
پنتاگون ساخت تانکرهای سوخت رسانی جدید را برای حفظ قدرت هوایی آمریکا در جهان لازم می داند
شرکت آمریکایی نورتروپ گرامان از رقابت با شرکت بوئینگ برای ساخت نسل بعدی هواپیمای سوخت رسان نیروی هوایی ایالات متحده کناره گیری کرد.
ارزش تقریبی این قرارداد ۳۵ میلیارد دلار برآورد شده است.
نورتروپ گرامان در ماه مارس سال ۲۰۰۸ میلادی بوئینگ را در این مناقصه شکست داد و از سوی نیروی هوایی آمریکا به عنوان پیمانکار ساخت حداقل ۱۷۹ هواپیمای سوخت رسان در نظر گرفته شد.
اما این تصمیم با مخالفت کنگره مواجه شد، بخصوص که نورتروپ گرامان در ساخت این هواپیمای سوخت رسان با شرکت اروپایی ای اِی دی اس که مالک اصلی شرکت ایرباس است، همکاری دارد.
نورتروپ گرامان روز دوشنبه (۸ مارس) اعلام کرد که وزارت دفاع آمریکا در مناقصه جدید معیارهایی به نفع بوئینگ در نظر گرفته است.
به گفته این شرکت، پنتاگون اندازه بزرگتر هواپیمای سوخت رسان نورتروپ گرامان را نادیده گرفته و شرایطی تعیین کرده که در عمل به نفع تانکر کوچک تر بوئینگ تمام می شود.
هواپیمای سوخت رسان بوئینگ بر اساس مدل جت ۷۶۷ این شرکت طراحی شده است و به گفته این شرکت از نظر مصرف کمتر سوخت، مقرون به صرفه تر است.
در این حالیست که نورتروپ گرامان و شریک اروپایی اش مدلی شبیه به جت A-۳۳۰ ایرباس را برای ساخت تانکر هوایی جدید پیشنهاد کرده بودند.
ویلیام لین، معاون وزیر دفاع آمریکا از تصمیم نورتروپ گرامان ابراز تاسف کرده است.
به گفته او: "ما قویا معتقدیم که مناقصه جاری بطور منصفانه طراحی شده است و هر دو شرکت می توانند بطور جدی رقابت کنند."
ای اِی دی اس و نورتروپ گرامان قصد داشتند که کار مونتاژ هواپیمای سوخت رسان را در آمریکا انجام دهند.
bbc