اما ژنرال چن بیند حاضر نشد بگوید این ناو - که بازسازی ناو هواپیمابر واریاگ دوران شوروی سابق است- چه زمانی آماده خواهد شد.
یکی از کارمندان او گفت که ناو هواپیمابر چین تهدیدی برای کشورهای دیگر محسوب نمی شود.
تحلیلگران می گویند مقامات چین تلاش داشته اند طرح ساخت ناو سیصد متری واریاگ را، که در حال حاضر در بندر دالیان در شمال شرق این کشور ساخته می شود، مخفی نگه دارند.
ژنرال چن روز چهارشنبه (۸ ژوئن)، به روزنامه هنگ کنگی "Commercial Daily" گفت کشورش در حال ساخت یک ناو هواپیمابر است.
ارتش آزادیبخش خلق چین - بزرگترین ارتش جهان - به شدت از درز خبر برنامه های دفاعی خود جلوگیری می کند.
ساخت ناو واریاگ در سال های دهه ۸۰ میلادی برای نیروی دریایی شوروی سابق آغاز شد اما هرگز کار ساخت آن به پایان نرسید. وقتی حکومت شوروی سابق فروپاشید، اسکلت واریاگ در بندری در اوکراین نیمه تمام رها شد.
یک شرکت چینی که با ارتش آزادیبخش خلق چین همکاری دارد واریاگ را خرید و ادعا کرد که می خواهد آن را به یک قمارخانه شناور در سواحل ماکائو تبدیل کند.
گفته می شود که ساخت ناو واریاگ تقریبا تمام شده است و انتظار می رود که اواخر امسال به طور آزمایشی در آب به حرکت درآورده شود.
اما مایکل بریستو، گزارشگر بی بی سی در پکن، می گوید آزمایش ناو به این معنی نیست که ناو آماده انجام عملیات نظامی خواهد بود.
به گفته گزارشگر بی بی سی مهارت لازم برای استفاده از ناو و این که هواپیماها را چگونه از روی باند آن پرواز داد یا فرود آورد چند سال طول خواهد کشید.
ژنرال چی جیانگو، معاون رئیس ارتش آزادیبخش خلق چین، به روزنامه دیلی کامرشیال چاپ هنگ کنگ گفت که حتی بعد از آن که ناو قابل استفاده شود یقینا وارد قلمروی آبی کشورهای دیگر نخواهد شد.
او گفت: "تمام کشورهای بزرگ جهان، ناوهای هواپیمابر خود را دارند و این ناوها نماد بزرگ بودن یک کشور است."
ژنرال چی گفت چین همواره از یک اصل دفاعی برای استراتژی نظامی خود پیروی کرده است.
او افزود: "خیلی برای چین بهتر بود که زودتر دست به کار می شد و اقیانوس ها را می شناخت و زودتر توان دریایی خود را در گستره اقیانوس ها محک می زد. ما اکنون در اقیانوس ها - چه در دریای جنوبی چین، دریای زرد یا تنگه تایلند با فشار زیادی روبرو هستیم."
چین با کشورهای متعدد از جمله ویتنام و فیلیپین درباره مرز آبی مناقشه دارد.
آمریکا، که یازده ناو هواپیمابر کاملا آماده عملیات دارد نیز در باره افزایش بلندپروازی های چین در دستیابی به توان دریایی ابراز نگرانی کرده است.
ارتش آزادیبخش خلق چین اخیرا برای خرید زیردریایی، سرمایه گذاری بزرگی کرده است.
باور بر این است که چین به استفاده از اولین موشک بالیستیک جهان (موسوم به carrier killer)، که برای غرق کردن ناوهای هواپیمابر در حال حرکت، طراحی شده، نزدیک شده است. همچنین گفته می شود است که چین در حال ساخت یک جنگنده پیشرفته است.
همه این امکانات بالقوه این توان را دارند که به کشتی ها و ناوهای آمریکایی در آسیا حمله کنند.
هند از جمله دیگر کشورهایی است که راهی مشابه چین را در پیش گرفته است و در حال حاضر یک ناو هواپیمابر شوروی سابق را برای استفاده نیروی دریایی خود در دست تعمیر و بازسازی دارد.
نیک چایلدز، گزارشگر بی بی سی در امور دفاعی و امنیتی، می گوید این تحولات در طول زمان باعث خواهد شد توازن قدرت در قلمروی آبی آسیا تغییر کند.
[External Link Removed for Guests]

