
مریکا به دنبال راه اندازی سپر موشکی جدیدی در منطقه خاورمیانه بامشارکت دو رادار پیشرفته در اسرائیل و یکی از کشورهای عربی خلیج فارس است. گزارش [External Link Removed for Guests]، رویترزبه نقل از مقامات مسول در دولت آمریکا گزارش داد: واشنگتن به دنبال تثبیتسامانه دفاع موشکی جدیدی در خاورمیانه است که شامل نصب رادار بسیارپیشرفته در یکی از کشورهای جنوب خلیج فارس می شود. رادار می بایست با رادار پیشرفته مستقردر اسرائیل هماهنگ باشد. هدف از این سپر موشکی مقابله با حملاتاحتمالی ایران اعلام شده است. برنامه جدید، کشورهای عربی حوزه خیج فارس ،به صورت مستقل از سامانه های دفاع موشکی برخوردار خواهند شد ولی اینسامانه ها در قالب سامانه گسترده تری عمل خواهد کرد. راس این سامانه گسترده دفاع موشکی، دو سامانه دفاع موشکی مستقر در اسرائیل و یک کشور عربی خلیج فارس قرار می گیرند.
این مقامات آمریکایی گفته اند: دولت این کشور،از مدتی پیش بدون اعلام رسانه ای و با کمک کشورهای عربی به دنبال تقویتسیستم دفاع موشکی آنها و ارتباط این سیستم ها در قالب سیستم واحد ویکپارچه ای است. این اقدامات دو تا سه سال طول می کشد. این سامانه دفاعموشکی توسط شرکت آمریکایی" رایثون کو" ساخته می شود.
آمریکا در سال 2008 در چارچوب همکاری نظامی بااسرائیل، رادار پیشرفته "اکس - باند" را برای حمایت از توانمندی های موشکیاین رژیم در جنوب اسرائیل نصب کرد. نام کشور عربی میزبان رادار دوم اعلام نشده است. از این دولت آمریکا ، تصمیم خود را برای استقرارتجهیزات دفاع موشکی "پاتریوت" در کشورهای کویت، قطر، امارات وبحرین اعلامکرده بود.
دو رادار پیشرفته در اسرائیل و جنوب خلیجفارس از سامانه های تسلیحاتی دیگری نیز برخوردار خواهند بود. همچنین میتوان این سامانه را با شناورهای نظامی و ناوهای هواپیما بر آمریکایی مسلحبه سیستم دفاع موشکی دور برد مستقر در منطقه مرتبط کرد.
برخیتحلیلگران می گویند: این موضوع، خبر خوشی برای شرکت رایثون (بزرگترینتولیدکننده موشک در جهان ) و شرکت "لاکهید مارتین" بزرگترین همکارتسلیحاتی وزارت دفاع آمریکا است.
این دو شرکت بیشترین لوازم و تجهیزات مورد استفاده از سامانه های جدید تسلیحاتی را تامین می کنند. مشاور امنیت ملی آمریکا : تقویت همکاری نظامی با کشورهای عربی منطقه متوجه ایران است همین حال ژنرال جیمز جونز مشاور امنیت ملی آمریکادر پاسخ به سوال روزنامه الحیات چاپ لندن اظهار داشت تقویت همکاری هاینظامی و دفاعی با کشورهای عربستان سعودی، اردن ، مصر و برخی از کشورهایعربی حوزه خیلج فارس، پیام مستقیمی به ایران در زمینه حمایت امنیت منطقه وثناگویی این کشور از اهداف هسته ای خود است.
جونز که درباره سند استراتژی جدید امنیت ملیآمریکا سخن می گفت، افزود: تاکید این سند بر تقویت همکاری های دفاعی باریاض، قاهره، امان و همپیمانان واشنگتن در منطقه خلیج فارس، پیام مستقیمیبه ایران است.
وی افزود: تا زمانی که ایران به جهانیان ثابتنکند که مقاصد صلح آمیزی در استفاده از انرژی هسته ای دارد ، برای آمریکاو هم پیمانانش مهم خواهد بود که برای تقویت همکاری های دفاعی و نظامیفعالیت کنند تا امنیت ملت هایشان تضمین شود.
مشاور امنیت ملی آمریکا توضیح داد: کشورهایمنطقه و آمریکا مخالف دست یابی ایران به توانایی ساخت سلاح هسته ایهستند. بدون تردید ساخت سلاح هسته ای توسط ایران منجر به رقابت تسلیحاتهسته ای در خاورمیانه خواهد شد. افزود: اقدام ایران در صادرات فناوری (ساخت سلاحهسته ای) به سازمان های خارج از کنترل دولتها، خطرات زیادی دارد و اینموضوع جهان را در معرض خطر بی پایانی قرار می دهد.
مشاور امنیت ملی آمریکا تاکید کرد: واشنگتن نسبتبه هم پیمانان و دوستان خود به طور حتم اقدامات دفاعی را برای مهار ایراندر پیش خواهد گرفت. البته در را برای بازگشت ایران و انجام اقدامات صحیحنه تنها در زمینه پیشنهاد راکتور تحقیقاتی تهران بلکه در اعلام قاطعانهتمایل این کشور در کاربری انرژی هسته ای باز می گذاریم