جناب Goebbels با احترامی که به شما قائل هستم و همیشه زبان انگلیسی شمارو مورد تمجید قرار میدم و استفاده میکنم ولی الان توی این نظری که دادین یکم...6 7 تا "آسیب"! دیدن؟مطمئنید؟فکر کنم منظورتون کاملا منهدم شده بود که بازم از این مقدار بیشتره.
جناب 1393
عرض کنم به حضور شما که اگر 6 الی 7 دستگاه مرکاوا منهدم شده(به قول یکی از دوستان!) چرا هیچ عکس و حتی فیلمی از این قضیه منتشر نشده؟؟
به عنوان مثال :
انهدام کامل
تانکی که کاملا منهدم شده باشد به مدت زمان قابل توجهی (حداقل تا پایان جنگ) در منطقه جنگی خواهد بود و امکان عکس برداری و فیلم برداری هست!
اما دو موردی رو که جناب محمد اشاره داشتند که تانک های مرکاوا مارک 4 آسیب دیده به خدمت باز نگشتند :
مورد اول مرتبط با بمب کنار جاده ای بوده ، که باز انهدام کامل در کار نبوده و تانک صرفا آسیب دیده است. در انفجار بمب در زیر تانک یا در کنار آن اگر تانک به طور کامل منهدم نشود ، آسیب به قسمت هایی از بدنه و سیستم تعلیق غیر قابل اجتناب است. تانک مرکاوا مارک 4 به دلیل زره ویژه وی شکلی که به منظور حفاظت در مقابل انفجار در زیر و کناره بدنه در نظر گرفته شده ، کاملا منهدم نشده اما سیستم تعلیق نابود و قسمتی از بدنه آسیب دیده است که این قضیه برای تعمیر تانک بسیار پر هزینه است .در یک همچین حادثه ای شاسی تانک به کلی باید تعویض شود. تعمیر تانک پر هزینه و بدون توجیه است پس تانک کنار گذاشته میشه هر چند که کاملا نابود نشده!
مورد دوم که جناب محمد اشاره داشتند موشک کورنت بود که باز هم انهدام کلی صورت نگرفته است. برخی مواقع موشک ضد تانک به نقطه ای از بدنه یا برجک اصابت میکند که امکان جدا کردن و یا تعمیر آن وجود ندارد و در صورت تعمیر و جایگزینی بخش آسیب دیده ، بدنه یا برجک یکپارچگی ساختار خود را از دست خواهند داد و مقاومت سابق را در مقابل تهدیدات نخواهند داشت در چنین شرایطی تانک برای جدا سازی اجزای سالم و استفاده در تانک های دیگر کنار گذاشته میشه.
به هر صورت مرکاوا 4 در جنگ 33 روزه هر چند شدیدا آسیب دید اما کاملا منهدم نشد و عکس و فیلمی از انهدام کامل این تانک در دست نیست . ولی از آسیب دیدگی این تانک چرا به عنوان مثال :
دانلود این کلیپ هم خالی از لطف نیست :
[External Link Removed for Guests] نابودی کامل به معنی کشته شدن تمامی خدمه است که در جنگ 33 روزه در مورد تانک مرکاوا مارک 4 چنین چیزی نمیبینیم!
هر چند دلاور مردان حزب الله مهر باطل بر افسانه شکست ناپذیری مرکاوا 4 زدند اما در مجموع با توجه به تهدیدات موجود بر علیه آن همچون کورنت و ار پی جی 29 و ................ خوب عمل کرده است و هر تانک دیگری بود قطعا تلفات صهیونیست ها به مراتب افزایش میافت.
در بررسی های انجام شده ، تعداد متوسط خدمه کشته شده نسبت به تانک های مورد هدف قرار گرفته در جنگ شش روزه 2 ، در جنگ 1982 لبنان 1.5 و در جنگ 33 روزه لبنان 1 بوده است