
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، باراك اوباما رئيس جمهور آمريكا شب سه شنبه دستور اعزام 30 هزار نيروي جديد به افغانستان را صادر كرد و وعده داد كه با ابتكار عمل براي پايان دادن به اين جنگ منفور، زمينه براي عقب نشيني نظاميان غربي از افغانستان در سال 2011 فراهم شود.
رئيس جمهور آمريكا در اظهاراتي كه استراتژي جنگ آمريكا در افغانستان را آشكار ساخت، براي اولين بار مدعي شد كه نيروهاي آمريكا ميتوانند 19 ماه ديگر عقب نشيني از افغانستان را آغاز كنند.
همچنانكه اوباما در پي خروج از كشمكشهاي جاري در ارتباط با اعزام نيروهاي جديد به افغانستان است، بسياري از افراد جنگ افغانستان را همچون جنگ ويتنام، باتلاقي براي نيروهاي آمريكا ميدانند كه هر چه قدر نيرو به اين منطقه اعزام شود، باز هم به جايي نخواهد رسيد.
اوباما در دانشكده نظامي "وست پوئنت " با اعلام مهمترين تصميمش از زماني كه به رياست جمهوري رسيده است، گفت : افغانستان از دست نرفته است، اما طي چندين سال، عقب گرد كرده است.
وي در ادامه گفت: با نيروي بيشتر ميتوان القاعده و طالبان را شكست داد و راه را براي خروج نيروها هموار كرد.
اوباما در ادامه گفت : من به عنوان فرمانده كل قوا، تصميمي گرفتهام و آن اين است كه اعزام 30 هزار نيروي ديگر به افغانستان، در جهت منافع حياتي و ملي ماست.
رئيس جمهور آمريكا در واكنش به برخي از انتقادات داخلي مبني بر اين كه اين استراتژي ممكن است جنگ در افغانستان بسيار طولاني كند گفت : بعد از 18 ماه، نيروهاي ما، بازگشت به كشور را آْغاز خواهند كرد.
باراك اوباما در تاكيد اظهاراتش گفت كه آمريكا در يازدهم سپتامبر از منطقه افغانستان مورد حمله قرار گرفت و ممكن است از اين مكان، حملات جديد برنامهريزي شوند.
اوباما گفت: ممكن است در همين لحظهاي كه من سخنراني ميكنم، از همين نقطه(افغانستان) حملات جديدي عليه آمريكا طراحي شوند.وي در ادامه گفت كه تهديدات موجود فرضي نيست، زيرا ماههاي گذشته افرادي در داخل آمريكا بازداشت شدند كه از مناطق مرزي افغانستان و پاكستان به آمريكا فرستاده شده بودند و در پي آن بودند كه دست به اقدامات جديد تروريستي بزنند .
وي افزود: چنانچه القاعده بتواند با اطمينان چنين عملياتهايي را اجرا كند، خطر افزايش خواهد يافت.
اوباما گفت: ما بايد فشار به القاعده را حفظ كنيم .براي حفظ فشار به القاعده بايد ثبات همپيمانان خود در اين منطقه را افزايش دهيم.
وي در ادامه گفت كه اين مشكل تنها بر دوش آمريكا نيست و اين جنگ، نيز تنها جنگ آمريكا نيست. او گفت كه از يازدهم سپتامبر 2001 تاكنون، پناهگاههاي امن القاعده، خاستگاهي براي حمله به لندن، بالي و مناطق ديگر بودند. مردم و دولتهاي افغانستان و پاكستان در خطر هستند وبا توجه به اينكه پاكستان مسلح به سلاح هستهاي است ،خطرات بيشتر هم هست چون القاعده و ديگر تندروها به دنبال تسليحات هسته اي هستند و از انها استفاده خواهند كرد .
باراك اوباما افزود: اين واقعيتها ما را مجبور ميكنند تا در كنار دوستان و همپيمانان خود فعاليت كنيم. هدف همه يكي است و آن نابود كردن و شكست القاعده در افغانستان و پاكستان است و جلوگيري از ايجاد ظرفيت القاعده براي تهديد كردن آمريكا و همپيمانان اين كشور در آينده است