
گزارش رجانیوز به نقل از روزنامه اينترنتي روسي وزگلياد، ژنرال لئونيد ساژين که زماني مسوليت اين معامله را برعهده داشته، با اشاره به اين که گفتگوهاي ايران و روسيه در اين زمينه اواخر سالهاي 90 قرن گذشته آغاز شد و چند سال طول کشيده است، يادآور شد که اين مساله بارها و بارها طي گفتگوهاي مستقيم وزراي دفاع دو کشور مورد بررسي قرار گرفته و در آن زمان، مقامات نيروهاي مسلح ايران از طرف روسي خواسته بودند يک فروند از اين موشکها را در اختيار آنها قرار داده و نحوه راه اندازي آن را به سربازان ايراني آموزش دهند.
گفته اين کارشناس، روسيه با انجام اين درخواست موافقت و مبلغ 800 ميليون دلار در ازاي آن درخواست کرده بود ولي مقامات ايران با اين رقم موافقت نکردند و طي سالها سعي داشتند به هرروش ممکن آن را کاهش دهند که البته مسکو راضي نشد چنين کاري انجام دهد.
اين ترتيب، چانه زنيهاي دو طرف تا سال 2007 ادامه يافت و سرانجام ايران موافقت کرد رقم اوليه پيشنهادي روسيه را بپذيرد و درنتيجه معامله منعقد شد ولي ديگر دير شده بود.
گزارش رجانیوز، عقبنشینی کردن ايران در زمينه حقوق مصرح هستهاي خود در قبال قطعنامههای غیرقانونی شورای امنیت، بهویژه قطعنامه 1929 بهانه رئیسجمهور غربگرای روسیه دیمیتری مدودف برای لغو قرارداد فروش اس300 ها به ایران بوده است.
ساژين تاکيد مي کند که خودداري روسيه از تحويل موشکهاي اس300 به ايران يک حقيقت جدي را به ساير شرکاي خارجي روسيه در زمينه همکاريهاي نظامي نشان مي دهد و آن اين است که ایران بايد دوبار بهاي چيزي را پرداخت کند. حالا موشکهايي که قراربود به ايران داده شوند، به همراه ساير تسليحات پيشرفته دراختيار ونزوئلا قرار مي گيرند و تهران اين خبررا که قصد دارد انها را از کاراکاس بخرد، رد کرده است.
:
[External Link Removed for Guests]