خدمت دوستان باید عرض کنم علی رغم نمایش برخی تجهیزات خاص در این رژه متاسفانه باز هم به مانند سال های گذشته و شاید هم بدتر از کمبود نظم رنج شدیدی می برد.
البته یگان های زرهی نظم قابل قبولی داشتند و رژه نیروهای پیاده هم خوب بود اما بحث موردی ناشناخته برای همه حاضران است!
امسال ( البته نخستین بار در طول رژه 31ام!!!) شاهد بودیم که وقتی پایان رژه اعلام گشت یگان های محمول سازمان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خود را برای حضور در آخرین دسته آماده می کردند و دقایقی بعد به طور کامل فرامش شد که اصلا حضور این کاروان برای شرکت در رژه بوده است نه هواخوری!
نمی توان گفت که دوستان هماهنگ کننده رژه از حضور این گروه بی اطلاع بودند که در آن صورت...!
حال چرا این رفتار انجام گرفت ( جدا از حاشیه هایی که بعد از آن پیش آمد و درگیری های لفظی!) و به حدود 30 یگان محمول در حالی از برترین سازمان نظامی ایران و پشتیبانی کننده اصلی نیروهای مسلح در شرایط حاضر هستند بی توجهی شد برای من سوال بزرگی است.
یکی از دوستان که در جایگاه خبرنگاران حضور داشت علت این امر را سخنرانی طولانی پیش از رژه (در حالی که عرف این کار چیزی در حدود 20 تا 30 دقیقه است ما امسال شاهد رکورد 50 دقیقه ای بودیم!) و البته تعداد برخی یگان های موشکی و توپخانه ای (البته حضور به این تعداد از نظر من کار جالبی بود و قطعا همان بهتر صورت گرفت) و کمی هم رژه گروه های مردمی علت این کار بود.
اما همه این موارد حتی نمی تواند 10% دلیل قانع کننده ای برای حذف وزارت دفاع و دستاوردهای آن از رژه باشد و قطعا مورد پذیرش هیچ کس نیست.
نمی دانم شاید این هم دستاورد جدیدی است...
اما تا آنجا که بنده مشاهده کردم اکثر تجهیزات وزارت دفاع همانی بود که در ارتش و سپاه موجود است.
مانند هواپیماهی بدون سرنشین کرار.
موشک قدر 1.
یک موشک شبیه قدر 1 اما به نام شهاب 3 (نکته جالب همین مسئله است.شما سر جنگی قدر را فرض کنید حال سر جنگی شهاب 3 را به یاد بیاورید.دارای کلاهکی مخروطی شکل است.همانند آنچه در عکس های علیرضا می بینیم.اما در یگان وزارت دفاع کلاهکی شبیه قدر 1 و سجیل داشت.بنده که نفهمیدم آنچه سپاه به نمایش در آورد شهاب 3 بود یا آنچه وزارت دفاع آورده بود....شاید دوستان در نامگذاری کمی دچار اشتباه شدند...!!!)
تانک رخش و نفربر براق.
راکت انداز فجر 5.
موشک دریایی نصر 1.
سمانه پدافند هوایی شاهین و ...
اما برخی تجهیزات مانند توپ دریایی فجر 27 و یک نوع نفربر کوچک که گویا نفربر شناسایی بود و فرماندهی و اسم آن را به یاد ندارم حضور داشت.
برای اولین بار این نفربر را میدیدم و برخی تجهیزات دیگر که به خاطر ندارم.
و اما در نیروی هوایی که انشاالله علیرضای عزیز عکس های آن را خواهد گذاشت شاهد حضور یک موشک هوا به سطح جدید دریایی بودیم که نام قائم را داشت.
نمی دانم چرا این موشک برای من آشنا بود.
یکی از دوستان می گفت همان موشک نور است اما به نظر من تفاوت زیادی دارد.
و البته مخازن سوخت جدید (سحاب) که پیشتر بنده بر روی هواپیمای فوکر 27 دیده بودم.
نوع جدیدی از موشک ستار مجهز به یک راکت در زیر آن برای افزایش دو برابری برد آن.
انواع خانواده ستار و روشن شدن این مسئله که آنها شامل هیچ موشک هوا به هوای شبیه فینیکس نیستند.
و البته بمب های پیووی 1 و یک موشک هوا به سطح جدید که نام آن را به یاد ندارم.
و یک هواپیمایی شناسایی کوچک و ایستگاه کنترل آن.
بقیه تجهیزات هم مانند قبل بود فقط از هرکدام دو عدد بود.
و شاید جالب ترین بخش هم حضور بخشی از نیروهای لشکر 16 زرهی قزوین که متعلق به UN می باشد و به رنگ سفید بود که انصافا به ادوات می آمد!
در مورد بخش های دریایی و زمینی دیگر نیازی به توضیح نیست.
جز حضور تانک T-72 نیروی زمینی سپاه با یک زره واکنشی جالب و توری شکل (نام دقیق آن را به یاد ندارم) که کل تانک را در بر می گرفت و برای نخستین بار در ایران دیده می شد.
در آخر رژه امروز به همراه علیرضا عزیز و دوستان دیگر بسیار جالب بود اما ای کاش کمی نظم بهتری می گرفت و البته رژه هوایی هم کنسل نمی گشت!!!
نمی دانم این قضیه آب و هوا هم خود داستان جالبی دارد...
انجام تمرینات و دقیقه 90...!
یک مسئله دیگر هم که خیلی آزار دهنده است خبرگزاری ها از برخی تحهیزات در رژه خبر داده اند که حضوری نداشته است.
من مانده ام منبع خبری این دوستان کیست!؟
شاید هم وسط کار تجهیزات غیب شده اند.
به هر حال اگر تنها چشمان من بود می توانستیم بگوییم شاید ندیده ام اما چشمان 4 نفر و یک دوربین که همه چیز را ثبت کرده که دیگر نمی توان انکار کرد!
این همان حکایت اعلام حضور صاعقه در رژه 29 فروردین بود...!
موفق باشید.
یا علی.