کپی برداری تسلیحاتی امنیت اقتصادی روسیه را تهدید می کند

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Commander
Commander
نمایه کاربر
پست: 2440
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۸۶, ۶:۲۳ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 11143 بار
سپاس‌های دریافتی: 14954 بار

کپی برداری تسلیحاتی امنیت اقتصادی روسیه را تهدید می کند

پست توسط Shahryar »

 کپی برداری تسلیحاتی امنیت اقتصادی روسیه را تهدید می کند 



  قانونی یکی از مشکلات اصلی بازار جهانی تسلیحاتی است. بسیاری از کشور کپی های موفقی از تسلیحات خارجی انجام داده اند و بیش از این به واردات خارجی نیازی ندارند. بعلاوه تجهیزات کپی شده صادر هم می شود و این مسئله تهدید مستقیم اقتصادی جهت بازیگران عمده بازار تسلیحاتی جهان محسوب می شود. 

کپی زدن مربوط به کشورهایی است که از نظر توان علمی و مجتمع های دفاعی نمی توانند به طور مستقل به تولید نمونه ای خاص از تسلیحات و یا تجهیزات دفاعی بپردازند. و یا تولید کنندگان از فناوری های معین در این زمینه برخوردار نیستند.

در سال های جنگ جهانی دوم تجهیزات متفقین کپی برداری می شد. در اواخر جنگ جهانی دوم شوروی سابق شروع به طراحی و ساخت بمب افکن های استراتژیکی کرد و در این مسیر طراحان آمریکایی ناخودآگاه به طراحان شوروی کمک کردند. طی سال 1944 بمب افکن های بی-29 موسوم به "دژهای پرنده" آمریکایی بعد از بمباران ژاپن و منچوری بارها در شرق دور روسیه فرود اجباری انجام دادند. طراحان به دقت این هواپیماها را آموخته و کپی آن یعنی "توپولف-4" را ساختند که به دشواری می شد آن را از بمب افکن های آمریکایی تشخیص داد.
در حال حاضر ظاهرا مسلسل های مشهور "کالاشنیکوف"قربانی اصلی کپی تسلیحاتی شده اند. در دوران شوروی سابق مجوز ساخت "آ کا ام" را اکثر کشورهای عضو پیمان ورشو، کوبا، چین، لیبی، مصر و فنلاند کسب کردند. و در بیشتر موارد این معاملات "سیاسی" بود تا ارتش های دوست بتوانند از تسلیحات منحصر بفرد و مشابهی استفاده نمایند. به رغم آنکه مهلت این مجوزها به اتمام رسیده، هنوز هم مسلسل های کالاشنیکوف در مجارستان ، لهستان، کرواسی، اسلواکی و حتی در آمریکا نیز ساخته می شوند.
کمپانی "روس آبارون اکسپورت" تلاش می کند تا اوضاع را تغییر داده و سعی خود را بر روی دریافت هزینه ها و یا عقد قراردادهای جدید متمرکز کرده استو اما بر اساس گزارش این کمپانی تا به امروز فقط چین مجوز جدید را برای تولید این مسلسل معروف در دنیا کسب کرده است.

چین پیش قراول صنعت کپی تسلیحاتی در جهان است. این حقیقت که کل اقتصادی این کشور بر پایان کپی برداری از فناوری های خارجی است گویای این مهم است. از آنجایی که این کشور از مجتمع های دفاعی سطح بالایی برخوردارست، عملا کپی های تسلیحاتی این کشور موفق هستند. مجموعه های پدافند موشکی "اف تی-2000" کاملا مشابه پدافندهای موشکی روسی "اس-300" هستند. چین هیچگاه از روسیه سیستم های آتشبار موشکی "اسمرچ" را دریافت نکرده است اما در ارتش این کشور "اف اچ ال-03" وجود دارد. در این کشور مشابه توپ سیار "مستا" تولید روسیه وجود دارد که " Type-88" نام گرفته است. مشابه خودرو نفر بر زرهی "ب ام پ-3" روسیه نیز زره پوشی با برجک روسی اما شاسی چینی به نام ZBD-05 است.
برخی اوقات طراحان چینی تجهیزات را بر اساس دو نمونه خارجی تولید می کنند به عنوان مثال مجموعه های موشکی-توپی PGZ-04 که توپ 25 م م آن از مدل ایتالیایی SIDAM-25 اقتباس شده و چهار موشک QW-2 کپی برداری از نمونه "ایگلا-1" روسیه است.

اغلب تسلیحات کپی برداری شده توسط چین با مجوز این کشور در کشورهای ثالث تولید می شود. چین با الهام از سیستم پدافند موشکی کوتاه برد Crotale فرانسه مدل HQ-7 خود را ساخت که این سیستم تحت عنوان "شهاب" در ایران تولید می شود.
به اعتقاد کارشناسان، چین در کپی برداری فناوری های موشکی نیز موفقیت های داشته است. آنها با خرید موشک های " X-55" از اوکراین با موفقیت موشک بالدار " DH-10" خود را تولید کردند.


خبرگزاری «ریا نووستی» روسیه، 20 بهمن ماه
يا علي گفتيم و عشق آغاز شد..
Major I
Major I
نمایه کاربر
پست: 124
تاریخ عضویت: دوشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۸۸, ۲:۳۰ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 305 بار
سپاس‌های دریافتی: 323 بار

Re: کپی برداری تسلیحاتی امنیت اقتصادی روسیه را تهدید می کند

پست توسط simab1348 »

خوشحالم که کشور ما هم یکی از کشورهایی است که امنیت اقتصادی روسیه را که موجب ضرر و زیان زیادی به کشور ما شده به خطر انداخته است . :smile:
به امید روزی که روسیه و کشور های دیگر توان کپی برداری از تکنولوژی ایران را نداشته باشند.
لاحول و لا قوه الا بالله العلی العظیم
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”