هزينه هاي سرسام آور ارتش هاي جهان

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
پست: 1930
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۴ فروردین ۱۳۸۹, ۹:۰۱ ب.ظ
محل اقامت: IRAN
سپاس‌های ارسالی: 2144 بار
سپاس‌های دریافتی: 7632 بار
تماس:

هزينه هاي سرسام آور ارتش هاي جهان

پست توسط HORLIKAN »

ششمبالغ هنگفتي که دولت ها هر ساله صرف اهداف نظامي خود مي کنند، با سرعت قابل توجهي رو به افزايش است. در اين ميان، وضعيت آمريکا که بودجه نظامي اش در سال 2008 ، ده درصد نسبت به سال قبل افزايش يافته، از ساير کشورها وخيم تر است. چين و هند با وجود نياز و فقر قابل توجه مردمشان، بزرگ ترين وارد کننده تسليحات بوده اند.

● نويسنده: آميتاپ - پال


● منبع: ماهنامه - سياحت غرب - 1388 - شماره 75، مهر - تاريخ شمسی نشر 00/07/1388 - به نقل از [External Link Removed for Guests]




جنون ارتش هاي جهان همچنان ادامه دارد. گزارش اخير «مؤسسه تحقيقات صلح بين المللي استکهلم» (يکي از مؤسسات تحقيقاتي مورد علاقه من) حاکي از آن است که هزينه هاي ارتش ها در سراسر جهان دوباره رو به افزايش است که ميزان اين افزايش در سال 2008 چهار درصد بوده است.
در اين گزارش آمده است: «همه مناطق کوچک و بزرگ به جز اروپاي غربي و مرکزي، شاهد افزايش چشم گيري از سال 1999 به بعد بوده اند.»
در اين ميان، وضعيت آمريکا که در سال 2008، مبلغ عظيم ششصد و هفت ميليارد دلار را که ده درصد بيشتر از سال قبل از آن است به ارتش اختصاص داده، از ساير کشورها نگران کننده تر است. با اين وجود، اين مؤسسه تحقيقاتي، در ارائه اين آمار بسيار محافظه کارانه عمل کرده است، چرا که اگر هزينه هاي ديگر مربوط به ارتش را که در بودجه پنتاگون پيش بيني نشده است نيز محاسبه کنيم، ميزان واقعي هزينه هاي کلي آمريکا تقريباً به يک تريليون دلار مي رسد.
متأسفانه تغيير دولت نيز باعث توقف اين روند نشده است. دولت اوباما براي سال مالي 2010، تقاضاي بودجه ششصد و شصت و سه ميليارد دلاري براي ارتش کرده است که اين مبلغ شامل هزينه هاي جنگ عراق و افغانستان نيز مي شود. اگر چه برخي از ولخرجي ها و هزينه هاي زائد حذف شده است و اين مبلغ منصفانه تر و مناسب تر از قبل است، ولي با توجه به شرايط وخيم اقتصادي که کشور اکنون در آن به سر مي برد، اين مقدار هنوز بيش از حد بالا است. به علاوه اوباما براي سال مالي 2009 تقاضاي هشتاد و سه و چهار دهم ميليارد دلار اضافه براي عمليات ها در عراق و افغانستان کرده است.
عجيب اينکه، برخي از پوشش هاي رسانه اي گزارش اين مؤسسه تحقيقاتي در آمريکا، متمرکز بر افزايش سريع تر هزينه هاي نظامي چين بوده اند. ظاهراً بازي «اگه ميتوني منو بگير» راه انداخته اند. عامل اصلي تقريباً نيمي از هزينه هاي نظامي دنيا، آمريکاست. ميزان افزايش دو رقمي در بودجه نظامي چين، تنها اندکي بيشتر از افزايش بودجه نظامي آمريکا بوده است. رقابت آمريکا و چين، يک بازي استراتژيک بر سر اين است که کدام يک مي توانند قدرت خود را بيشتر به رخ بکشند که البته در اين امر، آمريکا به مراتب قدرتمندانه تر عمل کرده است.
آن قسمت از گزارش اين مؤسسه که بيشتر قلب مرا به درد آورد، گزارش مربوط به انتقال اسلحه و مهمات بود. آمريکا، روسيه، آلمان، فرانسه و بريتانيا همچنان سرمست به سلطه خود بر تجارت قاچاق اسلحه و مهمات ادامه مي دهند، در حالي که چين و هند بدون اينکه نيازهاي اصلي مردمشان را در نظر بگيرند، بزرگ ترين وارد کنندگان اين تسليحات بوده اند.
بنا به آمار اين مؤسسه، اين پنج کشور بزرگ ترين صادر کننده تسليحات، (هفتاد و نه درصد حجم کل صادرات اسلحه از سال 2004 تا 2008 را در اختيار داشته اند) هستند. اين کشورها از پايان جنگ سرد به بعد، عنوان بزرگ ترين توليد کنندگان اسلحه را داشته و سالانه تأمين کننده حداقل سه چهارم کل صادرات تسليحات بوده اند.
شرکت هاي «بوئينگ»، «بي اي اي سيستم»، «لاکهيد مارتين»، «نورترپ گرومن»، «جنرال داينميک» و «رِِِِِِِِتيون» بزرگ ترين توليد کنندگان مرگ بوده اند که در اين ميان، عايدي تنها شرکت بوئينگ از فروش اين محصولات، چهار ميليارد دلار بوده است. با توجه به اينکه تقريباً دو سوم کل محصولات اسلحه صد شرکت اصلي دنيا در آمريکا توليد مي شود، انحصار توليد اسلحه تقريباً در دست شرکت هاي آمريکايي بوده است.
بهترين جملاتي که تاکنون شنيده ام، شايد نقل قول ژنرال آيزن هاور باشد که مي گويد: «هر اسلحه اي که ساخته مي شود، هر ناو جنگي که به آب انداخته مي شود و هر موشکي که شليک مي شود، در واقع محصول دزدي از حق گرسنگان، بي سرپناهان و نيازمندان است. آنچه که دنياي امروز براي اسلحه هزينه مي کند، تنها پول نيست بلکه عرق کارگران، نبوغ دانشمندان و اميد کودکان است. به هر جهت، اين به هيچ وجه روش درست زندگي نيست که تحت اضطراب و نگراني کنوني ناشي از تهديد جنگ باشيم. در واقع اين انسانيت است که به صليب آهنين کشيده شده است.»
اين حقيقت چنان واضح و قابل درک است که حتي به وجدان مرد نظامي اي، همچون ايکه رخنه کرده است.
به چه قيمت، رهبران کنوني جهان حاضر به درک اين حقيقت ساده خواهند شد؟
بزرگ ترين گناه ترس است .

امام علي (عليه السلام)

________________________



 
 
Rookie Poster
Rookie Poster
نمایه کاربر
پست: 25
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۴ خرداد ۱۳۸۸, ۸:۳۵ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 94 بار
سپاس‌های دریافتی: 25 بار

Re: هزينه هاي سرسام آور ارتش هاي جهان

پست توسط asadzadeh »

خيلي باحاله هزينه براي كشتن هم نوع هاي خودمان :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”