نظام روي عرشه جماران اقتدار خود را اعلام كرد

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Commander
Commander
نمایه کاربر
پست: 2440
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۸۶, ۶:۲۳ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 11143 بار
سپاس‌های دریافتی: 14954 بار

نظام روي عرشه جماران اقتدار خود را اعلام كرد

پست توسط Shahryar »

 نظام روي عرشه جماران اقتدار خود را اعلام كرد 

 تصویر 

 دريابان شمخاني مي گويد:   خدا را شاكريم كه نظام روي عرشه جماران، اقتدار خود را اعلام مي‌كند و من عضو تيمي بودم  كه اين شرايط را فراهم كرد؛ حتي اگر در تصوير نباشم. " 



 " ما يك تيم بوديم؛ هدفمان هم ايجاد تبسم براي رهبر كشور بود. " اين جمله را بيت‌الغزل گفتگو با رئيس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي مي‌دانم. راقم نامه معروف دوران جنگ به بني‌صدر، آنهم با جمله ماندگار «مسئولين، مسلمين، به داد ما برسيد»، البته اكنون هم در موضوعاتي مانند ناديده گرفتن خدمات و خلاقيت‌هاي انجام شده توسط گذشتگان، به اين شعر متوسل مي‌شود:
"اين جهان كوه است و فعل ما ندا ......... سوي ما آيد نداها را صدا "

براي درج گفتگو با تنها فرمانده نيروهاي مسلح كه مسئوليتهاي عالي‌رتبه‌اي در سپاه، ارتش و وزارت دفاع داشته، ناگزير به عنوان رسمي امير دريابان علي شمخاني اكتفا مي‌كنيم. هرچند كه وعده او براي پيدا شدن روزي جهت بيان خاطرات و خطرات آن دوران را همواره به ياد خواهيم داشت.
"جماران " به عنوان عظيم‌ترين دستاورد دفاعي جمهوري اسلامي ايران را پيش درآمد مصاحبه وزير سابق دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح قرار داديم و به مسائلي چون وضعيت حساس منطقه، نقد حركات تخريبي و حماسه 22 بهمن رسيديم.

* نظام روي عرشه جماران اقتدار خود را اعلام كرد

شمخاني ابتدا از همه مديران و رسانه‌هاي كشور مي‌خواهد عدالت را در انعكاس دستاوردها و اقدامات مد نظر داشته باشند.
" عده‌اي به جاي اينكه خود پر فروغ باشند، كم فروغ شدن ديگران را دنبال مي‌كنند. حال اينكه انسان خلاق حتي غير دين‌دار، نوراني‌سازي ديگران را فرصتي براي جهش خود مي‌داند. هيچ دونده ماهري به ديگران نمي‌گويد بايستيد تا من به شما برسم. چرا كاركرد گذشتگان را نفي مي‌كنيم و برنامه‌اي اعلام مي‌كنيم كه قابل اجرا نيست؟ "
وزير دفاع سابق كشورمان تصريح كرد: نبايد سطح تبليغات، تلاش براي كم‌رنگ كردن ديگران باشد چراكه كاري غير اخلاقي، غير انقلابي و غير فني است.
وي در عين حال بر همان بيت شعري مولوي كه در بالا اشاره شد، تاكيد كرده و مي‌افزايد: در جايي خواندم كه هنوز نصف عمر خورشيد باقي است؛ ما حداكثر 100 سال عمر مي‌كنيم و خورشيد هنوز حداقل نيم ميليارد سال ديگر عمر دارد. ما در دهه كوچكي از تاريخ يك كشور از يك سياره از يك كهكشان كوچك هستيم، پس چرا كبر و غرور؟
"«اين جهان كوه است و فعل ما ندا ... سوي ما آيد نداها را صدا» يعني خدا بر اعمال و نيات ما ناظر است. نگاه من به موضوعات اينگونه است. "
دريابان شمخاني تاكيد كرد: امروز هم مي‌دانم دوربين خدا مرتباً عكس مي‌گيرد و حق و ناحق را مي‌داند. خداوند در مقام السابقون‌السابقون، آنها را مقربون مي‌خواند كه توصيف قابل تاملي است.
شمخاني با مروري از اقدامات رزمندگان در دوران دفاع مقدس گفت: خدا را شكر مي‌كنم جزء تيمي در دوران دفاع مقدس بودم كه اين فرصت به ما داده شد در برخي مقاطع، تبسم امام (ره) ناشي از كاركرد خود را ببينيم. امروز هم خدا را شاكريم كه نظام روي عرشه جماران، اقتدار خود را اعلام مي‌كند و من عضو تيمي هستم كه اين شرايط را فراهم كرد؛ حتي اگر در تصوير نباشم. همانطور كه در جنگ هم من كمترين عكس و تصوير را دارم.

* خط شكني در توليدات دفاعي اهميت ويژه‌اي دارد

فرمانده وقت نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران كه رهبر معظم انقلاب، ابلاغ ساخت ناوشكن جماران را به وي كرده است، با بيان اينكه اگر اينگونه اراده پيدا كرديم كه در زير سطح حضور يابيم، شناور بسازيم، عزم حضور در درياهاي آزاد پيدا كنيم و بفهميم مي‌توان ناوشكن ساخت، در دوران مديريت بنده بود، يادآوري شد: اينكه آن روزها به اين نتيجه رسيديم كه "يا تهديد ما در درياست و اگر در دريا نباشد پاسخ به هر تهديد در دريا خواهد بود "، لذا چون بحث ما اعمال اين استراتژي بود، بر افزايش قدرت دريايي و توان موشك تاكيد كردم.
وزير سابق دفاع كشورمان با اشاره به اينكه در آن دوران در 2 حوزه موشكي و دريايي، تلاش و برنامه‌ريزي زيادي از سوي آن تيم صورت گرفت، افزود: البته مفهوم اين جمله آن نيست كه ديگران كار تكميلي نكرده‌اند اما همانطور كه رهبري فرمودند «جماران خط ‌‌شكني مبتني بر اعتماد به نفس بود» يعني كار خط شكني اهميت ويژه‌اي دارد و بنيانگذاري، موضوع بسيار مهمي است.
شمخاني همچنين به يك خاطره در روز معارفه‌ خود در نيروي دريايي ارتش اشاره كرد و مي‌گويد: من در آن روز يك جمله بيشتر نگفتم: "من از دريا غير از شنا كردن چيزي بلد نيستم اما آنچنان بر شما فرماندهي خواهم كرد كه نه گذشتگان كردند و نه آيندگان. " با ساخت ناوچه موشك انداز كلاس پيكان و زيرسطحي‌ها و ناوشكن جماران، اين حرف آن روز خود را اثبات كردم.
رئيس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي با يادآوري اينكه در سال 76 ما يك ناو سبلان را بيش از 50 درصد تغيير داديم و ضمن آنكه قدرت صنعتي خود را بالا برديم، از تعمير اساسي سبلان به اين فكر رسيديم كه مي‌توانيم ناوشكن بسازيم، گفت: در هواي بهاري ارديبهشت 76، آقا به بندرعباس آمدند. در آنجا گردش كاري را به ايشان داديم كه معظم له هم تصويب كردند، ناوشكن در ايران ساخته شود.
به اعتقاد شمخاني، اين تصميم، تاثير فني و راهبردي فراواني داشت كه در اولين گام، يك تيم براي امكان سنجي تجهيزات موجود در كشور و شرايط مورد نياز براي ساخت ناوشكن تشكيل شد كه از آن تيم، دو گروه مجزا براي ساخت ناوشكن جماران و ناوچه موشك انداز كلاس پيكان، ايجاد شد.
"پيش‌بيني‌ ما برنامه‌اي 5 ساله‌ بود كه با تحريم، حدود 8 سال مي‌شد اما كارشكني‌هايي هم شد. "

* روزي ترس از غرق شدن شناور داشتيم اما به ساخت جماران رسيديم

فرمانده نيروي دريايي ارتش در دهه 70 در خصوص برنامه‌هاي خود در آن دوران كه منجر به تصميم براي ساخت ناوشكن جماران شد، گفت:زماني كه به نيروي دريايي رفتم نگران بوديم كه شناورهاي موجود به دليل عدم تعمير و نگهداري بدنه، ممكن است كنار ساحل غرق شوند !
وي با تاكيد بر اينكه كاري به جز فعال‌سازي پتانسيل نيروي دريايي نكردم، اظهار داشت: مسئولان گذشته نيروي دريايي به ياد دارند كه اوضاع چه بود. در تعمير غير اساسي از انگليس برنامه گرفته بوديم كه دو شناور را به آنجا بفرستيم، شناور نفربر را از هلند خريده بودند، موتورها هم به دو كشور غربي مي‌رفت.
شمخاني خاطرنشان كرد: وقتي بعد از 8 سال فرماندهي از نيروي دريايي رفتم، امير محتاج كه جانشين من بود، فرمانده شد و به خاطر همكاري نزديك ما، امثال جماران در كشور طراحي و ساخته شد.
وي با اعلام اينكه آمريكا بر اساس گزارش هاي مكتوب مسئولان اطلاعاتي خود، ايران را صاحب 3 قدرت دريايي، موشكي و نهضتي مي‌داند، در عين حال گفت كه تمركز اصلي او روي افزايش قدرت موشكي بوده و اگر همزمان 2 سازمان (يعني هوافضا و صنايع دريايي) پايه‌گذاري مي‌شد، وزن لازم را نمي‌يافتند ولي طرح سازمان صنايع دريايي در همان دوران تهيه شده بود. بعد از آن نيز كار توسعه‌اي جديدي نشده است.
وزير سابق دفاع كشورمان علت سرمايه گذاري ويژه روي قدرت دريايي را اينگونه تشريح كرد: ما با ساخت تجهيزاتي چون ناوچه موشك انداز كلاس پيكان و انواع زير سطحي و ... كاري كرديم تا طول بازوي دفاعي ايران افزايش يابد؛ اين موضوع در بحث موشكي هم صادق است.
به اعتقاد شمخاني، قدرت بازدارندگي موشكي ايران شامل قدرت تخريب، برد، سرعت و دقت است و اين فاكتورها در محصولات وزارت دفاع اعمال شده است.
وي با بيان اينكه يكي از راههاي اصلي توانمندي دريايي در ارتقاء صنعت موشكي است، افزود: البته ما به بخش خصوصي هم بها داديم و برخلاف رويه معمول كار، دولت را مسئول و متصدي بخش‌ها نكرديم و بسياري از هسته‌هاي تخصصي خصوصي موجود، ناشي از نگاه آن زمان بود.
البته امير دريابان شمخاني در ادامه گفتگوي خود با فارس، به مشكلات و سختي‌هاي طراحي و اجراي پروژه‌هاي مهم دفاعي در دوران مديريت خود پرداخته و به فارس گفت: يادمان نرود در دوران وزارت من، نفت 19 دلار بود و ما با توليد ثروت، آنرا روانه قدرت مي‌كرديم.
وي افزود: اولين ايستگاه دريافت تصاوير ماهواره‌اي را در سال 82 افتتاح كردم كه حاصل درآمدهاي ناشي از همين توليد ثروت بود. البته به خاطر جلوگيري از برخي حساست‌ها، افتتاح آن رسانه‌اي نشد. هرچند بعدا تابلوي آن از سال 82 به 85 تغيير كرد !

* به دوران سردار وحيدي بسيار اميدوارم

شمخاني به همه فرماندهان و متخصصان دفاعي توصيه مي كند كه توقف در يك دستاورد دفاعي كار اشتباهي است: توقف در جماران كار اشتباهي است و بايد بهينه‌سازي شود. توقف در سجيل ‌و شهاب و سفير هم كار اشتباهي است چرا كه قدرت تهديدكننده تزايدي است و قدرت بازدارندگي نيز بايد هم در موضوع و هم نوع دائم در حال تحول باشد. مي‌توان و بايد جماران‌ها را سبك‌تر، سريع‌تر، با سطوح كم مقاطع راداري و ... ساخت.
وي در خصوص انتقادات خود از برخي اقدامات توسط مسئولان بعدي گفت: خوشحال مي‌شوم كه ببينم فقط كار تكميل در دورانهاي بعدي نشده و كار ابداعي هم باشد. البته من به دوران سردار وحيدي بسيار اميدوارم ولي به جهت‌دهي و اولويت‌گذاري نياز است.
رئيس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي گفت: كساني كه منتظر پيروزي اتفاقي هستند، شكست مي‌خورند. هدف‌گذاري صحيح نيازمند تحليل درست است. درود بر كساني كه كار صحيح و هدفمند براي اين كشور مي‌كنند. من همين جا از تلاش‌هاي همه بچه‌هاي نداجا، كارخانجات نداجا و بچه‌هاي صنايع مختلف وزارت دفاع تشكر مي‌كنم.
اين مقام عالي‌رتبه نيروهاي مسلح كشورمان در پاسخ به اين سوال كه آيا برخي از انتقادات شما به معناي حمايت از شخص يا گروه خاصي نيست، گفت: ما مي‌گوئيم بچه‌ ماهي رها كنيم، هر ايراني كه آنرا بگيرد، خوب است. البته دوست داشتيم ماهي زود چاق شود. من يك حداقل ايراني هستم، اما اين سياست را قبول ندارم كه انسان با تخريب ديگران، اثبات شود.
دريابان شمخاني گفت: من از امام اعتماد به نفس آموختم و در حوزه مسئوليت خود آنرا اجرا كردم.

* پايان ؟

اگرچه رسم بر پرسيدن سخن پاياني از فرماندهان نيست و امير شمخاني نيز علي‌رغم پرهيز از جلب توجه در خصوص برخي موضوعات، اينگونه به خبرنگار دفاعي خبرگزاري فارس پاسخ گفت:
من علي شمخاني، مبارز قبل از انقلاب، برادر شهدا كه خاندانم در دوران دفاع مقدس ضربه‌ها خورده و پس از جنگ هم تلاش كردم سربازي مفيد براي نظام باشم و كارهاي ماندگار كنم، رسانه‌اي ندارم.
خوشحالم هيچگاه در يك نقطه نايستادم. با افتخارات دوران مبارزات قبل از انقلاب يا دفاع مقدس يا دوران فرماندهي و وزارت، توقف نكردم و هميشه گفتم بايد كار ماندگار كنم و خلاق باشم.
نظام اين فرصت را داد كه در سپاه، نيروي دريايي، وزارت دفاع و ... موثر باشم و خدا را شكر. توليد اقتدار براي نظام اسلامي در بعد دفاعي افتخار من است، البته بايد همه مؤلفه‌ها در كنار هم باشد، لذا همواره از نظر وجداني راضي هستم.
تا اين لحظه هيچ محصول دفاعي نه در حوزه سطحي، موشك، ماهواره كه من بنيانگذار نباشم، در اين چند سال افتتاح نشده است. اينكه در فضا حضور يابيم هم ناشي از آن دوران است و همه محصولات بروز يافته طي 5 سال اخير، بنيانگذاري دوران مديريت تيم بنده در وزارت دفاع بود. حتي اسم‌هاي آنها هم در اين دوران تعيين شد.

* بخش دوم اين گفتگو پيرامون شرايط منطقه، حماسه 22 بهمن و قرارداد اس 300 در روزهاي آينده منتشر خواهد شد.  
 

گفتگو از حمزه پارياب  
 خبرگزاري فارس 


 با تشكر از حمزه عزيز تصویر  
يا علي گفتيم و عشق آغاز شد..
Commander
Commander
نمایه کاربر
پست: 2440
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۸۶, ۶:۲۳ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 11143 بار
سپاس‌های دریافتی: 14954 بار

Re: نظام روي عرشه جماران اقتدار خود را اعلام كرد

پست توسط Shahryar »

  سناريوي احتمالي آمريكا براي استقرار پاتريوت در كشورهاي منطقه 
   
 تصویر 
   
   
  دريابان علي شمخاني رئيس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي در بخش دوم گفتگوي تفصيلي خود با خبرنگار دفاعي خبرگزاري فارس، به بررسي تحولات منطقه و قرارداد اس 300 پرداخت.

* امضاي قرارداد اس 300 در دوران مسئوليت من نبود

شمخاني كه در دوران مسئوليت خود به عنوان وزير دفاع، مذاكرات مربوط به خريد اس 300 را انجام داده، در خصوص اين موضوع گفت: اگر در حوزه دفاعي محدود به خريد از يك منبع شويم، طرف مقابل، بسياري از موارد را ديكته مي‌كند. ما مذاكرات اوليه و كليات قرارداد را تنظيم كرديم و بحث زيادي داشتيم اما امضاي قرارداد در زمان ما نبود.
وي در خصوص معني قرارداد اوليه اس 300 گفت: ما در خصوص قيمت آن، مقدار زمان مورد نياز براي توليد سامانه و آموزش‌هاي مورد نياز پرسنل بحث كرديم، حتي در مورد توانمندي‌‌هاي اس 300 نيز تست‌هايي در خاك روسيه شد.
وزير دفاع سابق كشورمان در پاسخ به اينكه چرا اين ميزان ارز در خدمت توليدات داخلي پدافند قرار نگرفت، موضوع زمان مورد نياز براي ساخت چنين سامانه‌هايي را تشريح كرد و در عين حال گفت كه البته كار جدي را در پدافند هوايي شروع كرده بوديم.
رئيس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي همچنين توصيه كرد كه اكنون زمان كليد زدن توليد پدافند هوايي در برد، تعداد همزمان حساسه‌هاي ره‌گيري و تنوع هاي لازم در كشور است.

* لازمه توليد قدرت ايجاد تنش نيست

از رئيس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي درباره وضعيت خاص منطقه پرسيديم كه گفت: من مي گويم كه شرايط آن زمان ما، دوران تنش‌زدايي بود. ديپلماسي دفاعي داشتيم و كشورهاي منطقه احساس تهديد از سوي ايران نداشتند.
وي با اذعان به اينكه برخي كشورهاي منطقه اكنون از ادبيات اقدام فوري عليه ايران حرف مي‌زنند، تاكيد كرد: لازمه توليد قدرت، ايجاد تنش نيست.
دريابان شمخاني با بيان اينكه در دنيا حوادث مهم و متنوع به وقوع مي‌پيوندد اما برخي رسانه‌ها مي‌خواهند ايران همواره در صدر اخبار باشد، گفت: يعني جغرافياي ايران به خاطر حقوق بشر و هسته‌اي مورد توجه دائمي باشد و گزارش‌هاي آژانس بين المللي انرژي اتمي، سفرهاي اخير به منطقه و دروغ‌پردازي‌هاي هسته‌اي در راستاي اين مسئله است.
وزير دفاع سابق كشورمان بر اساس شاخصه‌هاي مختلف نتيجه گرفت كه علامتي مبني بر اقدام نظامي عليه ايران نمي‌بينم.
وي با بيان اينكه غرب روي دو موضوع تحريم ايران و تحريم سخت ايران تمركز كرده‌، گفت: اين دو موضوع از هم متفاوت است و همه اين فريادها را بايد در پيگيري اين دو هدف دنبال كرد.
رئيس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي با توصيه خطاب به مسئولان و فرماندهان كشورمان در خصوص نحوه موضع‌گيري در برابر تهديدات دشمن گفت: دشمن به دنبال تحريم است و اگر ما با تفكر نادرست، صحبت از موضع‌گيري نظامي كنيم، دشمن با تهديد ساختن ايران، ما را سخت‌تر تحريم مي‌كند.
وي يادآور شد: نبايد هدف اصلي دشمن را با هدف تبليغي او اشتباه بگيريم و تهديد نرم را با جواب سخت پاسخ داد. خود ما نبايد اجازه شكل‌گيري بستر اقدام نظامي را فراهم كنيم و در عين حال بايد كاري كنيم كه قطعنامه‌ها اميال حداكثري غرب را تامين نكند.

* تنبيه شديد و انهدام متجاوز از اصول دكترين دفاعي ماست

اين مقام عالي‌رتبه نيروهاي مسلح در بخش ديگري از گفتگوي خود با فارس به مسئله نصب سامانه‌هاي پاتريوت در برخي كشورهاي منطقه اشاره كرد و گفت: اين مسئله تنها يك اعلام است و تصميم مربوط به گذشته است. حتي برخي هم نصب شده است و ما هم از قبل مي‌دانستيم.
وي اضافه كرد: اگر مدت‌ها پيش به ادبيات مسئولاني چون مشاور امنيت ملي آمريكا نگاه كنيم، متوجه مي شويم كه نصب پاتريوت و برخي اقدامات مثل بالا بردن ذخاير استراتژيك آمريكا در اسرائيل، در يك راستاست.
شمخاني در عين حال به صهيونيست‌ها هشدار داد كه آغازگر نبودن ايران در هر جنگي به معناي آن نيست كه قصد بر انهدام متجاوز نداريم چراكه تنبيه شديد و انهدام متجاوز از اصول دكترين دفاعي ماست.
وي يك فرض ديگر را هم مطرح كرد و گفت كه شايد نصب پاتريوت‌ها پاسخ به توهم حمله ايران است كه خودشان آن توهم را ايجاد كرده‌اند.
رئيس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي احتمال ديگر را احساس آمريكا از وقوع حادثه پيش‌بيني شده يا نشده‌اي دانست و گفت: حادثه پيش بيني شده حمله آمريكا و پيش بيني نشده براي آنها، حمله بي اطلاع اسرائيل به ايران است.
وزير دفاع سابق كشورمان در ادامه نتيجه گيري كرد كه حمله اسرائيل در چارچوب جنگ رواني است تا ديگران را با سناريوي تحريم همراه كند. البته حمله‌اش هم موثر نيست و قادر به كار خاصي نيست و پيامدهايش را هم نمي‌داند. آمريكا هم شرايط آغاز جنگ جديدي را ندارد.
دريابان شمخاني البته حالت سوم را اينگونه تشريح كرد: نئومحافظ كارها در گذشته هم از ايجاد يك چتر حفاظتي در برابر ايران هسته‌اي براي كشورهاي منطقه‌ سخن مي‌گفتند؛ اين مي‌تواند پذيرش ايران هسته‌اي هم تعريف شود.


* حماسه 22 بهمن

شمخاني در خصوص حماسه 22 بهمن 88 نيز به ذكر يك جمله بسنده كرد اما يادآور شد كه اين جمله را چكيده‌اي از اين اتفاق مهم مي داند: " 22 بهمن نماد پيروزي ملت ايران در مصاف عليه اعمال تهديد نرم در يك جنگ نابرابر بود. "

* توصيه به خبرگزاري فارس

رئيس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي به خبرگزاري فارس نيز توصيه كرد كه نگذارند موضوعات مهم، از ديد رسانه‌اي آنها مغفول واقع شود.
وي موضوعاتي چون ترور مبحوح، اختلاف چين و آمريكا، كودتاي نيجر، اختلاف آرژانتين و انگليس، سپر دفاع موشكي در اروپا، كسري بودجه شديد در اروپا و آمريكا، جنگ در هلمند، انتخابات عراق، پيامدهاي زلزله هائيتي، رابطه سوريه و آمريكا و سقوط دولت هلند را مورد توجه قرار داده و اجازه ندهند موضوع ايران همواره در صدر رسانه‌ها باشد.
اين مقام عالي‌رتبه كشورمان تاكيد كرد: ترور مبحوح واقعا جاي بررسي و تحليل دارد چراكه اقدام بسيار مهمي است كه تروريسم دولتي با استفاده از گذرنامه ديگر كشورها، اقدامي انجام دهد.
شمخاني افزود: فارس بايد با اين روند مقابله كرده تا ايران از صدرنشيني در اخبار دنيا كنار برود.
 
يا علي گفتيم و عشق آغاز شد..
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”