه كاپيتولاسيون سخنراني كرد استكبار جهاني امام را به تركيه تبعيد كرد تا دانشجويان پيرو امام عليه رژيم قيام كنند.
فلاحتپيشه ادامه داد: در 13 آبان سال 57 كشتار دانشآموزان موجب شد تا دانشجويان در اقدامي انقلابي در يك سال بعد يعني 13 آبان سال 58 لانه جاسوسي آمريكا در تهران را تسخير كنند.
اين نماينده مجلس با اشاره به عوامل روابط ايران و آمريكا تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران تنها كشوري است كه عليرغم 75 نوع تحريم توانسته در مقابل آمريكا راهبرد مقابل ارائه كند.
وي ادامه داد: نحوه نزديكي كشورها به آمريكا بستگي به روابط آنها با رژيم صهيونيستي دارد يعني هر كشوري كه نتواند با رژيم صهيونيستي به تفاهم برسد در حقيقت همان اندازه با آمريكا به مشكل خواهد خورد و اين استراتژي آمريكا در سياست خارجه است.
فلاحت پيشه با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران در مقابل اين استراتژي آمريكا راهبرد مقابل را ارائه كرده است، خاطرنشان كرد: در راهبرد مقابل جمهوري اسلامي ايران خواهان حذف رژيم صهيونيستي است و معتقد است كه رژيم صهيونيستي يك موضوع انحرافي است كه به تحولات خاورميانه تحميل شده است.
وي با تاكيد بر جعلي بودن رژيم صهيونيستي، به بازخواني تاريخ در خصوص تشكيل اين رژيم سياسي پرداخت و يادآور شد: درحالي در سال 1948 دولت اسرائيل اعلام موجوديت ميكند كه در دهه اول سال 1917 يهوديها اعلام ميكنند ميخواهيم يك كشور يهود تشكيل دهيم، بر همين اساس تصميم ميگيرند اين كشور را نسبت به حضور يهوديان در كشورهاي مختلف انتخاب كنند.
فلاحتپيشه اضافه كرد: آرژانتين، آمريكا و خاورميانه به ترتيب بيشترين جمعيت يهود را دارا بود، آنها عزم خود را مبني بر اينكه در آرژانتين كشور يهود را تشكيل دهند به اين دليل كه اين كشور حيات خلوت آمريكا بود، از دست دادند و دومين كشور را نيز به خاطر اينكه خود آمريكا بود از رده خارج كرده و تصميم گرفتند كشور مورد نظر را در خاورميانه تشكيل دهند.
اين نماينده مجلس با بيان اينكه از سال 1948 ميلادي اسرائيل جنگهاي متفاوتي را با اعراب تجربه كرد، خاطرنشان كرد: اعراب بعد از مدتي جنگ خود را با اسرائيل به پايان رساندند تا اينكه در دو جنگ آخر رژيم صهيونيستي در مقابل حماس و حزبالله شكست را پذيرا شد.
اين نماينده مجلس با اشاره به روند رابطه ايران و امريكا در آينده تصريح كرد: مذاكرات ما با آمريكا به معناي رابطه با اين كشور نيست بلكه به علت كاهش تنشها بوده است. به عنوان مثال در مسئله افغانستان و عراق، ايران براي كاهش تنشها وارد مذاكره شد.
وي با اشاره به مطرح شدن طرح خاورميانه بزرگ، ابراز داشت: در طرح خاورميانه بزرگ كه برخي كشورهاي عربي به دلايل مختلف با آن مخالفت كردند و به قول شاه اردن كه ميگفت در صورت اجراي طرح خاورميانه بزرگ ايران محوري شيعه بوده و هلال آنرا تشكيل خواهد داد با اين طرح ابتدا مخالفت كرد.
فلاحتپيشه با بيان اينكه متاسفانه در فضاي جهان اسلام شاهد بيصداقتيها هستيم، افزود: طرح خاورميانه بزرگ در سال 2004 ميلادي با اين استراتژي كه خاورميانه نيازمند دمكراسي در مقابل تروريسم است مطرح شد.
اين نماينده مجلس ادامه داد: اما نگاه جمهوري اسلامي ايران به ملتها بوده و معتقد است كه بايد سرنوشت ملتها را خودشان تعيين كنند.
وي با اشاره به مذاكرات هستهاي گفت: به نظر من در جلسه 1+5 نيازي نبود كه ما سوخت بخواهيم چون نياز سوخت ما ربطي به كشورهاي 1+5 نداشت بر همين اساس مقرر شد تا ايران اورانيوم 5/3 درصد را به روسيه بدهد و در قبال آن اورانيوم غني شده 20 درصد را تحويل بگيرد.
وي با تاكيد بر اينكه جمهوري اسلامي ايران توان ساخت بمب اتم را دارد اما آنرا توليد نخواهد كرد، ادامه داد: در فضاي جنگ سرد هستهاي ما به سمت پيروزي حركت خواهيم كرد.