زندان بگرام بدتر از گوانتانامو

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
پست: 1930
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۴ فروردین ۱۳۸۹, ۹:۰۱ ب.ظ
محل اقامت: IRAN
سپاس‌های ارسالی: 2144 بار
سپاس‌های دریافتی: 7632 بار
تماس:

زندان بگرام بدتر از گوانتانامو

پست توسط HORLIKAN »

در حالی که میلیون‌ها نفر به این مسئله فکر می کنند که دولت بوش موضوع بسته شدن زندان گوانتانامو را به دولت اوباما سپرده است و احتمالا این زندان بحث برانگیز تعطیل می شود اما عده اندکی از این موضوع آگاه هستند که رئیس جمهور جدید آمریکا با تنگنایی مشابه زندان گوانتانامو اما بسیار دورتر از این زندان روبرو است. این چالش پیش روی باراک اوباما به عنوان "گوانتاناموی دیگر" شناخته شده و زندان نظامی تحت کنترل آمریکا در پایگاه هوایی بگرام در نزدیکی کابل است؛ زندانی که حدود 700-600 تن در آن در حبس به سر می برند.

پس از سقوط دولت طالبان در سال 2001، ارتش آمریکا این زندان را به عنوان مکانی موقت ایجاد کرد این در حالی است که هم اکنون بیش از 3 برابر زندانیان زندان گوانتانامو در این مکان زندانی هستند.

در سال 2005 و به دنبال کشته شدن ، شکنجه و ناپدید شدن یکسری از زندانیان در این زندان، آمریکا با این موضوع موافقت کرد که مسئولیت این زندان را به دولت افغانستان واگذار کند اما این اتفاق روی نداد و زندان بگرام هنوز هم تحت کنترل ارتش آمریکاست.

در یکی از گزارش های محرمانه کمیته بین المللی صلیب سرخ (ICRC) از سوءرفتارها با زندانیان در این زندان به شدت انتقاد شده است. در این گزارش به شمار زیاد زندانیان، شرایط نامساعد زندان، عدم ارائه دلایل محکمه‌پسند برای زندانی کردن افراد، زندانی شدن افراد در سلول های بسیار نامناسب و سوءرفتارها با زندانیان که نقض کننده کنوانسیون های ژنو می باشد، اشاره شده است.

صلیب سرخ همچنین اعلام کرده که بعضی از این زندانیان حتی بدون اتهام و داشتن وکیل بیش از پنج سال است که در این زندان به سر می برند.

یکسری از این زندانیان هفته‌ها و یا حتی ماه‌ها ممنوع الملاقات بوده‌اند و از دید بازرسان زندان‌ها مخفی نگه داشته شده‌اند.

هینا شمسی از اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا (ACLU) می گوید: به نظر می‌رسد زندان بگرام اگر بدتر از زندان گوانتانامو نباشد چیزی شبیه این زندان است.

وی معتقد است: اگر آمریکا می خواهد بار دیگر وجهه اش، که پیشتر به خاطر زندان گوانتانامو و ابوغریب خدشه دار شد، مخدوش نشود لازم است از کنگره و دولت بوش تحقیقات انجام شود.

زندان بگرام همانند گوانتانامو با هدف زندانی کردن مظنونان فعالیت های تروریستی طی جنگ علیه تروریسم با کنترل کامل ارتش آمریکا و بدون دسترسی و نظارت دادگاه های آمریکا ایجاد شده است.

در گزارش صلیب سرخ آمده است که بر خلاف آنچه گفته می شد بگرام همانند گوانتانامو یک زندان هیشگی بوده است نه موقتی.

هزاران فرد از سراسر جهان توسط ارتش آمریکا به این زندان منتقل شده اند و تقریبا 700 تن نیز هم اکنون در این زندان در حبس به سر می برند.

نکته مهم این است که با توجه به اینکه زندان گوانتانامو سرو صدای زیادی در مجامع بین المللی کرده و آمریکا برای تعطیلی آن تحت فشار است اما تعداد اندکی در جهان از شرایط وخیم زندان بگرام باخبر هستند.

وکلای چهار تن از این زندانیان-دو یمنی، دو تونسی و یک افغان- اعلام کرده اند که هیچ کدام از این افراد طی در گیری با نیروهای آمریکایی یا ائتلاف در افغانستان یا کمک مستقیم به گروههای تروریستی دستگیر نشده‌اند.

به نظر می رسد که با توجه به پایان دوران ریاست جمهوری بوش، اوباما علاوه بر اینکه تلاش می‌کند زندان گوانتانامو را تعطیل کند کم‌کم باید با انتقادهای جدیدی از سیاست های آمریکا در جنگ علیه ترورسیم به خاطر زندان بگرام از سوی جهانیان روبرو شود.
بزرگ ترين گناه ترس است .

امام علي (عليه السلام)

________________________



 
 
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”