نيروي دريايي راهبردي بايد در سطح بين‌المللي حضور مؤثر داشته

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 2132
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۸۵, ۱۲:۵۱ ق.ظ
محل اقامت: تهران
سپاس‌های ارسالی: 1980 بار
سپاس‌های دریافتی: 6841 بار
تماس:

نيروي دريايي راهبردي بايد در سطح بين‌المللي حضور مؤثر داشته

پست توسط Mr.Amirhessam »

[FONT=Times New Roman]معاونت مهندسي و پدافند غيرعامل نيروي دريايي ارتش يكي از بخش‌هاي پركار اين نيروست كه در زمينه طراحي و ساخت و ساز، اسكله، موج شكن و تأسيسات مرتبط با مأموريت‌هاي اين نيرو فعاليت‌هاي زيادي دارد.
 
به گزارش بخش دفاع و امنیت میلیتاری پارسی ، روزنامه ایران در شماره یکشنبه خود مصاحبه ای را با امیر دریا دار دوم مهندس حسن جعفری انجام داده است که در ادامه آن را مطالعه خواهید نموند.  دريادار دوم مهندس حسن جعفري معاون اداره مهندسي و پدافند غيرعامل نداجا كه از فرماندهان دلسوز نيروهاي مسلح است از سال 1360 در يگان اداره مهندسي نيروي دريايي ارتش مشغول به خدمت شده و باتوجه به سوابق درخشان خود از اشراف بالايي نسبت به مسائل سياسي، ژئوپليتيك منطقه و تأسيساتي دارد.در گفت‌و‌گو با اميردريادار جعفري به تشريح اقدامات اين معاونت پرداختيم.  
در سال‌هاي اخير و با توجه به تأكيدات فرماندهي كل قوا به نيروي دريايي مبني بر توجه بيشتر نسبت به توان رزمي در دريا، اين معاونت چه طرح و برنامه‌هايي را در دست اجرا داشته و يا عملياتي كرده است؟
باتوجه به فرمان تاريخي مقام معظم رهبري،
امام خامنه‌اي، مسئوليت‌هايي براي نيروي دريايي ارتش و سپاه تعيين شد. ايشان دستور ايجاد دو ناوگان يكي در شمال و ديگري در جنوب را دادند. ناوگان دريايي جنوب از بندرعباس تا پسابندر است. حراست از مرزهاي آبي ايران در دريای عمان، برعهده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي است كه به تبع آن، مهندسي نيروي دريايي ارتش بايد تمام نيازهاي ساختماني و تأسيساتي اين نيروها را در اين منطقه برآورده كند.
منطقه‌اي كه بدان اشاره شد، يك منطقه جديد و بكر و از سوي ديگر، منطقه‌اي محروم است. باتوجه به اين‌كه بارها مقام معظم رهبري به مسئولان تأكيدكردند كه به جنوب و جنوب شرق كشور توجه ويژه‌تري شود. در اين راستا نيروي دريايي ارتش در اين مناطق پايگاه ايجاد مي‌كند كه به لحاظ امكانات خيلي محروم است. ما ايجاد مناطق جديد را آغاز كرده‌ايم. دو منطقه بزرگ نيروي دريايي در جنوب شرق كشور با نام‌هاي «منطقه دوم دريايي ولايت» و «منطقه سوم دريايي در كنارك».     
چه طرح‌ها و پروژه‌هايي را در منطقه دوم و سوم دريايي به سرانجام رسانده‌ايد؟   
تفاوتي كه مهندسي نيروي دريايي با ساير مهندسي‌هاي نيروهاي مسلح دارد اين است كه كار ما هم دريايي است و هم پس گرايانه يا ساحلي. نيروي زميني و نيروي هوايي فقط روي زمين كار دارند اما ما علاوه برآن، بايد وارد دريا نيز شده و در دريا ايجاد موج شكن و يا سازه‌هاي ديگر را انجام دهيم.
ايجاد تأسيسات در همين مناطقي كه به عنوان منطقه جديد دريايي نام بردم، بعد از انقلاب براي نخستين‌بار اتفاق مي‌افتد. ما در ساخت موج شكن در حدود 70درصد پيشرفت داريم و بقيه كارها نيز در حال مطالعات ساختماني، تأسيساتي و همچنين برگزار مناقصه و اجراي پروژه است. در منطقه سوم دريايي نيز پيشرفت بسياري داشته‌ايم كه علاوه بر ايجاد اسكله و موج شكن، ساختمان مورد نياز يگان‌هاي عملياتي اعم از پهپادها، هوادريا و يگان‌هاي تفنگ‌دار و موشكي، تأسيسات مورد نياز آنها را ايجاد كرده‌ايم.  
آيا طرح‌ها و پروژه‌هاي ذكر شده توسط مهندسان داخلي در حال انجام است يا اين‌كه از مستشاران خارجي نيز استفاده مي‌شود؟
خوشبختانه تمام كارهايمان از صفر تا صد، چه مطالعه، چه بررسي منطقه و چه آزمايش‌ها و طراحي‌هايمان را با اتكا به مهندسين و دانشمندان عزيز در داخل انجام مي‌دهيم. بخشي از اين مهندسان، مهندسان رسمي خود نيروي دريايي ارتش هستند، يكسري ديگر قراردادي و از فارغ‌التحصيلان دانشگاه‌ها هستند كه به صورت قراردادي با آنها همكاري مي‌كنيم.
نيروي دريايي تعامل خوبي با مراكز دانشگاهي و صنعتي داشته و واقعيت اين است كه حتي در انجام گوشه‌اي از طرح‌هايمان نبوده كه نياز به عامل خارجي داشته باشيم.  
با توجه به اين‌كه فرمانده كل قوا نيروي دريايي را نيروي راهبردي عنوان كرده‌اند، اين راهبردي بودن به چه معنا است؟
منظور ايشان اين است كه ما ديگر نبايد تنها به آب‌هاي سرزميني خودمان اكتفا كنيم بلكه بايد به آب‌هاي آزاد و تاجايي‌كه حقوق بين‌الملل اجازه مي‌دهد، ورود كرده و دريانوردي كنيم.
در بحث نيروي دريايي راهبردي كه ايشان فرمودند، ‌منظور و هدف اصلي ايشان اين بود كه نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي بايد به درياهاي آزاد پا بگذارد. بحمد‌الله از آن روز، مأموريت نيروي دريايي از منطقه خليج فارس و درياي عمان فراتر رفته و نيروي دريايي ارتش به آب‌هاي مديترانه و خليج عدن راه پيدا كرده است.
نيروي دريايي راهبردي براي ما نيز به اين معنا است كه اجازه يافتيم پا را فراتر از درياي سرزميني خود گذاشته و وارد آب‌هاي آزاد شويم.
اين فرمان فرمانده كل قوا حقيقتاً تاريخي، بي‌نظير و واقعاً حكيمانه است. پيام ايشان عمق دارد و آنهايي كه كارشناس هستند و به بحث دريا علاقه‌مندند، مي‌دانند كه اين پيام چقدر حكيمانه و مؤثر بوده است.  
اداره مهندسي نيروي دريايي ارتش چه برنامه‌هايي براي تحقق بيانات فرمانده كل قوا براي راهبردي شدن نيروي دريايي دارد؟
از زماني كه فرمان رهبر معظم انقلاب صادر شد، ما جلساتي برگزار و بر سر اين مسائل فكر كرديم، ‌طرح‌ها را مطالعه و در نهايت طرحي را به نام ولايت تهيه كرديم كه سه بخش دارد. يك بخش آن مربوط به اداره مهندسي نيروي دريايي ارتش و بحث عمراني است. نيروي دريايي راهبردي نياز به تجهيزات راهبردي نيز دارد.
ما در بحث مهندسي دفاعي، نيازهاي عملياتي همرزمان خودمان در ناوي كه از آب‌هاي سرزميني فراتر رفته و سه هزار كيلومتر از مرزهاي كشور فاصله مي‌گيرد را تأمين مي‌كنيم. به عبارت ديگر ما بايد نياز ساحلي ناوهايي كه مي‌توانند در آب‌هاي آزاد حضور داشته باشند را از نظر سازه‌هاي دريايي، ساختمان‌ها و تأسيساتي، تأمين كنيم.
بنا به فرمان فرمانده كل قوا ما در برنامه‌هاي خود طراحي تجهيزات بسيار استراتژيكي مانند ناو هواپيمابر را نيز در دست داريم. زماني كه ناو هواپيمابر به تجهيزات ما اضافه شود، ما بايد به عنوان مهندسين نيروي دريايي،‌ سازه‌هاي دريايي متناسب با آن را طراحي كنيم.  نيروي دريايي ارتش در حال حاضر چه پروژه‌هاي جديدي براي ساخت تجهيزات جنگي، ناوچه و ناوشكن در دستور كار دارد؟
همكاران ما در اداره مهندسي نيروي دريايي هر روز در حال طراحي تجهيزات سطحي، زيرسطحي، رزمي و دفاعي هستند و مطمئن باشيد كامل‌تر از ناوشكن جماران و پيشرفته‌تر از آن كه يكي دو مورد هم نيست در حال طراحي و اجرا است و بزودي خواهيم ديد كه اين ناوچه‌ها و ناوشكن‌ها وارد يگان عملياتي نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي خواهند شد و ما به تبع آن در بحث مهندسي ساختماني و تأسيساتي نيز آمادگي داريم كه تمام نيازمندي‌هاي همرزمان خود را تأمين كنيم. 
 
در سند چشم‌انداز چه اهدافي براي نيروي دريايي ذكر شده و وظيفه اداره مهندسي در راستاي تحقق آنها چيست؟
در سند چشم‌انداز، بيشتر بحث نيروهاي مسلح و مأموريت‌هايي كه براي آنها ديده شده، اشاره شده است. يكي از موارد هم اين است كه نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي از نظر دفاعي بايد در توان بالايي قرار گيرند. نيروهاي مسلح ايران دفاعي هستند و به هيچ عنوان بحث هجومي و جنگي مطرح نيست. ما هيچ وقت شروع كننده جنگ نخواهيم بود. به همين خاطر همواره مسئوليت ما دفاعي است. 
 
با توجه به ارتقاي توان رزمي ارتش در درياها كه در سال‌هاي اخير و در پي تدابير فرمانده كل قوا محقق شده، آيا در حال حاضر و با توجه به تهديدات اخير دشمنان، درسطح منطقه و جهان توان مقابله نيروي دريايي جمهوري اسلامي با دشمنان در چه سطحي است؟
هرچند در سطح بين‌المللي كشورهايي وجود دارند كه تجهيزات آنها پيشرفته‌تر از ما است اما به فرموده فرمانده كل قوا ما بايد تلاش كنيم تا اين فاصله را جبران كنيم. با اين وجود خوشبختانه با توجه به‌ايمان راسخي كه در نيروهاي مسلح خصوصاً نيروي دريايي ارتش وجود دارد، ثابت كرده و مي‌كنيم كه پيشرفت‌هاي صورت گرفته شعار نبوده و واقعيت است. الحمدلله با وجود مردم غيور و متدين و نيروهاي مسلحي كه وابسته به اين مردم هستند، در مقابل تهديدهاي دشمنان هيچ نگراني نداريم. همانطور كه فرماندهي معظم كل قوا در جشن دانش آموختگي در دانشگاه امام علي فرمودند، ما به اين ياوه گويي‌هاي امريكا و رژيم شيشه‌اي صهيونيستي توجهي نكرده و در هر زمان كه لازم باشد با تمام وجود جانفشاني خواهيم كرد. نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران دفاع از مرزهاي آبي و زميني كشور را تكليف شرعي خود دانسته و همواره به شيوه شب عملياتي فكر مي‌كنند. 
   
 [External Link Removed for Guests] 
زنده باد بهار...
هر کس به دنبال معنای این جمله است،این فایل را [External Link Removed for Guests] کند...
به امید ظهور مهدی صاحب الزمان،پایان یافتن زمستان دنیا و شروع بهار انسانیت...
"
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”