به گزارش خبرآنلاین روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» روز یکشنبه خلاصهای از این شبیهسازی را منتشر کرد.
«دیوید ای. سنگر» در مقدمه این گزارش نوشت:
«در سال 1981 اسراییل با این ادعا که نمیتواند با عراق هستهای زندگیکند، رآکتور هستهای «ایزوراک» را نابود کرد و در سال 2007 نیز رآکتورسوریه را از بین برد. این رژیم سال بعد از دولت بوش تجهیزات و مجوز پروازبر فراز کشورهایی را درخواست کرد که احتمالا در حمله به تأسیسات ایرانبدان نیاز دارد؛ تأسیساتی که بسیار مخفی و به شکل بهتری محافظت شدهاند.
بوش این درخواست را نپذیرفت، اما این خواسته بر فوریت این سوال افزود:
آیا اسراییل خطر حمله را میپذیرد؟ و در صورت مثبت بودن پاسخ، بعد چه اتفاقی خواهد افتاد؟

یکی از راههای پاسخگویی به این پرسش، استفاده از شبیهسازی شرایط است.شبیه سازیهایی که توسط دولت آمریکا انجام میشود، طبقهبندی شده ومحرمانه هستند، اما در آذر ماه 1388 «مرکز سابان برای سیاست خاورمیانه درموسسه بروکینگز» دست به یک شبیه سازی زد. نتایج به اندازه کافی بحثانگیزبود تا خلاصهای از آن در میان مسوولان دولتی و نظامی و بسیاری ازپایتختها به گردش درآمد.
برای واقع نمایی، تصمیمسازان ارشد پیشین آمریکا و مقامات اطلاعاتی بهترکیب اضافه شدند. آنها نقش رییس جمهور و مشاوران ارشدش؛ نخست وزیر وکابینه اسراییل؛ و مسئولان ایران را ایفا کردند. آنها به صورت ناشناس بهایفای نقش پرداختند تا آزادانه این کار را انجام دهند».
گزارش «کِنِت ام. پولاک» که این شبیه سازی را هدایت کرده، در وبسایت موسسه سابان موجود است:
1 - حمله اسراییل
اسراییل به صورتی غیر منتظره و بدون اینکه آمریکا را مطلع سازد، به 6پایگاه هستهای ایران حمله میکند. آنها بدون اطلاع عربستان سعودی، برایسوختگیری از منطقهای صحرایی در این کشور استفاده میکنند (برایایرانیها مشخص نیست که آیا عربستان شریک فعالی خواهد بود یا نه).

2 – واکنش آمریکا
طی یک رشته مشاجرات ملتهب، آمریکا از اسراییل میخواهد که حملهاش رامتوقف کند، گرچه برخی در واشنگتن این لحظه را به عنوان فرصتی برای تضعیفبیشتر حکومت ایران، میبیند.
واشنگتن به اسراییل میگوید که افتضاح کرده، و در حالی که آمریکا میکوشدتا امور را مرتب کند، ضرورتا به اسراییل یادآوری میکند که کنار بنشیند.
3 - ارسال تسلیحات
در حالی که ایالات متحده از همه طرفهای درگیر می خواهد تا خویشتندارینشان دهند، موشکهای پاتریت و ناوگان مجهز به سیستم رادار «ایجز» بیشتریدر سراسر منطقه مستقر میکند و به ایران هشدار میدهد که دست به تلافینزند.
برخی مشاوران کاخ سفید درباره ورود آمریکا به جنگ هشدار میدهند. به نظرآنها استراتژی واقعی اسراییل بدام انداختن آمریکا است، تا با حملات مضاعفبه تأسیسات آسیب دیده ایران کار را پایان بخشد.
4 –آغاز ضدحمله ایران
به رغم هشدارها، ایران ابتدا اسراییل و از جمله دیمونا را با موشکهایشهدف قرار میدهد، اما آسیب و تلفات کم است [!]. در همین حال، دو نمایندهایران، حزب الله و حماس، حمله به اسراییل را آغاز کرده و این کشور را هدفموشکهایشان قرار میدهند.
اسراییل واکنش چندانی نشان نمیدهد، چرا که تصور میکند به هدف اصلیاش رسیده؛ به عقب برگرداندن برنامه هستهای ایران

5– فرصت مغتنم برای ایران
ایران، در حالیکه جراحت برداشته، شاهد فرصتی برای متحد ساخت مردم و پشتکردن به احزاب اپوزیسیون در سطح ملی است. استراتژی ایران افزایش حملاتی درسطح پایین به اسراییل است، در حالی که ایالات متحده را به عنوان ببریکاغذی توصیف میکند که قادر نیست همپیماناش را مهار کند و به ایران واکنشنشان دهد.
ایران که مطمئن است عربستان با اسراییل تبانی کرده و به علت حمایتآمریکایی جسور شده، «مرکز فرآوری نفت بقیق» عربستان را موشکباران میکند.
[پالایشگاه نفتی بقیق یکی از پنج نقطه در شبکه توزیع انرژی جهانی است کهاگر دچار مشکل شوند، سیستم جهانی نفت را به شدت آشفته خواهند ساخت. اینمرکز فرآوری نفت که در یک ابرحوزه نفتی به همین اسم در عربستان سعودی واقعشده، دو سوم نفت این کشور را پالایش می کند].
همچنین ایران شیعیان درون عربستان را تحریک میکند تا به رژیم عربستانحمله کنند. ایران با این امید که حکومتهای اروپایی را علیه اسراییل وآمریکا تحریک کند، حملات تروریستی بر ضد اهداف اروپایی را هدایت میکند.
6 – اجتناب ایران از اهداف آمریکایی
رهبران ایران پس از گفتوگو تصمیم میگیرند از حمله مستقیم به تمامی اهدافآمریکا خودداری کنند، تا بدین نحو از واکنش تمام عیار آمریکا جلوگیرینمایند.
7 – نزاع در رژیم اسراییل
گرچه تلافی ایران بر ضد اسراییل باعث آسیب کمی میشود، منتقدان دررسانههای اسراییل میگویند از آنجا که رهبران آن رژیم ناتوان از واکنش بهتمامی حملات هستند، اعتبار بازدارندگی ملی را تضعیف کردهاند. حزب الله هرروزه بیش از 100 راکت به شمال اسراییل به اهدافی در حیفا و تلآویو شلیکمیکند.
اقتصاد اسراییل واقعا متوقف میشود و مسوولان اسراییلی ضمن اصرار برایمداخله آمریکا، شکایت میکنند که یک سوم جمعیت کشور در پناهگاهها زندگیمیکنند و صدها هزار تن نیز از حیف و تلآویو فرار میکنند

8- واکنش خشمگینانه رژیم صهیونیستی
سرانجام اسراییل رضایت آمریکا را برای حمله به حزب الله لبنان بدستمیآورد. اسراییل دستور یک مبارز 48 ساعته توسط نیروی هوایی و نیروهایویژه در لبنان را صادر میکند و آماده عملیات زمینی و هوایی بسیار وسیعیمیشود.
9 – بازی ایران با کارت نفت
ایران که میداند سلاح نهاییاش افزایش نجومی قیمت نفت است، تصمیم میگیردبزرگترین شرکت نفتی عربستان، «ظهران» را با موشکهایاش هدف قرار داده وتنگه هرمز را مینگذاری کند.
نفتکش پانامایی ثبت شده، اما آمریکایی و نیز مینروب آمریکایی به شدت آسیب میبینند. قیمت نفت موقتا به شدت افزایش مییابد.

10– افزایش شمار نیروهای آمریکا
در حالی که ذخایر نفت و نیروهای آمریکایی تهدید میشوند، واشنگتننمیتواند حاشیهنشین باشد. در نتیجه آمریکا تقویت نظامی عظیمی را درمنطقه خلیج فارس آغاز میکند.
11 - پیامدها
8 روز پس از اولین حمله اسراییل بازی تمام میشود. اما مشخص است که آمریکاتمایل دارد اهداف دریایی، زمینی و هوایی را در تنگه هرمز و اطراف آن تخریبکند، و آشکار است که نیروهای ایران شکست سنگینی را تحمل میکنند. بحثهادر این مورد آغاز میشود که تا چه میزان تأسیسات هستهای ایران واقعا ازکار افتاده، و آیا ایران تأسیسات پشتیبانی مخفی داشتهاست که بتواند آنهارا ظرف 1 یا 2 سال راهاندازی کند.
نتایج (براساس مشاهدات یکی از گزارشگران)
● اسراییل با حمله بدون اطلاع واشنگتن، مزیت غافلگیری و شدّت را بدستمیآورد؛ نه تنها برای ایرانیان، بلکه برای متحدان آمریکاییاش و نیزمدیران کاخ سفید.
● مبارزه به سرعت در تمام منطقه منتشر میشود. رهبران عرب که در خفا برایحمله اسراییل به ایران کف میزنند، باید نگران واکنشها در خیابانهایشانباشند. این جنگ، دفاع از تأسیسات نفتی عربستان را تغییر میدهد، واستفاده ایران از نمایندگاناش به معنای این است که به سرعت بازیگرانمنطقهای درگیر این مخاصمه خواهند شد.
● شما میتوانید تأسیسات را بمباران کنید، اما نمیتوانید دانش را بمبارانکنید. ایران نه تنها تأسیساتاش را پراکنده است، بلکه هدایتهای مهندسی وعلمیاش را نیز متفرق ساخته است.
● هیچ کس برنده نیست، و آمریکا و اسراییل میزان موفقیت را به صورت متفاوتیمیسنجند. در واشنگتن، مسوولان براین باورند که صرفا چند سال به عقببازگرداندن برنامه ایران ارزش این هزینه کلان را ندارد. در اسراییل، حتیچند سال تأخیر ارزش چنین هزینهای را دارد، و اسراییلیها استدلال میکنندکه حمله ممکن است حکومت شکنندهای را تضعیف کرده و شاید سقوط آن را تشدیدکند. بیشتر آمریکاییها تصور میکنند که این امیدی واهی است.