
سال پیش در چنین روزهایی بود که شوروی در پنجمین سال جنگ جهانی دوم بر فاشیسم پیروز شد و از آن تاریخ به افتخار این پیروزی، ۹ می در سراسر روسیه جشن گرفته می شود. امسال نیز در این روز در شهرهای مختلف روسیه مراسم بزرگداشت 66-مین سالگرد این پیروزی برگزار شد. از ویژگی های جشن امسال این بود که برای اولین بار به طور همزمان در بیش از ۷۰ شهر روسیه رژه پیروزی برگزار شد.

برای پراکنده کردن ابرها در مراسم رژه روز پیروزی یک میلیون و 600 هزار دلار هزینه کرد.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه اعلام کرد : برای پراکنده کردن ابرها در مراسم رژه روز پیروزی در مسکو از 10 فروند هواپیمای آنتونوف 12 و آنتونوف 26 استفاده شده است.
مراسم باشکوهی که در برابر کرملین برگزار شد، پیشرفته ترین سیستمهای رزمی مدرن روسیه در کنار تجهیزات و تسلیحات قدیمی به نمایش در آمد.
آغاز، دسته طبل زنان و گروه پرچمداران با پرچم های دولتی روسیه و پرچم های پیروزی مراسم را افتتاح کردند. سپس، سربازان و افسران ملبس به یونیفورم های نظامی زمان جنگ جهانی دوم در پی آنها رژه رفتند. بخش تاریخی رژه تجهیزات نظامی با حرکت تانک افسانه ای زمان جنگ، Т-۳۴ آغاز شد. پس از آن ستون تجهیزات و تسلیحات مدرن نیز حرکت خود را آغاز کرد و دستگاه پرتاب جدیدترین سامانه موشکی توپول-ام به نمایش در آمد. در نهایت این مراسم با نمایش هوایی به پایان رسید.
دمیتری مدودف رییس جمهور روسیه در وبلاگ خود در سایت «تویتر» این روز را به تمامی شهروندان تبریک گفت. وی در وبلاگ خود نوشته است: «روز پیروزی را به همه تبریک می گویم! ما باید قدر این پیروزی را همیشه بدانیم. برای این قهرمانان آرزوی سلامت و تندرستی می کنم، چرا که میهن ما را نجات دادند».
به آمار وزارت دفاع روسیه، تلفات کلی اتحاد شوروی در جنگ جهانی دوم ۲۶ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بود که دو سوم آنها را افراد غیر نظامی تشکیل می داد. این تعداد بیش از نیمی از تلفات انسانی در جنگ جهانی دوم را تشکیل می دهد. جنگی که سرنوشت آن به نوعی در تهران رقم خورد. در فاصله روز های ششم تا نهم آذر ۱۳۲۲ و در بحبوحه جنگ جهانی دوم، تهران میزبان رهبران سه کشور متفقین یعنی فرانکلین روزولت رئیس جمهور آمریکا، وینستون چرچیل نخستوزیر انگلیس و ژوزف استالین رئیس جمهور شوروی بود. در “کنفرانس تهران” که در سفارت شوروی برگزار شد، طرح عملیات نهائی برای درهم شکستن نیروی مقاومت آلمانیها تهیه شد. در نتیجه، نتیجه جنگ به نفع متفقین تغییر کرد و تهران “پل پیروزی” لقب گرفت.
از خودکشی هیتلر و سقوط برلین در ۸ می ۱۹۴۵، دریادار فون دونیتس که پیشوای دولت نازی شده بود، تسلیم بی قید و شرط را در برابر متفقین پذیرفت و در ۹ می این تسلیم نامه در اختیار مسکو قرار گرفت و به افتخار این واقعه در میدان سرخ رژه پیروزی برگزار شد. اگر چه اولین رژه پیروزی به افتخار پیروزی روسیه در جنگ جهانی دوم که در روسیه به جنگ کبیر میهنی معروف است، در ۲۴ ژوئن ۱۹۴۵ برگزار شد، اما از آن بعد این مراسم در ۹ می برگزار می شود.
سال ۱۹۶۵ به دستور برژنف ۹ می جزو تعطیلات رسمی روسیه محسوب شد و این روز به طور گسترده در سراسر شوری جشن گرفته شد. پس از آن تنها در سالهای ۱۹۸۵ و ۱۹۹۰ بود که در این روز رژه پیروزی برگزار شد. پس از فروپاشی شوروی تا سال ۱۹۹۵ این رژه برگزار نشد اما از آن سال به بعد هر ساله در میدان سرخ این رژه برگزار می شود. از سال ۲۰۰۸ مجددا این رژه با نمایش آخرین دستاوردها و تجهیزات رزمی و نمایش هوایی به اجرا در می آید. گفتنی است تاریخچه برگزاری رژه پیروزی در روسیه به سال ۱۷۱۴ یعنی زمان حکومت پتر کبیر باز می گردد.
مراسم رژه روز پیروزی آخرین تجهیزات نظامی و دفاعی راهبردی روسیه به نمایش درمی آید . سامانه نوین دفاعی پانستر – اس دارای 12 موشک پدافندی ، دوتوپ با گلوله های دارای از بین بردن اهداف زرهی و گلوله های تخریبی به نمایش در می آید . نسل جدید سامانه موشک پدافند s-400 تریومف که قابلیت هدفگیری موشک تا فاصله 400 کیلومتری و تا ارتفاع 5 متری خود را دارد از جمله تجهیزاتی است که در رژه روز پیروزی شرکت دارد . سامانه اس -400 به میزان 6 برابر سریعتر از موشک های مشابه غربی است از جمله موشک پاتریوت آمریکا ست .
بنا بر اعلام وزارت دفاع روسیه در مراسم رژه روز پیروزی 20 هزار نیروی مسلح و 100 دستگاه انواع تجهیزات به عنوان نماد قدرت ارتش روسیه شرکت می کنند .
خودوری زرهی تیگر ، نفربر زرهی بی تی آر – 80 ، تانک تی – 90 ، خودوری حمل توپ ماستا – اس ، موشک دفاع هوایی بوک – ام ، اسمرچ ( اسلحه شلیک گلوله فشفشه ای یا کاتیوشای افسانه ای) ، موشک راهبردی اسکندر و توپول – ام و بالگرد ام آی – 8 از دیگر تجهیزات در مراسم رژه روز پیروزی در روسیه هستند .
این مراسم هر سال همزمان با سالگرد پیروزی ارتش شوروی بر ارتش آلمان نازی در مسکو و شهرهای مهم روسیه با حضور سران و مقامات کشورهای مختلف برگزار می شود .
:
[External Link Removed for Guests]نهم ماه مه سال 2011 میلادی در میدان سرخ مسکو رژه پیروزی به مناسبت 66 – مین سالگرد پیروزی در جنگ کبیر میهنی برگزار
[External Link Removed for Guests]برای نخستین بار دویست نفر از بهترین افسران بخش نظامی نیروهای فضایی روسیه در رژه پیروزی شرکت کردند
[External Link Removed for Guests]دمیتری مدودف، رئیس جمهور روسیه قبل از آغاز رژه در میدان سرخ، به جنگ دیدگان و پیشکسوتان جنگ خوشامد گفت
[External Link Removed for Guests]رژه واحدهای نیروی هوایی و دریایی در میدان سرخ مسکو به مناسبت 66-مین سالگرد پیروزی در جنگ کبیر میهنی
[External Link Removed for Guests]موشکهاس استراتژیک توپول-ام در رژه نظامی به مناسبت 66-مین سالگرد پیروزی در جنگ کبیر میهنی
[External Link Removed for Guests]پیشکسوتان جنگ در میدان سرخ قبل از آغاز رژه پیروزی
[External Link Removed for Guests] «ت-90 آ» در زمان رژه نظامی به مناسبت 66-مین سالگرد پیروزی در جنگ کبیر میهنی از میدان سرخ مسکو عبور می کند
[External Link Removed for Guests]هلی کوپتر های می -8 نیروی هوایی فدراسیون روسیه در زمان رژه نظامی به مناسبت 66-مین سالگرد جنگ کبیر میهنی بر فراز میدان سرخ پرواز کردند
[External Link Removed for Guests] [External Link Removed for Guests] [External Link Removed for Guests] [External Link Removed for Guests] [External Link Removed for Guests] [External Link Removed for Guests] [External Link Removed for Guests] (اختصاصی سنترال کلاب)