KH.I.A.2500 نوشته شده:saman azizi جان ،
هواپیمای شفق یک جت آموزشیست جهت تربیت خلبانان تاکتیکی و تا جایی که بنده اطلاع دارم فقط در یک مدل دو سرنشینه ( برای استاد و شاگرد ) ساخته شده .
مسلمه که از این هواپیما برای تربیت خلبانان جنگنده ها استفاده خواهد شد . در ضمن تا جایی که من میدونم موتور RD-33 دارای پس سوزه ولی نمیدونم که آیا از این موتور در این جت استفاده شده یا خیر ؟
اینکه آیا پروژه به اتمام و یا نتیجه ای رسیده یا خیر ، درست مشخص نیست . ولی چیزی که مسلمه اینه که حتی اگر کار ساخت اون تمام بشه معمولا طرحهای نظامی این چنینی را زمانی به مردم نشان میدهند که دشمن زیادی دور برداشته باشه و ایران بخواهد در پاسخ چنگ و دندانی نشان بده .
شفق 1 شفق 2 شفق 3 هم در کار نیست و فعلا فقط یک شفق درکاره .
به توضیحات شما این نکته را هم اضافه میکنم که از قرار معلوم پروژه شفق پس از آزمایشهای صورت گرفته جای خود را به طرح پیشرفته تری میدهد.مهر ماه سال 88 فرمانده نیروی هوائی از پرواز قریب الوقوع جت آموزشی پیشرفته کوثر داد که احتمالا جایگزین شفق و تذرو میشود.
ضمنا طرح شفق با توجه به بال قیفی شکل و سکان عمودی پروانه ای خود بیشتر به تمرین مهندسی دانشگاه ملک اشتر میماند .تمرینی که برای ساخت یک شکاری رادارگریز و جهت کسب تجربه در طراحی این سبک انجام شد.
موتور آردی33 به خاطر ابعاد بزرگش در بدنه 9 متری شفق جا نمیگیرد.توجه کنید از یک بدنه 9 متری قسمتی به خاطر دم و قسمتی به عنوان دماغه و کابین خلبان و... کم کنید جائی برای موتور40/4 متری و 1040 کیلوئی آر دی33 باقی نخواهد ماند.احتمالا همان موتور به کار رفته در صاعقه البته بدون پس سوز.