azarakhsh45 نوشته شده:جناب M1234 عزیز
ایشالا که سمند تان مبارک باشه ایشالا سمند آقا پسرتان هم گلکاری کنید برای عروسیش
ورق قطعات بدنه سمند شما از به صورت داخلی و خارجی تهیه میشوند فولاد مبارکه برای قطعات کوچک و با عمق کم کشیدگی , ژاپن و کره جنوبی برای قطعات بزرگ و دارای عمق کشیدگی زیاد مانند گلگیرها , درموتور , تودری و ... . متاسفانه ورقهای فولاد مبارکه به دلیل خط و خش زیاد و پاره شده در زمان پرسکاری قابلیت استفاده برای تولید قطعات بزرگتر راندارند
برای تولید این قطعات به 2 تجهیز مهم نیازمندیم 1- پرس 2- قالب کلیه پرس های تولید مورد استفاده ساخت آلمان , کره جنوبی و ژاپن میباشند و قالبهای قطعات بزرگ بدنه نیز ساخت ژاپن هستند .
اول بگم که من یه مدتی توی قالب سازی همگام خودرو ( یکی از قطعه سازای بزرگ اران خودرو کار میکردم)
بحث در مورد قالب مبکنبن من کامل ترش کنم
ببینید سمند بعد از پیکان اومده و تا قبل از اون ما تکنولوژی ساخت قالب بدنه نداشتیم تعجب نکنید
من خودم هند بوک های خلاصه گزارش های قالب سازای ایران خودرو که برای آموزش رفته بودند ژاپن رو خوندم توی مقدمه توضیح میدن که تا اون زمان فرق قالب های قطعات داخلی و خارجی رو نمیدونستن . اینو داشته باش.... اما الان خودرو ملی دوم ایرانخودرو که تا آخر سال میاد بیرون در نظر بگیرید .
این طرح در ظاهر شبیه 206 هست اما مهم اینجاست که قطعات داخلی و خارجی اون که از جمله بدنه های کاری توی ایران و توسط 4 تا قالب سازی بزرگ ساخته شده . تو کارخونه ما 11 تا قطعه با سایز جی 3 ساختیم ( تقریبا 25 تا قالب بزرگ) اما شما تصور کن قالب دیواره ها چند متر طول و عرضشه؟ تازه جداره خارجیه ! کاپوت و گلگیر و همه اینا رو هم خودمون ساختیم تقریبا همه قالب ها ایرانی ! اگه بخواهیم میشه !!! باید بفهمیم تکنولوژی یک شبه بدست نمیاد کار میخواد !
نکته دیگه اینکه عزیز چون مارک پرس رو دیدی خارجیه فکر نکن پرس نمیشه ساخت! اگه اصفهان باشی میبرمت سر چند تا پرس سازی سفارشی از 20 تن تا 1250 تن :دی هیدرولیکی و ضربه ای .
اینی که میرن از ایتالیا و آمریکایی استفاده میکنن برای اینه که میخوان مفت تموم کنن .
من خودم از طرف شنیدم که آهنشو کیلویی خریدن اومدن اینجا پرس تحویل دادن ! برا خنده بگم میدونیکه cnc تو ایران هم میسازیم جنس نو هم وارد میشه اما مهم هاش تحریمه اما باز من یک کارخونه رفتم 5 تا cnc با قیمت آهن غراضه خریده بود اومده بود اینجا سر هم کرده بود با کیفیت خوبیم کار میکرد حالا نگو که کامپیوترش خارجیه و اینا که باید بگم مگه همه چی تولید داخلش میرزه! هرچند اونم نشدنی نیست اما نمیارزه!
راستی طراحی بدنه رانا هم فیلمشا دیدم تو ایران بود ! دوستانیم که فکر میکنن همه چیه یه خودرو باید داخل ساخته بشه ظاهرا تو خط سود دهی و اقتصاد نیستن . میدونم سخته درکش! اما قطعاتی توی این خودرو های پژو هست که قالب اونا سوییسیه و ژاپنی ! یکی از قالب سازای اصفهان ما یک قالب ساخت فروخت به همون پژو . اتفاقا اونم میگفت خارجیا یه زمونی بهش میگفتن کشور تو هیچی نیست ! نوع قالبشم فاین بلنک بود برای تایید حرفم.