شلیک F-35 به قلب Typhoon و F/A-18E/F

Lockheed P-38 Lightning در کنار Lightning II
ژاپن در مناقصه F-X، جنگنده Lockheed Martin F-35A را برگزید. این مناقصه به منظور خرید 42 فروند جنگنده نسل جدید برای جایگزینی جنگنده های قدیمی McDonnell Douglas F-4J برگزار شد. ژاپن، پس از اسرائیل، دومین کشور دارنده F-35 و خارج از لیست کشورهایی است که در طرح توسعه F-35 شرکت کرده اند. اعلام برنده شدن F-35، هدیه ای آسمانی برای شرکت لاکهید مارتین محسوب شده ضمن اینکه باعث تسریع در طرح توسعه آن نیز به دلیل کمبود بودجه در برخی بخشها خواهد شد. در همین حال Typhoon همچنان در حال رقابت سنگین با جنگنده Dassault Rafale در مناقصه هند بوده و F/A-18E/F چشم به بازار خاورمیانه و برزیل دارد.
بنا به اظهار مقامات ژاپنی، این پروژه 7 میلیارد دلاری باعث خواهد شد تا ژاپن پاسخ مناسبی به تغییرات امنیتی پیرامون کشور خود بدهد. ( تغییرات رهبری در کره شمالی).
برخلاف حداقل 5 سال تاخیر در طرح توسعه F-35 و افزایش چشمگیر بودجه آن، برنده شدن در مناقصه ژاپن نشان داد که F-35 همچنان میتواند چشم به بازارهای صادراتی نیز داشته باشد. در نیروی هوایی ژاپن، F-35A به همراه Mitsubishi F-2 و F-15J حفاظت از آسمان ژاپن را به عهده خواهند داشت. بنا به اظهار لاکهید مارتین، توانایی پنهانکاری و سنسورهای بسیار پیشرفته F-35، آن را قادر خواهد ساخت تا 6 برابر بیشتر از جنگنده های جایگزین در نبردهای هوایی موثرتر باشد.
20 دسامبر 2011
فلایت گلوبال