جزئیاتی از جدیدترین سپر موشکی امریکا علیه ایران

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 983
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۹ دی ۱۳۸۷, ۱۲:۰۵ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 7461 بار
سپاس‌های دریافتی: 7118 بار
تماس:

جزئیاتی از جدیدترین سپر موشکی امریکا علیه ایران

پست توسط @lirez@ »

تصویر


مریکا به دنبال راه اندازی سپر موشکی جدیدی در منطقه خاورمیانه بامشارکت دو رادار پیشرفته در اسرائیل و یکی از کشورهای عربی خلیج فارس است.  گزارش [External Link Removed for Guests]، رویترزبه نقل از مقامات مسول در دولت آمریکا گزارش داد: واشنگتن به دنبال تثبیتسامانه دفاع موشکی جدیدی در خاورمیانه است که شامل نصب رادار بسیارپیشرفته در یکی از کشورهای جنوب خلیج فارس می شود.      رادار می بایست با رادار پیشرفته مستقردر اسرائیل هماهنگ باشد. هدف از این سپر موشکی مقابله با حملاتاحتمالی ایران اعلام شده است.      برنامه جدید، کشورهای عربی حوزه خیج فارس ،به صورت مستقل از سامانه های دفاع موشکی برخوردار خواهند شد ولی اینسامانه ها در قالب سامانه گسترده تری عمل خواهد کرد.      راس این سامانه گسترده دفاع موشکی، دو سامانه دفاع موشکی مستقر در اسرائیل و یک کشور عربی خلیج فارس قرار می گیرند.  
این مقامات آمریکایی گفته اند: دولت این کشور،از مدتی پیش بدون اعلام رسانه ای و با کمک کشورهای عربی به دنبال تقویتسیستم دفاع موشکی آنها و ارتباط این سیستم ها در قالب سیستم واحد ویکپارچه ای است. این اقدامات دو تا سه سال طول می کشد. این سامانه دفاعموشکی توسط شرکت آمریکایی" رایثون کو" ساخته می شود.  
آمریکا در سال 2008 در چارچوب همکاری نظامی بااسرائیل، رادار پیشرفته "اکس - باند" را برای حمایت از توانمندی های موشکیاین رژیم در جنوب اسرائیل نصب کرد.      نام کشور عربی میزبان رادار دوم اعلام نشده است.      از این دولت آمریکا ، تصمیم خود را برای استقرارتجهیزات دفاع موشکی "پاتریوت" در کشورهای کویت، قطر، امارات وبحرین اعلامکرده بود.  
دو رادار پیشرفته در اسرائیل و جنوب خلیجفارس از سامانه های تسلیحاتی دیگری نیز برخوردار خواهند بود. همچنین میتوان این سامانه را با شناورهای نظامی و ناوهای هواپیما بر آمریکایی مسلحبه سیستم دفاع موشکی دور برد مستقر در منطقه مرتبط کرد.

برخیتحلیلگران می گویند: این موضوع، خبر خوشی برای شرکت رایثون (بزرگترینتولیدکننده موشک در جهان ) و شرکت "لاکهید مارتین" بزرگترین همکارتسلیحاتی وزارت دفاع آمریکا است.  
این دو شرکت بیشترین لوازم و تجهیزات مورد استفاده از سامانه های جدید تسلیحاتی را تامین می کنند.     مشاور امنیت ملی آمریکا : تقویت همکاری نظامی با کشورهای عربی منطقه متوجه ایران است      همین حال ژنرال جیمز جونز مشاور امنیت ملی آمریکادر پاسخ به سوال روزنامه الحیات چاپ لندن اظهار داشت تقویت همکاری هاینظامی و دفاعی با کشورهای عربستان سعودی، اردن ، مصر و برخی از کشورهایعربی حوزه خیلج فارس، پیام مستقیمی به ایران در زمینه حمایت امنیت منطقه وثناگویی این کشور از اهداف هسته ای خود است.  
جونز که درباره سند استراتژی جدید امنیت ملیآمریکا سخن می گفت، افزود: تاکید این سند بر تقویت همکاری های دفاعی باریاض، قاهره، امان و همپیمانان واشنگتن در منطقه خلیج فارس، پیام مستقیمیبه ایران است.   
وی افزود: تا زمانی که ایران به جهانیان ثابتنکند که مقاصد صلح آمیزی در استفاده از انرژی هسته ای دارد ، برای آمریکاو هم پیمانانش مهم خواهد بود که برای تقویت همکاری های دفاعی و نظامیفعالیت کنند تا امنیت ملت هایشان تضمین شود.  
مشاور امنیت ملی آمریکا توضیح داد: کشورهایمنطقه و آمریکا مخالف دست یابی ایران به توانایی ساخت سلاح هسته ایهستند. بدون تردید ساخت سلاح هسته ای توسط ایران منجر به رقابت تسلیحاتهسته ای در خاورمیانه خواهد شد.       افزود: اقدام ایران در صادرات فناوری (ساخت سلاحهسته ای) به سازمان های خارج از کنترل دولتها، خطرات زیادی دارد و اینموضوع جهان را در معرض خطر بی پایانی قرار می دهد. 
مشاور امنیت ملی آمریکا تاکید کرد: واشنگتن نسبتبه هم پیمانان و دوستان خود به طور حتم اقدامات دفاعی را برای مهار ایراندر پیش خواهد گرفت. البته در را برای بازگشت ایران و انجام اقدامات صحیحنه تنها در زمینه پیشنهاد راکتور تحقیقاتی تهران بلکه در اعلام قاطعانهتمایل این کشور در کاربری انرژی هسته ای باز می گذاریم
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 983
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۹ دی ۱۳۸۷, ۱۲:۰۵ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 7461 بار
سپاس‌های دریافتی: 7118 بار
تماس:

Re: جزئیاتی از جدیدترین سپر موشکی امریکا علیه ایران

پست توسط @lirez@ »

انتشار چند خبر در روزهای اخیر از تحرکات نظامی ایران، آمریکا و اسراییلدر منطقه بیانگر شکل‌گیری صف بندی جدید نظامی این سه کشور است.
 سعید نوایی:درنخستین مورد، در دی ماه سال گذشته و پس از آنکه باراک اوباما رییس جمهورایالات متحده آمریکا دستر توقف استقرار سپر ضد موشکی در لهستان را صادرکرد، منطقه خاور میانه و کشورهای حوزه خلیج فارس محل جدید استقرار این سپردفاعی تعیین شد که البته هدف استقرار این سپر چه هنگامی که می‌]واست درلهستان مستقر شود و چه هنگام استقرار در خاورمیانه رویارویی با توان موشکیایران و حاظت از حریم رژیم صهیونیستی بود. 
  از گذشت چند ماه از اینتصمیم، روز یکشنبه خبری منتشر شد مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی قصد داردزیردریایی‌های خود را در نزدیکی آبهای خلیج فارس مستقر کند. گفته می‌شودکه این زیردریایی‌ها «پایگاهی استوار برای گردآوری اطلاعات حساس، بسیاردورتر از مرزهای اسرائیل» هستند. این زیردریایی‌ها می‌توانند مامورانموساد - سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی - را در نقاط مورد نیاز پیاده کنند. 
  سوی دیگر، ایران روز دوشنبهاعلام کرد که فعالیت هواپیمای شنود الکترونیکی صدف در کل مرزهای کشور آغازشده است. به گفته معاون هماهنگ کننده ارتش، هواپیمای شنود رادیویی وراداری صدف در رزمایش ولایت 89 حضور فعالی داشته و کارایی آن اثبات شدهاست. 
  هواپیما، تمام شنودهایرادیویی و رادارهای منطقه و تمام فرکانس‌ها و سیگنال‌های راداری که درمنطقه منتشر می‌شود را شناسایی و نوع رادار سینگال و طول موج موجود در هرمنطقه را مشخص می‌کند. به نظر می‌رسد با توجه به سیستم الکترونیکی وراداری سپر دفاع ضد موشکی آمریکا در خلیج فارس و همچنین قابلیت‌هایزیردریایی متعلق به رژیم صهیونیستی، ایران نیز دریافته است که باید باتجهیزات الکترونیکی به رویارویی با حریف خود بشتابد. 
 توان جنگ الکترونیکی ایران 
  در ماههای گذشته بابرگزاری دو رزمایش در آبهای خلیج فارس بار دیگر توانمندی نظامی خود را بهرخ کشید و یکی از ویژگی‌های بارز این دو رزمایش تاکید بر جنگ الکترونیکیبود. ایران در سالهای گذشته و به مدد سرمایه‌گذاری در بخش نظامی توانستهاست به موفقیت‌های بسیاری دست پیدا کند. 
  سیستم راداری D-M-3b کهقادر به ردیابی و هدایت موشک‌های مهاجم است یکی از این موارد به شمارمی‌رود. ساخت اولین سیستم هدایت‌کننده لیزری موشک‌های بالستیک و غیربالستیک به صورت تماما خودکار و باهدایت ماهواره ای در صنایع دفاع، ایرانرا به سومین کشور دارنده این سیستم فوق‌العاده پیشرفته در جهان مبدل کردهاست و از این پس می‌توان ایران را یک ابرقدرت صنایع موشکی الکترونیکی درجهان دانست. بدین ترتیب تمام سیستم‌های موشکی ایران از قبیل بالستیک و غیربالستیک به سیستم خودکار هدایت ماهواره‌ای لیزری مجهز خواهند شد. 
  بر این ایران به فناوریساخت نوع جدیدی از رادارهای پیشرفته بدون انتشار دست یافته است. اینرادارها با استفاده از الکتریسیته ساکن هوا سامانه‌ای مشبک را در فضایمحدود ایجاد می‌کند و بلافاصله پس از برهم خوردن این شبکه سامان یافته هدفمورد نظر رهگیری خواهد شد. این سامانه بدون نیاز به پرتاب اشعه به فضاتمامی اهداف از قبیل رادار گریز و غیره در اندازه‌های مختلف را به سادگیردیابی و رهگیری می‌نماید. با استفاده از این سامانه فوق پیشرفته تمامیپرنده‌های رادار گریز قابل مشاهده و ردیابی می‌باشند. 
  رادارهای پیشرفته بصیربرای ردیابی اهداف هوایی و زمینی با برد 400 کیلومتر و ساخت رادارهای ضدرادار که می‌تواند با قدرت فوق‌العاده جنگ الکترونیک خود توان بیناییراداری رادارهای دشمن را به صفر برساند و بر همه جنگنده‌ها و موشکهاینیروهای مسلح نصب می‌شود و ساخت قطعات تمام اتوماتیک الکترونیکی در صنایعدفاع رشد چشمگیری داشته است. 
  سیستمهای تخریبالکترونیکی نیز در صنایع نظامی ایران آغاز شده است. این گونه بمبها باایجاد یک خلأ الکتریکی منطقه مورد نظر را عاری از برق و الکترون می‌سازدکه موجب تخریب و خسارتهای فراوان در عملکرد دشمن خواهد شد.
همچنین روبوتهایی برای انجام عملیاتهای امداد و نجات در شرایط دشوار جنگی نیز طراحی و تولید شده است. 
 ‌هایی که ایران می‌ 
تصویرتصویر  موشکی ایران نیز یکی ازمواردی است که آمریکا و اسراییل را به تکاپو واداشته تا تجهیزات نظامی‌شانرا به خلیج فارس روانه کنند. ایران در سالهای گذشته موشک‌های دوربرد ورادارگریز را آزمایش کرده است. 
  شهاب 3 با برد 2500 کیلومتر، موشک فاتح 110، موشک ضد زره توفان، موشک تندر،
راکتصاعقه، موشک صیاد1و2 ، موشک شهاب ثاقب، موشک میثاق1و2، موشک کروز، موشکدریایی نور، موشک دریایی رعد، موشک توسن، موشکهای زلزال 1 و 2 و 3، موشکزیر دریایی حوت، موشکهای مرصاد 1 و 2 و 3 و 4 و 5، موشک ضد تانک رعد،موشک قدر 1 و 2، موشک عاشورا، موشک سجیل، موشک فاطر، موشک زوبین، موشکستار 1 و 2 و 3، موشک دریایی نصر، موشک فراز، موشک فجر دریا، موشک ثاقب،راکتهای فجر 1 و 2 و 3 و 4 و 5، موشک یاسر و موشک دریایی کوثر از جملهتولیدات ایران در زمینه موشکی به حساب می‌آیند.با این وجود به نظر می‌رسدایران جایگاه نظامی خود در منطقه را محکم کرده و در پی یافتن متحداناستراتژیک با خود است؛ موضوعی که نگرانی آمریکا و اسراییل را برانگیخته وآنها را به روانه کردن تجهیزات نظامی‌شان به منطقه بیشتر راعب کرده است. 
[External Link Removed for Guests]
Rookie Poster
Rookie Poster
پست: 32
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۸۹, ۹:۲۰ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 12 بار
سپاس‌های دریافتی: 95 بار

Re: جزئیاتی از جدیدترین سپر موشکی امریکا علیه ایران

پست توسط iraniran78 »

ساخت سیستم راداری D-M-3b کهقادر به ردیابی و هدایت موشک‌های مهاجم است یکی از این موارد به شمارمی‌رود. ساخت اولین سیستم هدایت‌کننده لیزری موشک‌های بالستیک و غیربالستیک به صورت تماما خودکار و باهدایت ماهواره ای در صنایع دفاع، ایرانرا به سومین کشور دارنده این سیستم فوق‌العاده پیشرفته در جهان مبدل کردهاست و از این پس می‌توان ایران را یک ابرقدرت صنایع موشکی الکترونیکی درجهان دانست. بدین ترتیب تمام سیستم‌های موشکی ایران از قبیل بالستیک و غیربالستیک به سیستم خودکار هدایت ماهواره‌ای لیزری مجهز خواهند شد.


ببخشید این سیستم ها از چه ماهواره هایی استفاده میکنند؟
از ماهواره های امریکایی؟ یا اروپایی؟ تصویر
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1249
تاریخ عضویت: شنبه ۱۱ شهریور ۱۳۸۵, ۷:۴۰ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1041 بار
سپاس‌های دریافتی: 1699 بار

Re: جزئیاتی از جدیدترین سپر موشکی امریکا علیه ایران

پست توسط Achilles »

«احتمال ائتلاف موشکی اعراب و اسرائیل علیه ایران»
[External Link Removed for Guests]
سامانه موشکی پیکان(ارو) اسرائیل

۱۳۸۹/۰۳/۰۹
رویترز گزارش داده است، دولت آمريکا در حال تکميل طرح سپر دفاع ضد موشکی در خاورميانه است و به گفته مقام‌های آن کشور بخشی از اين طرح استقرار يک مرکز رادار پيشرفته در کشورهای حاشيه خليج فارس خواهد بود تا علاوه بر امکانات رادار اسرائيل بتواند با هرگونه حمله موشکی احتمالی از سوی ايران مقابله کند.

به گزارش خبرگزاری رويترز دولت آمريکا به شکلی پنهانی در حال کمک به کشورهای عربی بوده تا با تقويت سيستم دفاع موشکی آنها همه را زير چتر يک سيستم دفاعی سازمان دهد. به گفته مقام‌های آمريکایی تکميل اين روند ممکن است ۲ تا ۳ سال ديگر طول بکشد. به نظر می‌رسد که طرح در حال تکميل سپر دفاع ضد موشکی خاورميانه شبيه به طرحی است که در زمان دولت جورج بوش برای اروپای شرقی و مرکزی به تصويب رسيده بود اما باراک اوباما سال گذشته آنرا لغو کرد.

اخبار و مباحث مربوط به سپر دفاع موشکی خاورميانه تاکنون پنهان نگاه داشته شده است چون دولت‌های عربی در مورد همکاری نظامی خود با آمريکا و با مشارکت اسرائيل در اين طرح بسيار حساس هستند. مرکز رادار پيشرفته اسرائيل که در سال ۲۰۰۸ توسط آمريکا احداث شد قرار است بخشی از اين مجموعه هماهنگ دفاع ضد موشکی عليه ايران باشد.

خبرگزاری رويترز می‌افزايد طراحان نظامی آمريکا معتقدند که يک مرکز قابل حمل و نقل و پيشرفته رادار در کشورهای حاشيه خليج فارس توانايی اين سيستم برای ايجاد يک سپر دفاعی در کل منظقه را به شکل چشمگيری افزايش خواهد داد. ولی تاکنون هيچيک از اين کشورها داوطلب ميزبانی و استقرار اين مرکز در خاک خود نشده‌اند.

برپایه این گزارش مقام‌هایی آمريکایی ترجيح می‌دهند که مرکز رادار در حاشيه خليج فارس در نقطه‌ای مستقر شود که بتواند به خوبی با رادار موجود در جنوب اسرائيل هماهنگی پيدا کند. يک مقام نظامی آمريکا گفت: «ايده يک چتر دفاعی منطقه‌ای از مدت‌ها پيش مطرح بوده است ولی اکنون به نظر می‌رسد که اجزاء اين طرح در حال شکل‌گيری هستند.»

تنها مورد ديگر از اين نمونه مرکز رادار پيشرفته – از نوع AN/TPY-2 - به غير از اسرائيل ، در سال ۲۰۰۶ در ژاپن مستقر شده است و هدف آن مقابله با هرگونه حمله احتمالی موشکی از سوی کره شمالی است.


تسريع مراحل تدارکاتی و ساخت

به نوشته خبرگزاری رويترز تدارک تقويت سيستم دفاع موشکی در حاشيه خليج فارس در دو ران رياست جمهوری جورج بوش آغاز شد و اين برنامه در دوران رياست جمهوری باراک اوباما تسريع شده است. مقام‌های دولت آمريکا می‌گويند مرتبط ساختن دو مرکز رادار پيشرفته در منطقه خاورميانه بيشتر با مشکلات و موانع سياسی روبرو است تا مشکلات فنی. يکی از يان موانع سياسی همکاری بين دولت‌های عربی منطقه است که به طور تاريخی به يکديگر اعتماد ندارند.

هيلاری کلينتون وزيرخارجه آمريکا اولين مقامی بود که پيشنهاد کرد برای مقابله با خطر ايران کشورهای عربی حاشيه خليج فارس در يک سيستم دفاعی مشارکت کنند. برخی از منتقدان در آن زمان گفتند که پيشنهاد وی در حقيقت به نوعی پذيرش اين نکته است که برخورداری ايران از سلاح هسته‌ای اجتناب ناپذير است.

خبرگزاری رويترز از قول کارشناسان امور دفاعی خاورميانه می‌نويسد که کشورهای عربی حاشيه خليج فارس در دوره اخير توانايی و امکانات خود برای اقدامات مشترک و هماهنگ با پنتاگون را افزايش داده‌اند. اين تغيير احتمال شکل دادن به يک سپر دفاعی ضد موشکی را در منطقه تقويت کرده است.

بخشی از تغييراتی که اين کارشناسان به آن اشاره می‌کنند گسترش تاسيسات موشک‌های زمين به هوا از نوع پاتريوت در سال‌های اخير در کويت، قطر ، امارات متحده عربی و بحرين است و به گفته مقام‌های آمريکایی انتظار می‌رود بر تعداد اين نوع موشک‌ها افزوده شود.

کارشناسان نظامی می‌گويند که سيستم رادار پيشرفته AN/TPY-۲2 در شرايطی به خوبی عمل می‌کند که تاسيسات آن در محوری به شکل کمان دورادور منطقه مورد تهديد قرار داشته باشند. هنوز مشخص نيست که کداميک از کشورهای حاشيه خليج فارس استقرار اين مرکز رادار در خاک خود را خواهند پذيرفت هر چند که به شکل بالقوه سه يا چهار کشور به عنوان نامزد احتمالی اين کار مدنظر هستند.

بهبود همکاری

خبرگزاری رويترز می‌نويسد با توجه به اينکه مرکز رادار پيشرفته در جنوب اسراييل توسط نظاميان آمريکايی اداره می‌شود کشورهای عربی ممکن است قرار گرفتن در يک مجموعه هماهنگ با آن و بنابراين تماس و همکاری با آمريکا را راحت‌تر بپذيرند. چون همکاری مستقيم با اسراييل عليه ايران برای کشورهای عربی ممکن است حساس و زيانبار باشد.

در صورت تکميل شدن اين سپر دفاعی ضد موشکی علاوه بر دو مرکز رادار پيشرفته در جنوب اسراييل و حاشيه خليج فارس مراکز و تاسيسات ضد موشکی ديگر در منطقه در اين سپر دفاعی بزرگ ادغام خواهند شد. با استفاده از اين سيستم هر کشور عضو اين پيمان دفاعی می‌تواند در عين حال موشک‌های ايران را رصد کرده و سيستم مقابله با آن را انتخاب کند.

رويترز می‌افزايد سيستم هشدار دهنده سريع اين چتر دفاعی می‌تواند با مراکز رادار ناوهای جنگی آمريکا در منطقه خليج فارس نيز مرتبط شود که از توانايی لازم برای انهدام موشک‌های دور برد برخوردار هستند.

این گزارش‌می‌افزاید، به گفته مقام‌های دولت آمريکا پيشرفت برنامه‌های موشکی ايران و سرپيچی آن از قطعنامه‌های شورای امنيت برای توقف غنی‌سازی باعث شده که کشورهای عربی در زمينه دفاع موشکی با يکديگر همکاری بيشتری داشته باشند.

رویتز در ادامه گزارش داده است، مقام‌های آمريکايی می‌گويند خطر ايران حتی باعث شده که سال گذشته کشورهای عربی به شکل خصوصی با مقامات اسرائيل مذاکره کنند. دولت اسرائيل با سرعت بيشتری به نسبت کشورهای عربی در حال هماهنگی و ادغام در سيستم دفاع ضد موشکی آمريکاست.

رويترز در پايان می‌نويسد سياست باراک اوباما برای پيشبرد سپر دفاع ضد موشکی در خاورميانه برای شرکت‌های تسليحاتی و موشکی که اين نوع تجهيزات را می‌سازند خبر خوبی خواهد بود

radiofarda
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 983
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۹ دی ۱۳۸۷, ۱۲:۰۵ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 7461 بار
سپاس‌های دریافتی: 7118 بار
تماس:

Re: جزئیاتی از جدیدترین سپر موشکی امریکا علیه ایران

پست توسط @lirez@ »

عصر ایران ؛ علی قادری - آمریکا تصمیم گرفته است طرح گسترده راداری خود را در خاورمیانه اجرا کند. این طرح رادار "پسیو اکس باندی" پیشرفته امریکایی که در صحرای نقب اسرائیل را به سیستم راداری مشابهی پیوند خواهد داد که در یکی از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس استقرار خواهد یافت.
هنوز نام کشور عربی که قرار است در پروژه رادارهای دوقلو مشارکت کند اعلام نشده است. شرکت های امریکایی لاکهید مارتین و رایثون ، مجریان این پروژه خواهند بود و پیش بینی می شود توسعه و پیاده سازی این سامانه تا قبل از تابستان 2011 پایان یابد.

هدف از این پروژه کاملا مشخص است: « مقابله در برابر حملات موشکی احتمالی ایران علیه اسراییل» و «دفاع از پایگاه های آمریکایی مستقر در منطقه خلیج فارس در صورت آغاز هر گونه جنگ گسترده در خاورمیانه.»

البته اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده در اواسط ماه می ، 205 میلیون دلار کمک ویژه نظامی به اسراییل را امضاء کرد. هدف از تخصیص این بودجه تکمیل پروژه "سپر آهنی" ارتش اسراییل است که در راستای مقابله با حملات موشکی حزب الله لبنان در شمال و حماس در جنوب و با مشارکت سنگاپور در حال اجراست.

از این رو ، به نظر می رسد ایالات متحده در حال تکمیل یک پازل راداری گسترده در خاورمیانه است که با یک سامانه دفاعی مشترک امریکایی-اسراییلی یکپارچه خواهد شد.

مرکز فرماندهی این سامانه بزرگ مقیاس هنوز اعلام نشده است اما کارشناسان نظامی معتقدند که این سامانه در نهایت بخشی از سامانه فرماندهی و کنترل GCCS(Global Command&Control System) وزارت دفاع امریکا خواهد بود .

هدف این سامانه "فرماندهی و کنترل" همه نیروهای ارتش امریکا در نقاط مختلف جهان "به صورت متمرکز" است.

البته کارآمدی این سامانه بزرگ مقیاس در جنگ های جدید که - سناریوهای آن بطور نامتقارن تعریف می شود - ثابت نشده است چه آن که تهدیدات موشکی علیه امریکا و اسراییل نیز در جنگ آینده بطور نامتقارن خواهد بود.

به عبارت بهتر این «سامانه متمرکز» با «تهدیدات غیر متمرکز»ی رو بروست که از چهار جبهه توزیع یافته هدایت می شوند:

زرادخانه موشکی "زمین به زمین، زمین به دریا، دریا به دریای ایران "، توان حملات متمرکز و غیر متمرکز موشکی را علیه نیروهای امریکایی مستقر در منطقه و همچنین اسراییل خواهد داد.

توان موشکی سوریه نیز که در شمال و شرق این کشور علیه اهداف اسراییلی سازماندهی شده است.

حماس نیز که با موشک های چند دلاری اش تا بئر سبع در 50 کیلومتری جنوب فلسطین اشغالی و بزرگترین شهر صحرای نقب را تهدید می کند.
لازم به ذکر است که اختصاص موشک های میلیون دلاری برای مقابله با موشک های حماس،فاقد توجیه اقتصادی بلند مدت است

... و اما حزب الله! به اعتراف مقامات اسراییلی،حزب الله لبنان هم اکنون قادر است هر میلیمتر از خاک فلسطین اشغالی را هدف قرار دهد.
حزب الله پس از جنگ 33 روزه در سال 2006 توان موشکی خود را به شدت افزایش داده است بطوریکه از حیث برد،دقت و تخریب قابل مقایسه با جنگ گذشته نیست.

حزب الله اکنون این قدرت را دارد که مراکز حساس اسراییلی مانند وزارت دفاع و مرکز فرماندهی کل ارتش اسراییل را هدف قرار دهد.

اخیرا نیز سید حسن نصرالله تهدید کرده است که حزب الله،کشتی های اسراییلی را در دریای مدیترانه و دریای سرخ هدف قرار خواهد داد.
البته کارشناسان نظامی دوست و دشمن،هنوز این تهدید نصرالله را نتوانسته اند تحلیل کنند چراکه تحقق این تهدید نیازمند توانمدیهای پیشرفته شناسایی،رهگیری و هدفگیری اهداف متحرک در دریاست.

همه این تهدیدات غیر متمرکز و متغیر چالش بسیار جدی برای سامانه متمرکزی است که امریکایی ها تصمیم گرفته اند آن را توسعه دهند و به هر حال ارزیابی های لازم را انجام خواهند داد ؛ اما در این میان تنها کسانی که بدون داشتن آگاهی های لازم از "جنس جنگ آینده" وارد معادله امریکایی-اسراییلی در منطقه می شوند،کشور یا کشورهای عربی هستند که بدون محاسبه در حال ورود به بازی هستند ؛ بازی ای که حتی امریکا و اسراییل نیز به اعتراف خودشان از نتایج آن آگاهی کامل ندارند و کسانی که بدون آگاهی وارد بازی نامتقارن شوند، قطعا "افقی" خواهند شد.
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”