توان خود را به حدی می‌رسانیم که حتی فکر حمله به ذهن دشمن خطو

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 2132
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۸۵, ۱۲:۵۱ ق.ظ
محل اقامت: تهران
سپاس‌های ارسالی: 1980 بار
سپاس‌های دریافتی: 6841 بار
تماس:

توان خود را به حدی می‌رسانیم که حتی فکر حمله به ذهن دشمن خطو

پست توسط Mr.Amirhessam »

راهبرد دفاع همه جانبه و مبتنی بر اصل بازدارندگی و مسئولیت‌پذیری است که نیل به این هدف لوازم و ابزاری را می‌طلبد. یکی از مهمترین این اهداف تکیه بر نیروی مجهز به تجهیزات پیشرفته و بهره‌گیری از نیروهای متخصص و کارآمد است.

در این راستا در نیروی دریایی ارتش تجهیز ناوگان به گونه‌ای است که بتواند به بهترین وجه ممکن مأموریت‌های مهم خود شامل کنترل خطوط مواصلاتی دریایی و آب‌های سرزمینی، حفاظت از مناطق مسکونی، اقتصادی و صنعتی درسواحل، جزایر و بنادر و حراست از منافع ملی در حوزه دریایی کشور و آبهای منطقه را به انجام رساند و همچنین تداوم سیادت دریایی در منطقه را برای نیل به اهداف بازدارندگی به بهترین وجه ایفا نماید.
برای انجام این وظایف ناوگان نیروی دریایی از چهار بخش عمده شامل یگانهای سطحی، یگان‌های زیرسطحی، هوا دریا و تفنگداران دریایی تشکیل شده است. درباره این موضوعات و آخرین شرایط آبراههای جمهوری اسلامی با امیر دریادار غلامرضا خادم‌بیغم جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش به گفت‌وگو پرداختیم.

وضعیت تجهیزات نیروی دریایی کشورمان پیش از انقلاب و پس از آن چگونه بوده است؟
در دوران پیش از انقلاب اسلامی، نیروی دریایی ارتش به عنوان حافظ منافع استکبار جهانی در منطقه فعالیت داشت. به رغم اینکه ناوگان قدرتمندی در منطقه بود اما نیروی انسانی که در یگان‌های آن مشغول فعالیت بودند بدون هیچ اراده‌ای عملاً فقط کاربر تجهیزاتی بودند که در اختیار داشتند، اما پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی‌ ایران این تجهیزات به دست توانمند نیروهای انقلابی جمهوری اسلامی‌ ایران افتاد.
استکبار جهانی که قصد صدمه زدن به نظام مقدس جمهوری اسلامی ‌ایران را داشت و در جهت براندازی این انقلاب نوپا از هیچ کوششی فروگذار نمی‌کرد و منافع خود را در منطقه از دست رفته می‌دانست با تفکر تفویض حافظ منافع خود، حزب بعث و صدام حسین را انتخاب و جنگ را به کشور ما تحمیل کرد.
در خلال هشت سال دفاع مقدس، نیروی دریایی ارتش توانست در کنار سایر نیروهای مسلح به نحو احسن از منافع و مرزهای آبی کشور دفاع کند وکارکنان این نیرو با تکیه بر اعتقادات و توانمندی‌های خود و احیای خودباوری که قبل از انقلاب در آنها از بین رفته بود، توانستند به نحو بسیار مطلوب از تجهیزات استفاده کنند. پس از اتمام هشت سال دفاع مقدس، با وجود گذشت سال‌های زیادی از عمر تجهیزات نیروی دریایی، این نیرو با توجه به مأموریت ذاتی خود علاوه بر بازسازی تجهیزات، طرح‌ریزی یک نیروی دریایی نوین را در دستور کار خود قرار داد.
از آنجایی که ما نیازمند تغییرات اساسی در زمینه به روزرسانی تجهیزات براساس تکنولوژی و فناوری روز بودیم، با استفاده از دانش مراکز پژوهشی و دانشگاهی کشور علی رغم تمامی‌ تحریم‌های شدید دشمنان توانستیم نتایج ارزشمندی را به دست آوریم تا جایی که امروز درتمامی‌ ابعاد، قطعات مورد نیاز برای نگهداری تجهیزات را تولید کرده و به بالاترین سطح از تکنولوژی که ساخت یگان‌های سطحی، زیر سطحی و پروازی است دست پیدا کرده ایم.

یکی از محورهای مهم اقتدار در نیروهای مسلح کشورمان وجود نیروی انسانی ممتاز از هر لحاظ می باشد.در کنار ساخت تجهیزات پیشرفته ، چه تدابیری برای آموزش نیروی انسانی متخصص اندیشیده اید؟
قطعاً تربیت وآموزش نیروی انسانی به تناسب ارتقای سطح تجهیزات بسیار ضروری است که نیروی دریایی ارتش هم در این راستا با تأسیس مراکز آموزشی مختلف از جمله دانشگاه علوم دریایی امام‌خمینی (ره) در نوشهر، به منظور تربیت افسران مؤمن، متخصص و ولایتمدار این نیرو و همچنین مراکز آموزش تخصص‌های دریایی رشت وآموزش تفنگداران وتکاوران دریایی منجیل برای تعلیم درجه‌داران نیروی دریایی و نیز ارتقای مراکز تاکتیکی در مناطق و پایگاه‌های عملیاتی گام برداشته است.
باید تأکید کنم ارتقای آموزش‌های نیروی انسانی با این هدف است که بتوانیم در کنار توسعه تجهیزات نظامی‌، نیروی انسانی الهی محور با ویژگی‌های تعهد، تخصص، داشتن روحیه سلحشوری و شهادت‌طلبی، قدرت و شهامت مقابله با دشمن وتوانایی فراگیری آموزش‌های روز و قدرت خلاقیت و نوآوری دراجرای مأموریت‌های محوله و وفاداری به آرمانهای جمهوری اسلامی‌ایران و ارتش و به تبع آن آمادگی انجام مأموریت در شرایط سخت و بحرانی و همچنین داشتن روحیه بسیجی برای دفاع همه جانبه داشته باشیم.

با این تصویری که شما از نیروی دریایی ترسیم کردید، این نیرو در شرایط فعلی چه اهدافی را دنبال می‌کند؟
با این شرایطی که بیان شد، ما در واقع توانستیم شکل و فرمی‌به نیروی دریایی ارتش داده و آن را از حالت انفعالی بیرون آوریم، راهبرد این نیرو را برای حال و آینده تعریف کنیم و البته این راهبرد بر مبنای توانایی بازدارندگی بالاست به نحوی که ما آن قدر توان داشته باشیم که دشمن حتی فکر حمله به ذهنش خطور نکند. به عبارتی هدف ما قابلیت محوری است نه تهدید محوری یعنی ما ملزم به تقویت قابلیت‌های خود هستیم و اینکه در نهایت به تأسی از بیانات مقام معظم رهبری و فرمانده معظم کل قوا نیروی دریایی بسازیم که در شأن ملت ایران باشد.

در این راستا چه برنامه‌ای برای جایگزینی و ساخت یگان‌های شناور دارید؟
بعد از هشت سال دفاع مقدس، تجهیزات را بازسازی و بهینه‌سازی کرده و به فناوری روز رساندیم. این بدان جهت بود که ضمن استفاده حداکثری از تجهیزات فرصت کافی برای طراحی و ساخت یک نیروی راهبردی متناسب با اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی‌ایران داشته باشیم و بالاخره در مرحله سوم بازسازی نیروی دریایی یعنی ساخت تجهیزات نوین این کار را شروع کردیم.
برای اینکه بتوانیم نیروی دریایی راهبردی داشته باشیم، بایستی تجهیزات‌مان هم متناسب با تجهیزات روز دنیا باشد و در این راستا علاوه بر ساخت ناوهای جنگی از حدود بیست سال پیش ،تکنولوژی «زیرسطحی» را هم وارد کشور کردیم و الحمدلله امروز به تعداد کافی تجهیزات متناسب با مأموریت یک نیروی راهبردی را در اختیار داریم.
همچنین در زمینه ساخت ناوهای جدید که استارت آن با تولید ناوشکن جمهوری اسلامی‌ایران جماران که از تکنولوژی‌های بسیار بالا وبه روز برخوردار است زده شد، امروز در حال تولید ناوهای سنگین و موشک‌انداز هستیم وبه زودی ان‌شاالله شاهد رونمایی از پروژه‌های جدیدی از این حرکت عظیم صنعتی خواهیم بود.

یکی از مباحثی که همواره در میان افکار عمومی مطرح می‌شود ، قابلیت و قدرت قایق‌های تندرو ایران در مقابله با ناوهای جنگی و تهدیدات دریایی است. شما آنها را چگونه با ناوهای موشک انداز مقایسه می کنید؟
با نگاهی گذرا به نقشه متوجه می‌شویم که خلیج‌فارس نسبت به دریاهای دیگر از وسعت کمتری برخوردار است، به گونه‌ای که انواع شناورها می‌توانند درآن حرکت کرده و فعالیت داشته باشند. در دوران دفاع مقدس هم با توجه به اینکه جنگ در خلیج فارس صورت گرفت ما برای اینکه بتوانیم عملیات‌های خود را اجرا کنیم راهبردهای مختلفی را به کار گرفتیم. لذا نیروی دریایی به منظور حفظ منافع جمهوری‌اسلامی‌ایران و باز نگهداشتن خطوط مواصلاتی و نیز لطمه زدن به پیکره اقتصاد حزب بعث اقدامات شایسته‌ای انجام داد و با انهدام سکوهای نفتی البکر والامیه ، بستن خطوط مواصلاتی دشمن و بازنگهداشتن خطوط مواصلاتی خودی توانست به این هدف دست یابد.
در کنار آن ، بعضی از تاکتیک‌های نظامی ‌ایجاب می‌کرد که در شرایط مختلف از انواع شناورهای گوناگون استفاده کنیم و به این ترتیب برای حضور مداوم و سیادت دریایی در فواصل دورتر از آبهای جمهوری اسلامی‌ایران از شناورهای سنگین و در برخی از وضعیت‌های دیگر از قایق‌های تندرو استفاده شد. اما امروز با توجه به نوع تهدیدات دریا پایه و اینکه دشمن ما همسایه و هم مرز ما نیست، نیازمند این هستیم که از تجهیزات سنگین استفاده کنیم ؛ در نتیجه در این بخش از مأموریت، مطمئناً قایق‌ها نمی‌توانند نقش آنچنانی داشته باشند ضمن اینکه داشتن قایق‌های تندرو با توانمندی بالا برای تقویت تیپ‌های تفنگدار و تکاور ما در پاسداری از مرزهای آبی و در محدوده آب‌های سرزمینی در کنار تجهیزات پیشرفته دیگری که در اختیار دارند بسیار مؤثر است و به نحو مطلوبی از آنها استفاده می‌شود.

اشاره کردید به وضعیت ژئو پلتیکی خلیج‌فارس؛ اکنون موقعیت استراتژیک ایران در خلیج‌فارس و آبهای آزاد چگونه است؟
داشتن نزدیک به سه هزار کیلومتر مرز آبی که تقریباً دو هزار کیلومتر آن در سواحل جنوب است ، قرارگرفتن تنگه استراتژیک و بسیار حساس هرمز در آب‌های جنوب و وجود منابع غنی انرژی در خلیج فارس که تأمین‌کننده نزدیک به چهل درصد نیاز نفتی جهان است، از طرفی قرارگرفتن در شمال اقیانوس هند که معبر تجارت جهانی از شرق به غرب و بالعکس است موقعیت راهبردی و نقش جمهوری اسلامی‌ایران را بسیار حساس و تعیین کننده کرده است. از سوی دیگر با توجه به وجود بنادر تجاری بزرگ که رو به گسترش است، داشتن یک نیروی دریایی راهبردی و مجهز که بتواند امنیت و پاسداری از منافع ما در آب‌های آزاد را تأمین کند امری اجتناب‌ناپذیر است.
در این راستا برنامه نیروی دریایی ارتش برای ادامه حضور در آب‌های آزاد چیست؟
طبیعتاً حضور و تردد کشتی‌ها، ناوگان تجاری ، نفتکش‌ها و... در اقصی نقاط جهان و عبور از آب‌های آزاد با توجه به تهدیدات بالقوه ای که امروز با آن مواجه هستیم (از جمله پدیده شوم تروریسم دریایی که فعالیت‌های خود را از خلیج عدن به آب‌های شمال اقیانوس هند گسترش داده)، نیازمند همراهی یک نیروی دریایی قوی است و این بخشی از توان ما را به خود اختصاص می‌دهد.
نیروی دریایی ارتش با حضور در آب‌های بین المللی و به اهتزاز درآوردن پرچم نظام مقدس جمهوری اسلامی‌ایران توانسته روابط خوبی را با کشورهای دوست و همسایه برقرار کند و کارکنان ولایتمدار این نیرو به عنوان سفیران جمهوری اسلامی ‌ایران توانسته‌اند ضمن بازدید از کشورهای مختلف اقدامات شایسته‌ای در خصوص انتقال فرهنگ غنی اسلامی ‌به سایر کشورها انجام دهند.
آیا نیروی دریایی برنامه‌ای برای حضور در مناطق جدید دارد؟
فرماندهی معظم کل قوا، امام خامنه‌ای‌ (مدظله العالی) خط‌مشی‌ را برای ما ترسیم کرده و حد و مرزی برای حضور ما در آب‌های آزاد تا آنجایی که به آب‌های داخلی سایر کشورها تجاوز نشود نگذاشته‌اند لذا اعزام به مناطق دیگر در برنامه کاری ما هست و ان‌شاءالله در آینده نزدیک در این مناطق حضور خواهیم یافت.
مهم این است که ما توانسته‌ایم همه نیازمندی‌های حضور در آب‌های آزاد اعم از علم و تجهیزات روز را تأمین کنیم ضمن اینکه ما ظرف چند سال اخیر تجربه کافی برای حضور در آب‌های دوردست را کسب کرده‌ایم.

آخرین وضعیت ناوگروه‌های نیروی دریایی در آب‌های آزاد چگونه است؟
ما از سال ۸۸ با توجه به بروز پدیده شوم تروریسم دریایی، به درخواست سازمان بین المللی دریانوردی(IMO) و بنا به اقتضای نیاز حفاظت از منافع ملی در دوردست‌ها، جزو نخستین کشورهایی بودیم که ناوگروه خود را به آب‌های آزاد اعزام کردیم که امروز ناوشکن جمهوری اسلامی ‌ایران الوند و ناو جمهوری اسلامی‌ایران بندرعباس، در قالب بیست و یکمین ناوگروه نیروی دریایی ارتش با اقتدار مشغول انجام مأموریت در آب‌های آزاد است. البته ناگفته نماند که براساس آخرین آمار تاکنون دریادلان ارتش جمهوری اسلامی ‌ایران توانسته‌اند ضمن اسکورت قریب به ۲۴۰۰ فروند کشتی تجاری و نفتکش، در ۱۳۰ مورد درگیری مستقیم با پدیده شوم تروریسم دریایی موفق به شکست دزدان دریایی شوند و همان طور که از رسانه‌ها به استحضار ملت شریف ایران رسید، در آغازین روزهای سال جاری توانستیم دو مورد ربایش کشتی‌های ایرانی و چینی توسط دزدان دریایی را با موفقیت خنثی کرده که همین امر و چگونگی انجام عملیات دستگیری دزدان دریایی، کشورهای دنیا را در بهت فروگذاشت، اخیراً هم که در دریای سرخ یک فروند کشتی سنگاپوری را از چنگ دزدان دریایی نجات دادیم.

با توجه به مواردی که بر شمردید، در راستای تحقق فرمایشات فرمانده معظم کل قوا مبنی بر راهبردی شدن نیروی دریایی چه اقداماتی صورت گرفته است؟
پس از فرمایشات فرماندهی معظم کل قوا در خصوص راهبردی بودن نیروی دریایی طرح جامعی را به محضر ایشان ارائه دادیم که در این طرح ضمن مطرح کردن ابعاد آموزش نیروی انسانی و همکاری سایر دستگاه‌های کشور، طرح بزرگ ولایت در زمینه ساخت تجهیزات مورد نیاز نیز عنوان شده است و به لطف خداوند و با عنایت مقام معظم رهبری تا امروز در مسیر تحقق و دستیابی به افق چشم‌انداز نیروی دریایی راهبردی پیشرفت‌های بسیار خوب و تأثیرگذاری داشته‌ایم.

منبع : [url=http://sobhemihan.com/news/توان-خود-را-به-حدي-مي]http://sobhemihan.com/news/توان-خود-را-به-حدي-مي رسانيم-كه-حتي-فكر-حمله-به-ذهن-دشمن-خطور-نكند[/url]
زنده باد بهار...
هر کس به دنبال معنای این جمله است،این فایل را [External Link Removed for Guests] کند...
به امید ظهور مهدی صاحب الزمان،پایان یافتن زمستان دنیا و شروع بهار انسانیت...
"
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”