استقرار سامانه موشکی آمریکا در سه کشور همسایه ایران

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 983
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۹ دی ۱۳۸۷, ۱۲:۰۵ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 7461 بار
سپاس‌های دریافتی: 7118 بار
تماس:

استقرار سامانه موشکی آمریکا در سه کشور همسایه ایران

پست توسط @lirez@ »

سرویس بین‌الملل ـ گزارشی که به تازگی از سوی یک نهاد نظامی آمریکایی منتشر شده، نشان می‌دهد که ایالات متحده آمریکا در برخی از کشورهای همسایه ایران، سامانه‌های موشکی مستقر کرده است.

به گزارش «تابناک»، واشنگتن پست در گزارشی نوشت: این سامانه‌ها برای جلوگیری از حملات احتمالی ایران تدارک دیده شده و تاکنون استقرار این سیستم‌ها در قطر، امارات و بحرین تأیید شده است.

«واشنگتن پست» که این خبر را امروز منتشر کرده می‌افزاید: آمریکا بر این باور است که ایران علاوه بر برنامه عادی هسته‌ای، دارای پروژه‌های پنهانی بسیاری است که زیر نظر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اداره می‌شود.
این گزارش ادامه می‌دهد: استقرار این سامانه‌ها، آغاز عملیات جدید آمریکا در منطقه برای جلوگیری از خطر فزاینده ایران است!
در همین باره، ژنرال «پترائوس»، فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا نیز دو روز پیش گفته بود: آمریکا برنامه‌های جدیدی را برای مقابله با حملات احتمالی ایران در دست اجرا دارد و ایرانی‌ها که اکنون قوی‌ترین ارتش را در منطقه از آن خود کرده‌اند، خطر بالقوه ای برای خاورمیانه به شمار می‌روند!
«سی.ان.ان» نیز درباره این خبر نوشت: به نظر می‌رسد، اوباما اسرائیل را برای فرماندهی جنگ روانی علیه ایران شایسته نمی‌داند و خود وارد این میدان شده است.

این شبکه خبری بین‌المللی همچنین بر این باور است که این کار آمریکا در پاسخ به سخنان فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران است که در هفته گذشته گفته بود: اهداف غربی در خلیج فارس در دسترس‌ترین اهداف نظامی هستند.
در ادامه این خبر آمده است: لاریجانی نیز هفته گذشته به کشورهای عربی هشدار داده بود که اجازه ندهند آمریکا از پایگاه‌های آنها علیه ایران بهره ببرد
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 983
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۹ دی ۱۳۸۷, ۱۲:۰۵ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 7461 بار
سپاس‌های دریافتی: 7118 بار
تماس:

Re: استقرار سامانه موشکی آمریکا در سه کشور همسایه ایران

پست توسط @lirez@ »

"الکساندر گاسیوک" خبرنگار روزنامه دولتی روسی "راسیسکایا گازیتا" روز دوشنبه می نویسد: از اعلامیه "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا درباره اینکه تلاش های دیپلماتیک در رابطه با برنامه هسته ای ایران قرین پیامدهایی مشخص خواهند بود، هنوز چند روزی نگذشته است که جزئیات این "پیامدها" بدون اینکه جهانیان را در انتظار خود بگذارند، مشخص شدند. طبق اطلاعات منتشره در مطبوعات آمریکایی، دولت آمریکا تصمیم به تسریع برنامه ایجاد چتر ضدموشکی پیرامون جمهوری اسلامی ایران گرفته است.

وی می نویسد: نشریاتی معتبر اطلاع می دهند که استقرار هشت گروهان موشک ضدهوایی "پاتریوت" و چند رزمناو نیروی دریایی آمریکا مجهز به سیستم ضدموشکی "ایجیس" در منطقه خلیج فارس، چرخش شدید واشنگتن در اجرای سیاست "هویج و چماق" در مقابله با برنامه هسته ای ایران است. و تسلیحات آمریکایی و متخصصین بهره برداری از تسلیحات در قطر، کویت، بحرین و امارات متحده عربی مستقر خواهند شد که بسیار نگران امکانات فزاینده نظامی ایران هستند. در عین حال، تحلیلگران در واشنگتن تایید می کنند که "درز" چنین اطلاعاتی به مطبوعات، گویای تمایل تیم سیاست خارجی اوباما به افزایش فشار بر تهران در آستانه نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد است که طی آن صحبت درباره اعمال تحریمات علیه جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

مولف در ادامه می نویسد: آنطور که نیویورک تایمز" باخبر شده است، پنتاگون با استقرار "چتر ضدموشکی" با قابلیت رهگیری موشک های میانبرد ایرانی (اما نه موشک بالستیک شهاب-3) نیاز به کشیدن خط بطلان بر برنامه های ایرانیان برای دستیابی به برتری نظامی در منطقه را توضیح می دهد. علاوه بر این، واشنگتن آشکارا می خواهد که به متفقین خود در خلیج فارس جانی تازه داده و قاطعیت خود برای جلوگیری از ایجاد مشکل برای آنها در صورت رویارویی جدی را نشان دهد.

وی می نویسد: قابل توجه است که پادشاهان عربی تا حدی نگران امکان حاد شدن اوضاع پیرامون ایران پس از آن اعلام پاسخ رد تهران به جامعه جهانی هستند که خود اقدام به خریداری محموله های بزرگ تسلیحات می کنند. فقط طی دو سال اخیر حکام کشورهای کوچک اما نفت خیز عربی از آمریکا به مبلغ 25 میلیارد دلار سلاح خریده اند. تنها امارات متحده عربی 17 میلیارد دلار سلاح آمریکایی، از جمله 80 جنگنده اف-16 و سیستم های دفاع ضدموشکی با فناوری عالی خریداری کرده است. در حال حاضر سایر کشورهای منطقه نیز چنین خریدهایی را برنامه ریزی می کنند.

گاسیوک می نویسد: علاوه بر این، آمریکا "بی سر و صدا" درباره افزایش نیروهای نظامی خود در یک منطقه کلیدی دیگر از خاور نزدیک، یعنی عربستان سعودی، توافق می کند. چنین خبری را روزنامه بانفوذ "واشنگتن پست" به نقل از منابعی در محافل دو کشور که نامشان برده نشده است، منتشر می کند و می افزاید که گزینه های مختلف دفاع از مجتمع ها و ترمینال های نفتی و سایر زیرساخت های راهبردی در منطقه در صورت وارد شدن ضربه از سوی ایران بررسی می شوند.

مولف در پایان می نویسد: بدین ترتیب مسابقه تسلیحاتی در منطقه خاور نزدیک در کل و از جمله در خلیج فارس، شدت می گیرد. تردیدی نیست که واکنش تهران به افزایش حصار ضدموشکی های آمریکایی در مرزهای خود به احتمال زیاد نه تنها شدید، بلکه همانند معمول احساساتی خواهد بود. و این بدین معناست که آغاز دوره ای دیگر از وخامت خطرناک اوضاع چندان دور نیست.

خبرگزاری «ریا نووستی»
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 983
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۹ دی ۱۳۸۷, ۱۲:۰۵ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 7461 بار
سپاس‌های دریافتی: 7118 بار
تماس:

Re: استقرار سامانه موشکی آمریکا در سه کشور همسایه ایران

پست توسط @lirez@ »

بیش از 90 درصد از کاربران عرب پایگاه اینترنتی شبکه الجزیره، مخالفت خود را با استقرار سپر موشکی آمریکا علیه ایران در خلیج فارس اعلام کردند.

به گزارش شبکه ایران، بخش عربی پایگاه اینترنتی "الجزیره" دیروز با انتشار یک نظرسنجی در این سایت، از کاربران خود پرسید که "آیا استقرار سپر دفاع ضد موشکی آمریکا در 4 کشور حاشیه‌ای خلیج فارس، باعث افزایش امنیت برای کشورهای این منطقه خواهد شد؟" که نتایج این نظرسنجی نشان دهنده نتایج جالبی است.
گزارش شبکه ایران حاکی است که از شب گذشته که این نظرسنجی در سایت مذکور قرار گرفته است تا ساعت انتشار خبر، 5144 نفر به این سوال پاسخ داده‌اند که نتیجه آن، پاسخ "نه" از سوی بیش از 90 درصد از کاربران عرب‌زبان منطقه به این سوال بوده است و تنها 9 درصد اعتقاد دارند که موشک‌های آمریکایی می‌تواند به امنیت این منطقه بیفزاید.
این شبکه تلویزیونی بین‌المللی همچنین در نظرسنجی قبلی خود از مخاطبان در مورد نقش آمریکا در ترور دانشمند هسته‌ای ایران، "دکتر مسعود علی محمدی" پرسیده بود که بیش از 80 درصد از پاسخ دهندگان، آمریکا را در به شهادت رساندن این دانشمند مقصر می‌دانستند.
لازم به توضیح است که روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز روز شنبه با اشاره به سخنان اخیر ژنرال "دیوید پترائوس" فرمانده مرکزی آمریکا در منطقه خاورمیانه نوشت که این موشک‌ها برای بازدارندگی و ارتقای توان دفاعی کشورهای منطقه در برابر قدرت موشکی ایران، در این کشورها مستقر خواهد شد.
با وجودی که پترائوس به نام کشورهایی که قرار است این سیستم‌ها در آنجا مستقر شوند اشاره‌ای نکرده اما کارشناسان در گفتگو با روزنامه نیویورک‌تایمز گفته‌اند که این چهار کشور، کویت، بحرین، قطر و امارات متحده عربی هستند.
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 983
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۹ دی ۱۳۸۷, ۱۲:۰۵ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 7461 بار
سپاس‌های دریافتی: 7118 بار
تماس:

Re: استقرار سامانه موشکی آمریکا در سه کشور همسایه ایران

پست توسط @lirez@ »

یک روزنامه عربی چاپ لندن در نسخه الکترونیکی خود از ناکامی ایالات متحده آمریکا در انجام یک آزمایش موشکی خبر داد.

به گزارش "تابناک"،روزنامه "الحیات" نوشت: این آزمایش به منظور مقابله احتمالی با حملات موشکی ایران طراحی شده بود و کارشناسان در حال بررسی علت ناکامی در سیستم های این سامانه موشکی هستند.

بر همین اساس پنتاگون نیز اعلام کرد : این آزمابش در منطقه " کواجلین " در جزایر مارشال انجام شد و رادارهای مرکز کنترل موشک در این سایت نظامی نتوانستند دقیقا برنامه های طراحی شده را اجرا کنند.

شرکت " راسیون " که طراح این موشک هاست تا کنون تحلیلی از این حادثه ارائه نداده اما سخنگوی شرکت تولیدکننده رادار اظهار داشته : نصب رادارها بر اساس دستورالعمل های شرکت نبوده و احتمال می دهیم علت شکست این پروژه عدم اطلاع فنی کاربران از این سیستم باشد.

"الحیات" به نقل از کارشناسان خود می افزاید : این موشک ها با سرعت 27 هزارکیلومتر سرعت در ساعت توانایی شناسایی موشک های شلیک شده در نیمکره شمالی کره زمین را داشته و ایران نیز که در این بخش قرار دارد هدف اصلی این موشک ها می توانست باشد!

رادار " اس بی ایکس " یکی از پیشرفته ترین رادارهای طراحی شده در جهان است و انحصارا در اختیار آمریکا قرار دارد و کاربرد آن صرفا نظامی و متناسب با فضای بالای 10 کیلومتر از سطح طراحی شده است

اقایون سرعت اشتباه نشده؟ :-(
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 983
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۹ دی ۱۳۸۷, ۱۲:۰۵ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 7461 بار
سپاس‌های دریافتی: 7118 بار
تماس:

Re: استقرار سامانه موشکی آمریکا در سه کشور همسایه ایران

پست توسط @lirez@ »

عضو شوراي عالي امنيت ملي در پاسخ به سوالي در خصوص نصب سامانه‌هاي موشكي آمريكا در اطراف ايران و در كشورهاي منطقه اظهار داشت:‌ نصب موشك‌هاي ضد موشك پاتريوت آمريكا در اين كشورها ترفند جديدي است براي خالي كردن خزانه آنها در حالي كه اين سامانه‌هاي موشكي در هيچ كجا جواب نداده است.
فيروزآبادي با بيان اينكه اين موشك‌ها حتي از نظر علمي و محاسباتي نيز پاسخگوي آنها نخواهد بود، افزود: با تاكتيك‌هاي ساده مي‌توان اين موشك‌هاي ضد موشك پاتريوت را بي‌اثر كرد و من به كشورهاي منطقه خصوصا كشورهاي اسلامي توصيه مي‌كنم تا با خريد اين سامانه‌ها كه در هيچ كجا جواب پس نداده‌اند، خزانه خود را بر باد ندهند.
وي خاطر نشان كرد: نصب اين موشك‌ها داستان جديدي نيست و چند سال است كه آنها اقدام به نصب اين موشك‌ها كرده‌اند و ما از مكان‌هاي آنها باخبريم.
رئيس ستاد كل نيروهاي مسلح ادامه داد: از آنجايي كه دشمن مي‌بيند يك روند همدلي و دوستي ميان كشورهاي منطقه و جمهوري اسلامي ايران در حال شكل گرفتن است دست به اين اقدامات كه در راستاي عمليات رواني است مي‌زند تا ايران را به عنوان يك دشمن براي كشورهاي منطقه معرفي سازد.
فيروزآبادي با بيان اينكه رويكرد نيروهاي مسلح در برنامه توسعه، آمادگي لازم براي بازدارندگي و انهدام دشمن متجاوز است، تصريح كرد: اصولا دكترين و برنامه‌هاي رزمايش‌هاي نيروهاي مسلح مبتني بر تاكتيك‌هاي عملياتي و تجهيزات جديد است كه عقل سالم حكم مي‌كند اين تاكتيك‌ها و تسليحات جديد در معرض ديد عموم قرار نگيرد.
وي با اشاره به پيشينه علمي سپاه پاسداران، خاطر نشان كرد: افراد سپاه، نيروهاي جوان و با استعدادي بودند كه در دانشگاه‌هاي مختلف جهان تحصيل مي‌كردند و با بازگشت حضرت امام(ره) به كشور، به وطن خود برگشتند و آماده دفاع شدند و به همين دليل سپاه از اول يك نيروي مسلح دانشمند بود.
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 7545
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۶ آذر ۱۳۸۷, ۴:۲۰ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 9280 بار
سپاس‌های دریافتی: 22106 بار

Re: استقرار سامانه موشکی آمریکا در سه کشور همسایه ایران

پست توسط sinaset »

سلام دوستان
کسی اطلاع از سلاح ضد موشک پاتریت داره ؟( در جهان)
"قرآن"(کلام خدا) ...راه سعادت و خوشبختی.
با عرض پوزش،دیگر در انجمن حضور ندارم،که به پیام ها پاسخ بدم.
Fast Poster
Fast Poster
نمایه کاربر
پست: 221
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۳۸۶, ۱۰:۳۰ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1 بار
سپاس‌های دریافتی: 297 بار

Re: استقرار سامانه موشکی آمریکا در سه کشور همسایه ایران

پست توسط don_Hirbod »

با سلام
دوست گرامي براي اطلاعات در مورد موشك پاتريوت ميتونيد به آدرس زير مراجعه بفرماييد
forum-f149/patriot-advanced-capability-3-t61183.html
چو ايران نباشد تن من مباد
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 983
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۹ دی ۱۳۸۷, ۱۲:۰۵ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 7461 بار
سپاس‌های دریافتی: 7118 بار
تماس:

Re: استقرار سامانه موشکی آمریکا در سه کشور همسایه ایران

پست توسط @lirez@ »

«اعتماد» نوشت: استقرار سيستم‌هاي دفاع موشکي امريکا در منطقه خليج فارس و اروپاي شرقي براي آنچه مقابله با خطر حمله ايران خوانده شده با واکنش رئيس ستاد کل نيروهاي مسلح روبه رو شد.

به گزارش ايسنا، وي در خصوص نصب سامانه‌هاي موشکي امريکا در منطقه گفت: نصب موشک‌هاي ضدموشک پاتريوت امريکايي در کشورهاي ديگر ترفند جديد امريکا براي خالي کردن خزانه کشورهاي درآمدزاي منطقه است که تاکنون در هيچ جا موفق نبوده و از نظر علمي و محاسباتي هم پاسخ دهنده نيست.

فيروزآبادي با بيان اينکه «با تاکتيک‌هاي بسيار ساده مي‌توان اثر موشک‌هاي ضدموشک پاتريوت را از بين برد»، گفت: من به کشورهاي مسلمان همسايه توصيه مي‌کنم خزانه هايشان را به باد ندهند و موشک‌هاي پاتريوت را که هنوز اثرش در جايي ثابت نشده، نخرند.

رئيس ستاد کل نيروهاي مسلح همچنين با بيان اينکه «اخيراً مسائلي در خصوص نصب موشک‌ها در سواحل مطرح شده است»، افزود: اين موشک‌ها چند سال است نصب شده و جاي آنها را هم مي‌دانيم و مطرح کردن اين مساله در شرايط جديد که روابط کشورهاي همسايه خليج فارس با ايران بهبود پيدا کرده و ملت‌هاي منطقه همديگر را درک مي‌کنند و به سمت درستي مي‌روند، يک عمليات رواني است.

اين توصيه فيروزآبادي به کشورهاي همسايه در حالي صورت گرفته که خبرهايي مبني بر اعزام چهار ناو هواپيمابر امريکايي به منطقه خليج فارس منتشر شد.

همچنين هيلاري کلينتون وزير خارجه امريکا در يک نشست خبري اعلام کرد امريکا سيستم‌هاي دفاع موشکي اش را در منطقه خليج فارس گسترش داده است تا با آنچه وي تهديد روزافزون موشکي ايران خواند، مقابله کند. همچنين وزارت خارجه امريکا روز پنجشنبه اعلام کرد سپر دفاع موشکي که قرار است در اروپا برپا شود براي مقابله با «تهديد غيرمترقبه» از جانب ايران است.

فيليپ کراولي سخنگوي وزارت خارجه آمريکا در اين زمينه اظهار داشت: «بر اساس رويکرد بازبيني شده، اين سيستم براي مقابله با تهديد غيرمترقبه ايران طراحي شده است.» با اين حال فرمانده نيروهاي امريکايي در خاورميانه نسبت به هرگونه اقدام نظامي عليه ايران هشدار داد.

به گزارش ايلنا به نقل از رويترز، ژنرال «ديويد پترائوس» گفت: حمله نظامي عليه ايران مي‌تواند با تحريک احساسات ملي گرايانه ايرانيان پيامدهاي ناخواسته‌اي به دنبال داشته باشد. وي همچنين با اشاره به اينکه پيشرفت همه جانبه برنامه هسته‌اي ايران غيرقابل انکار است، گفت: احتمال موفقيت آميز بودن گزينه نظامي عليه ايران از گذشته کمرنگ تر شده است.

در همين حال «شيخ خالد بن احمد آل خليفه» وزير امور خارجه بحرين که در واشنگتن به سر مي‌برد، اعلام کرد: تلاش‌هاي نظامي امريکا و هم پيمانان آن در منطقه خليج فارس صرفاً «دفاعي» است و لذا ايران نگران نباشد.

وزير خارجه بحرين ادامه داد: فعاليت‌هاي نظامي اقدامات دفاعي بر اساس منافع همگاني است. ما کسي را تهديد نمي‌کنيم. فعاليت‌هاي نظامي در خليج فارس ده‌ها سال برقرار است. شيخ خالد بدون اشاره به موضوع «استقرار سامانه موشکي در خليج فارس» گفت: موضوع مربوط به پيشرفته سازي تکنولوژي‌هاي جديد است. اميدواريم ايران اين اقدامات را عليه خود تفسير نکند.
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1062
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۲, ۷:۵۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 6153 بار
سپاس‌های دریافتی: 3146 بار

Re: استقرار سامانه موشکی آمریکا در سه کشور همسایه ایران

پست توسط Hesam - 1994 »

  بررسی می کند/    [External Link Removed for Guests]   با توجه به قرار گرفتن منطقه اشغالی توسط رژیم صهیونیستی در برد این سپر دفاع موشکی، عملا اطلاعات و سامانه های آن، نقش مرحله اول پدافندی در مقابل پاسخ احتمالی نیروهای مسلح کشورمان به هرگونه حماقت و تجاوز این رژیم یا آمریکا را خواهند داشت که می تواند برگ دیگری از تضمین های دولت آمریکا به متحد استراتژیک خود یعنی صهیونیست ها باشد. به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، در چند روز اخیر و در جریان سفر مقامات ارشد آمریکایی به جنوب خلیج فارس قراردادهای تسلیحاتی سنگینی بین آمریکا و برخی کشورهای این منطقه به امضاء رسیده است که یکی از اصلی ترین قراردادها در این میان، بین آمریکا و عربستان سعودی به ارزش 5 میلیارد و 600 میلیون دلار برای خرید 600 تیر موشک پاتریوت 3 است.

اما علاوه بر اخباری که درباره این خریدهای گزاف منتشر شده، برخی رسانه های غربی و عربی به نقل از منابع خود اعلام کرده اند که آمریکا به دنبال پیاده کردن طرحی به منظور شبکه کردن سامانه های دفاع هوایی و موشکی برخی از کشورهای حشایه خلیج فارس است. بر اساس ادعای آمریکایی ها جهت قبولاندن طرح فوق به این کشورها، در صورت هرگونه حمله موشکی از سوی ایران به این مناطق تنها 4 دقیقه زمان برای نیروهای مسلح این کشورها باقی خواهد ماند که شبکه کردن سامانه های دفاعی مذکور، ضمن افزایش زمان فوق، امکان غلبه بر تهدیدات واهی مورد ادعای رسانه های غربی را بیشتر خواهد کرد.

  تصویر
نقشه گام اول سپر دفاع موشکی اعراب
  ادعای آمریکایی ها جهت تداوم پروژه ایران هراسی و متقاعد کردن اعراب به اجرای این طرح جدید پدافندی، به زبان ساده آن است که « اگر موشکی از منطقه جنوب، جنوب شرقی و یا غربی ایران بر علیه هدفی که در خاک عربستان سعودی قرار دارد، پرتاب شود، بسته به مکان پرتاب این موشک رادارهای موجود در امارات، قطر، بحرین و یا کویت این موشک ها را سریعتر شناسایی می کنند، اما در حال حاضر این امکان که به صورت لحظه ای به هدف واقعی هشدار داده شود برای سامانه های دفاع موشکی کشورهای حاشیه خلیج فارس وجود ندارد»

بر اساس اخبار منتشره، کارشناسان نظامی آمریکا مدعی اند که این قرارداد جدید می تواند زمان واکنش کشورهای حاشیه خلیج فارس را کاهش داده و شانس موفقیت آن ها را بالا ببرد. در حقیقت با این ارتقاء سامانه های دفاع موشکی این کشورها مثل حلقه های یک زنجیر به هم متصل می شوند.

برای پاسخ دادن به ادعای فوق، بهتر است ضمن بررسی موارد مهم در طرح آمریکایی ها، با برخی از سامانه های پدافندی این کشورها آشنا شویم.

رونق صنایع موشکی امریکا با عملیاتی شدن طرح جدید

موشک اصلی پدافند هوایی و موشکی کشورهای حاشیه خلیج فارس، پاتریوت 3 است؛ موشکی که از زمان عملیات طوفان صحرا در سال 1991 تا به امروز در این منطقه حضور فعالی داشته و در چندین مورد هم در برابر موشک های اسکاد عراقی موفق ظاهر شده است اما گاف های تاریخی این سامانه نیز همواره در تحلیل ها مورد اشاره قرار می گیرد. بحرین، کویت، قطر، امارات متحده عربی و عربستان سعودی همه از کاربران این موشک سطح به هوا ساخت شرکت ریتهون آمریکا می باشند. ارتقاع درگیری این موشک 24 کیلومتر و برد آن بر ضد موشک های بالستیک تنها 35 کیلومتر است.

  تصویر
سامانه موشکی پاتریوت 
سامانه تاد به عنوان لایه بعدی دفاع هوایی و موشکی نیز راه خود را به کشورهای جنوبی خلیج فارس باز کرده است. امارات متحده عربی در سال 2011 قراردادی به ارزش یک میلیارد و 130 میلیون دلار برای 48 موشک تاد به همراه قطعات و پشتیبانی به امضاء رسانده است و این محموله تا پایان سال 2015 به اماراتی ها تحویل می شود.

  تصویر
سامانه موشکی تاد 
قطر نیز بنا بر اعلام برخی رسانه ها، در حال مذاکره با آمریکا به منظور خرید سامانه تاد می باشد. موشک تاد نیز دارای بردی در حدود 200 کیلومتر و سرعتی نزدیک به 8 برابر سرعت صوت است و در معمولا در کنار سامانه پاتریوت دفاع از لایه بالاتر را بر عهده دارد.

ارتباط فرانسوی در فضا؛ ماهواره های چشم شاهین برای امارات

اما اماراتی ها تنها به بحث خرید موشک های رهگیر بسنده نکرده و در چند سال اخیرا شدیدا به دنبال تهیه ماهواره های جاسوسی بودند. در نهایت و در جریان نمایشگاه دفاعی IDEX 2015 خبر امضاء قرارداد خرید دو ماهواره فرانسوی ملقب به "چشم شاهین" به ارزش یک میلیارد و دویست میلیون دلار اعلام شد.

  تصویر
تصویری گرافیکی از ماهواره "چشم شاهین" متعلق به امارات 
این قرارداد تابستان سال گذشته میلادی بین دو کشور به امضاء رسیده بود. این دو ماهواره فرانسوی توان نقشه برداری با کیفیت از سطح زمین و ارسال اطلاعات در زمان واقعی برای کاربران مورد نظر را دارد. این دو ماهواره که هر کدام 1500 کیلوگرم وزن دارند در سالهای 2018 و 2015 به فضا پرتاب خواهند شد.

تکمیل چرخه نفوذ امریکا با پول قطر

شرکت آمریکایی ریتهون در سال 2014 میلادی قراردادی را به ارزش 75 میلیون دلار را برای ساخت یک مرکز کنترل و فرماندهی عملیات دفاع هوایی و موشکی در قطر به دست آورد. این مرکز که در ان به صورت عمده از رادارهای اروپایی استفاده خواهد شد با سامانه های موشکی در منطقه و سپر دفاعی موشکی آمریکا، لینک خواهد شد.

  تصویر
مراسم امضاء قرارداد بین مقامات دفاعی آمریکا و قطر در سال 2014 میلادی 
قرارداد اصلی همکاری دفاعی بین آمریکا و قطر برای تاسیس این مرکز به همراه موشک های پاتریوت در جولای 2014 میلادی بین وزاری دفاع آمریکا و قطر به امضاء رسید و عملا با این قرارداد، آمریکا و برخی صنایع نظامی اروپا، با پول قطر، سامانه های جدید خود را در منطقه نصب و از اطلاعات آن به سود خود استفاده کند.

رادارهای پیشرفته ایتالیایی برای قطر برای راضی کردن همه شرکا

اما سرکیسه کردن اعراب با ایران هراسی، سود آنچنان هنگفتی داشته است که آمریکا برای بسته نگاه داشتن دهان کشورهای اروپایی، بخشی از آنرا نیز به صنایع نظامی آنها سپرده است. بر اساس اعلام رسانه های غربی، هفته گذشته قرارداد خرید سامانه های راداری بین قطر و یک شرکت ایتالیایی نیز به امضاء رسیده و شرکت ایتالیایی Finmeccanica-Selex ES مجموعه راداری KRONOS را به نیروهای مسلح قطر تحویل خواهد داد. هنوز از جزییات این قرارداد خبری منتشر نشده است اما شرکت ایتالیایی ارزش این قرارداد را چند صد میلیون یورو اعلام کرده است.

  تصویر
رادار KRONOS
  KRONOS یک رادار سه بعدی آرایه فازی فعال می باشد که در باند C عمل کرده و می تواند حجم مختلفی از انواع تهدیدات هوایی مثل موشک های بالستیک، کروز، پهپاد و هواپیماها را شناسایی کند.

آیا این سامانه های به درد اعراب می خورد ؟

اما نکته بسیار جالب تر که با تفکری ساده درباره آن می توان کلیت فلسفه سپر دفاع موشکی کشورهای حاشیه خلیج فارس برد بحث توانایی های موشک هایی مثل پاتریوت و یا تاد است. با یک جستجوی ساده در فضای مجازی متوجه خواهیم شد که این سامانه ها اصولا برای دفاع در برابر موشک های بالستیک میان برد مثل اسکاد طراحی شده اند که در آن موشک ها سر جنگی مورد نظر از جو زمین خارج شده و مجددا با سرعت بسیار بالا به سمت هدف شیرجه می رود.

در حقیقت رادارها و الگوریتم های به کار رفته در این سامانه ها اصولا برای رهگیری و درگیری با موشک های کشورهای همسایه این حاشیه نشین ها ندارند و در حقیقت، این کشورها ضمن شارژ هنگفت صنایع نظامی امریکایی و اروپایی، اطلاعات موجود را رایگان در اختیار آنها می گذارند و چه کلاهبرداری بزرگتر از این؟!

آیا پاتریوت ها به درد اسراییل خورد؟

نگاهی به تجریه رژیم صهیونیستی هم در این میان می تواند جالب باشد. اسراییلی ها از جمله کاربران قدیمی پاتریوت به شمار رفته و در سالهای اخیر به طراحی و سامانه ضد موشکی آرو نیز اقدام کردند. اما در زمان جنگ 33 روزه و جنگ 22 روزه هیچ کدام از این سامانه ها توان مقابله با راکت ها و موشک های کوتاه برد را نداشتند و این مسئله باعث شد که صهیونیستها به دنبال گنبد آهنین بروند.

  تصویر
سامانه گنبد آهنین اسراییل 
در حال حاضر هم آنچه که در اختیار کشورهای عربی قرار گرفته است برای مقابله با تهدیدات برد بلند طراحی شده است که جزو تهدیدات متصور برای این کشورها محسوب نمی شود و از عملکرد مفتضحانه آن در برابر موشک های نسل قدیم انقلابیون یمن که منجر به نابودی برخی پایگاههای هوایی و کشته شدن ژنرال ها و افسران برجسته این کشور در حملات موشکی شد، زمان زیادی نگذشته است.

علت این هزینه های سنگین توسط اعراب چیست ؟

اما مسلما این سوال پیش آمده است که پس دلیل این همه هزینه کشورهای عربی برای این سامانه ها که عمده آنها هم در برابر ایران فاقد کارایی هستند چیست ؟

همانگونه که مطرح شد قرار است تا مرکز کنترل و فرماندهی که در کشور قطر ساخته می شود با سامانه های دفاعی آمریکا در منطقه و اروپا نیز لینک شود. مسلما خود ایالات متحده آمریکا و همچنین رژیم صهیونیستی دو طرف دیگری هستند که از این قرارداد سود برده و از اطلاعات بدست آمده توسط این مراکز و سامانه ها که با پول کشورهای عربی خریداری شده است استفاده خواهند کرد. حتی برخی تحلیلگران غربی نیز با انتشار این خبرها، تاکید کرده بودند که مواردی مانند ماهواره های پیشرفته یا برخی انواع پدافندهای خریداری شده به درد سامانه های دفاعی حاشیه نشینان خلیج فارس نخواهد خورد.

از سوی دیگر، با توجه به قرار گرفتن منطقه اشغالی توسط رژیم صهیونیستی در برد این سپر دفاع موشکی، عملا اطلاعات و سامانه های ان، نقش مرحله اول پدافندی در مقابل پاسخ احتمالی نیروهای مسلح کشورمان به هرگونه حماقت و تجاوز این رژیم یا آمریکا را خواهند داشت که هرچند با توجه به سوابق و بررسی های فنی، نتیجه خاصی به دنبال ندارد اما می تواند برگ دیگری از تضمین های دولت آمریکا به متحد استراتژیک خود یعنی صهیونیست ها باشد.

بر این اساس می توان این خریدها را بزرگترین کلاهبرداری آمریکا از حاشیه نشین های خلیج فارس تاکنون نیست.
 
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”