
خبرگزاری "ترند نیوز" آذربایجان در مقاله نوشت که "بنیامیننتانیاهو" نخست وزیر اسراییل و "آنگلا مرکل" صدراعظم آلمان در حاشیه بررسیمسائل همکاری های دفاعی خواستار اعمال تحریمات شدیدتر علیه ایران شدند.
در این مقاله آمده است که دیدار برلین دومین دیدار کابینهوزرای آلمان-اسراییل بود که دو سال بعد از اولین دیدار (سال 2008 دراورشلیم) برگزار شد. نخست وزیر اسراییل در دیدار با صدراعظم آلمان کهکشورش یکی از اعضای دائم گروه "1+5" میانجیان بین المللی حل مسئله هسته ایایران (پنج عضو دائم شورای امنیت بعلاوه آلمان) است خواستار اعمال فوریتحریمات علیه ایران شد. نتانیاهو گفت: "اگر نه الآن، پس کی؟ رژیمی که ملتخود را هم سرکوب می کند نباید سلاح هسته ای داشته باشد".
در این مقاله آمده است که به گزارش روزنامه "معاریو"اسراییل، نخست وزیر اسراییل در کنار بررسی تهدید برنامه هسته ای ایران دربرلین، معامله خرید ششمین فروند زیردریایی کلاس "دولفین" که در حال حاضر 3فروند آن در اختیار ارتش اسراییل قرار دارد را امضا کرد.
در این مقاله آمده است، رسانه های گروهی اسراییل گزارش میدهند که این زیردریایی ها که مدرن ترین زیردریایی های دیزلی جهان هستند براساس درخواست ارتش اسراییل تجدید تسلیحاتی شده اند و می توانند موشک هاییبا کلاهک های هسته ای حمل نمایند.
در مقاله مذکور خاطر نشان شده است، ناظران معتقدند که اینمعامله در راستای تحکیم امنیت و دفاع اسراییل در حاشیه تهدیدات روز افزونموشکی ایران انجام شده و زیردریایی ها در صورت بروز مناقشه مسلحانه باکشورهای عربی مورد استفاده قرار نخواهند گرفت. "راینر زولیش" مدیر بخشعربی رادیو "دویچه وله" معتقد است: این معامله در راستای مناقشه رو به رشداسراییل و کشورهای غربی با ایران صورت گرفته است. وی معتقد است که مسئلهعقد معامله میان اسراییل و آلمان درباره خرید تحهیزات نظامی بسیار مهم استچرا که آلمان بعد از آمریکا و چین سومین شریک اقتصادی اسراییل محسوب میشود و به نوعی خود را مسئول امنیت اسراییل می داند که از سوی ایران و برخیاز گروهک های عربی تحت تهدید قرار دارد. "شلومو بروم" مدیر برنامه هایروابط اسراییل-فلسطین انستیتوی تحقیقات امنیت ملی با این نظر موافق است کهمعامله مذکور با تشدید بحران مناقشه اسراییل-فلسطین ربطی ندارد و اینمعامله نظامی را ادامه خرید تجهیزات نظامی از سوی اسراییل جهت تکامل تواننظامی خود می شمارد. وی به "ترند نیوز" گفت: این معامله اهمیت ویژه ایندارد چرا که این ششمین فروند زیردریایی است که پیش از این پنج فروند دیگرآن خریداری شده است.
گفتنی است که اسراییل در حال حاضر دارای سه زیردریایی"دولفین" است، دو زیر دریایی نیز هم اکنون در کیلا ساخته می شوند که سال2012 آماده خواهند بود.
برخی از مشخصات زیردریایی های مدل U212 عبارتند از: طول-55,9 متر، عرض-7 متر، نشست شناور آن بر سطح آب- 6 متر. موتورهایزیردریایی: یک موتور دیزل به قدرت 4245 اسب بخار و یک موتور برقی برایهدایت سکان ها به توان 3875. عمق فروروی به 300 متر می رسد و خدمه آن را35 نفر تشکیل میدهند.
طبق اطلاعات موجود، بهای هر یک از این زیردریایی های دلفینبیش از 700 میلیون دلار ارزیابی می شود. طبق ارزیابی کارشناسان، پس ازبهره برداری از این زیردریایی ها، اسراییل یکی از مقتدرترین ناوگان هایزیردریایی در منطقه مدیترانه را خواهد داشت.
زیردریایی نوع U212 می تواند بعنوان سلاح از موشک های بالدارکه مجهز به کلاهک هسته ای هستند، استفاده کند، اما طبق توافقنامه بینآلمان و اسراییل، آنها مجهز به سلاح هسته ای نخواهند شد.
خبرگزاری «ریا نووستی»