interceptor نوشته شده:emad_tava نوشته شده:interceptor نوشته شده:پاکستان ؟ مگه می تونه کشتی بسازه؟ توسط پاکستان ساخته شده یا فقط توی پاکستان ساخته شده؟ میشه بیشتر توضیح بدهید؟
اگه اینطوریه پس خاک عالم بر سر ما.
کجای کارین که پاکستان چندین سال داره جنگنده میسازه
حتی صنایع موشکی بسیار پیشرفته ای داره
البته دقیق نمیدونم ولی مثل اینکه شهاب 3 الگوبرداری شده از یه نوع موشک پاکستانی بوده...
دوست عزیز
چندین سال؟! بابا یه جنگنده بعد از بوقی اون هم با همکاری گستره چین(بیش از 50%) ساختن یا بهتر بگم خودشون رو تو این طرح انداختن وسط وگرنه توی هواپیما سازی از ما عقبترن.
موشک شاهین یک که یک موشک چینی بود. فقط توی پاکستان سرهم می شد. ولی شاهین2 یا هاتف6 در حد شهاب3 ماست به علاوه توانایی حمل کلاهک هسته ای.
شهاب 3 برگرفته از طرح تائه پودونگ کره شمالی بود که خود اون هم از یه موشک چینی کپی شده بود و شاهین2 پاکستانی هم مستقیمن از خود چینیه(با مشارکت کامل چین) بود. فکر می کنم در صنایع موشکی ما بعد از چین در آسیا دوم هستیم. حتی بالاتر از هند.
ولی اینکه این "چیرو" ساخته پاکستانه خیلی برام عجیب بود چون جایی نشنیده بودم. البته فناوری پیشرفته ای نداره. برای ما که کشتی اقیانوس پیما می سازیم، ناوشکن می سازیم و در شرف اتمام طراحی نفتکش هستیم کار سطح بالایی نیست. البته اونا قبل از ما شروع کردن . اینکه چند سال پیش تونستن این همه بسازن و تازه فقط توی ایران 7 فروند ازشون هست نشون از تجاری سازی قوی توی صنایع دریایی پاکستانه که خیلی شگفت آوره. تجاری سازی و صادرات حلقه فراموش شده در صنایع نظامی ماست. بدبختانه فقط برا خودمون می سازیم! کلن صنایع نظامی ما جون ندارن.
دوست خوبم منم این حس وصف ناپذیر وطن پرستی شما رو دارم و واقعا وقتی توی اخبار میبینم ما یک چیزی ساختیم لذت میبرم و به خودم میبالم ولی همین جنگنده نصف و نیمشون هم متاسفانه ما نمیتونیم بسازیم و باید قبول کرد در زمینه هواپیما سازی هیچ حرفی برای گفتن جلوی این هند و پاکستان ( چلغوز ) نداریم.
نمیدونم شاید صنایع موشکیمون از اینا جلوتر باشه و امیدوارم که همینطور باشه ولی ارتش ما نیاز بسیار بسیار اساسی به نوسازی ناوگان هوایی و زمینی داره
درست خاطرم نیست ولی فکر کنم اقیانوس پیما هم میسازه و بازهم متاسفانه از ما جلوترن چون تحریم نیستن و چین و بقیه از لحاظ تکنولوژیکی بهشون کمک میکنن
یادمه که یکی از سران نیروی دریایی گفته بودن ما حتی نمیدونستیم کشتی رو باید با چه آلیاژی بسازیم انقدر محک و آزمایش کردیم تا بهش رسیدیم حالا فرض کنید اینا همین پروسه رو تو زمان خیلی کمتر انجام میدن و این مشکل تمام صنایع نظامی ماست...