خروج از NPT ، شايد اين آخرين راه باشد

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Major
Major
پست: 278
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۸, ۶:۴۶ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 18 بار
سپاس‌های دریافتی: 903 بار

خروج از NPT ، شايد اين آخرين راه باشد

پست توسط KRITER »

 [External Link Removed for Guests]      بين المللي انرژي هسته اي قطعنامه اي ديگر را در مورد برنامه هاي هسته اي ايران تصويب کرده است که در ابتداي کار نتيجه و عکس العملي که نسبت به آن از سوي تهران نشان داده شد تهديدي بي سابقه بود که دو نکته در آن برجسته است ، اول اينکه تهران سطح همکاريهاي داوطلبانه و فراتر از تعهدات خود با آژانس را کاهش مي دهد و آنرا در چارچوب پيمان ان پي تي محدود مي سازد و دوم ، ايران خود ممکن است بخواهد به غني سازي بالاتر از 5/3 بپردازد تا نيازهايش را تامين کند. تهران براي عملي کردن تهديداتش و يا خودداري از آن آنطور که سلطانيه نماينده ايران در آژانس گفته و خواسته است ، در انتظار تصحيح رفتار آژانس است . ايران تابستان امسال که گفت وگوهاي فشرده اي را با گروه موسوم به 1+5 با هدف اعتماد افزايي نسبت به برنامه هاي هسته اي خود برمبناي " بسته جامع پيشنهادي " اش آغاز کرد ، انتظار متقابلي از کشورهاي گروه داشت . در اين راستا ايران تا آنجا پيش رفت که براي مبادله بخشي از اورانيوم غني شده خود با اورانيوم مورد نياز جهت استفاده در يک راکتور تحقيقاتي دانشگاهي در تهران اعلان آمادگي نمود . در مقابل اين اعلان آمادگي ، رفتاري که برخي از اعضاي گروه در مقابل ايران در پيش گرفتند و در مواردي حتي لب به تهديد گشودند ،‌موجب و باعث آن شد تا ايران به اتخاذ اين موضع بپردازد که گروه در برابر ايران اعتماد زايي کند زيرا تهران براي مبادله اورانيوم به آن اعتماد ندارد . لذا " گروه 1+5 و آژانس بايد از سياست مسخره چماق و هويج دست بر دارند که در غير اين صورت ايران طرحي نو در تعامل با آنها و آژانس درخواهد افکند. قطعنامه شوراي حکام نشان مي دهد که در مقابل پيشنهادات آنها بايد با هوشياري بيشتر گام برداشت. اين قطعنامه همچنين نشان داد که آنها نه تنها قصد مذاکره براي رسيدن به راه حل را نداشتند ، بلکه پيگير کلاه برداري سياسي بودند. "( علي لاريجاني رييس مجلس شوراي اسلامي ، ايرنا 8 آذر )
آنچه به موجب پيمان ان پي تي اعضا متعهد به "گزارش "‌آن به آژانس و تحت نظارت قرار دادن آن هستند ، فعاليت ها و يا برنامه هاي خود براي غني سازي طبق آنچيزي هستند که پيمان و پادمانهاي آن مقرر ساخته و اعضا به آن متعهد شده اند که حدي براي ميزان و درصد غني سازي شامل آن نمي شود و بديهي است که شامل چرخه کامل آن نيز مي گردد . به علاوه همکاريهاي داوطلبانه و فراتر از تعهدات ، هرگز جزو تعهدات نيست و هر عضوي مي تواند آنها را پذيرفته و يا نپذيرد و حتي اگر پذيرفت ، بعدا درخواست تعليق و يا تعطيل آنرا داشته باشد. لذا اگر ايران حتي تهديدات خود را تماما و همانطور که گفته اجرايي کند ،‌نيز مرتکب تخلفي نشده است . نتيجه اينکه اين شوراي حکام آژانس و بويژه برخي کشورهاي داراي نفوذ در آن هستند که نبايد باور کنند "اين گونه بازي‌هاي فرسوده و کهنه مجال جديدي را براي چانه زني براي آنها فراهم مي‌کند. "‌ بالا
آنچه ايران در برنامه هاي هسته اي اش بدنبال آن است ، دست يابي و بهره مندي از قابليت هايي است که از شکافت هسته مواد شکاف پذير در جهت هاي مسالمت آميز مانند توليد انرژي و امور پزشکي و بهداشتي و کشاورزي مي توان بهره برد . ايران مصمم است که حتي به رغم قطعنامه تازه به اين فعاليت هايش ادامه دهد و چون قطعنامه مغاير با پيمان است که به صراحت حق کشورها را دراين زمينه اعتراف کرده ، لذا معتبر و قانوني نيست و ايران همچنان و در عين همکاري با آژانس در چارچوب پيمان ، به فعاليت هاي صلح آميز هسته اي خود ادامه مي دهد .
در قطعنامه تازه نکات تاسف انگيزچندي است که از آن جمله ناديده گرفته شدن همکاري شفاف ايران در موضوع سايت فوردو است که حتي البرادعي مدير کل آژانس در آخرين گزارش خود به شورا به آن اذعان داشته بود. اين قطعنامه بطور قطع فضاي فعلي را مختل مي کند و همانطور که در راي گيري شاهد بوديم به دو دستگي و تفرقه در آژانس مي انجامد ، و اين روند در مسير فعاليت هاي درازمدت آژانس بين المللي انرژي اتمي که يک سازمان تخصصي است ، خطرناک خواهد بود. " و ما مطمئن هستيم که طراحان قطعنامه عليه ايران به يک اشتباه تاريخي دست زده اند و به زودي متوجه اشتباه خود خواهند شد. " (سلطانيه نماينده ايران در آژانس مصاحبه با مهر هفتم آذر )
قطعنامه تازه شوراي حکام آژانس بين المللي انرژي هسته اي عليه ايران در حالي منتشر مي شود که يک برآورد ديپلماتيک در سازمان ملل نشان مي دهد قطعنامه شوراي حکام آژانس احتمالا پيش‌نياز قطعنامه‌اي ديگر خواهد بود که شوراي امنيت اين سازمان بنا دارد تحت فشار برخي قدرتهاي زياده خواه عليه ايران منتشر کند؛ بنابراين، آنها براي صدور قطعنامه سازمان ملل به اين قطعنامه شوراي حکام نياز داشتند .
محقق شدن چنين برآوردي با توجه به سياست تهران ، بطور قطع ايران را در موضعي سازش ناپذير قرار خواهد داد و بعيد نيست تهران که حالا هم – حتي با انتشار قطعنامه جديد - بر ادامه همکاري با آژانس علاقه نشان مي دهد ، آن زمان راه چاره را در خروج از پيماني بداند که معتقد است برخلاف روح آن ، جز محدوديت ، فشار سياسي و اقتصادي بسيار تاکنون چيزي عايد آن نساخته است .  
Major II
Major II
پست: 221
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۸۷, ۷:۰۰ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 329 بار
سپاس‌های دریافتی: 448 بار

Re: خروج از NPT ، شايد اين آخرين راه باشد

پست توسط moha684 »

اصلا این ان پی تی تا حالا جز دردسر چیزی واسه ما داشته؟
[FONT=System][External Link Removed for Guests] 
[FONT=System] 
[FONT=System]618 
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”