به گزارس سرویس دفاع و امنیت صبح میهن،امیر سرتیپ ' فرزاد اسماعیلی ' در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار سیاسی ایرنا، با گرامی داشت دهم شهریور ماه سالروز ' پدافند هوایی' در خصوص بکارگیری سامانههای موشکی نوین در قرارگاه پدافند هوایی اظهارداشت: قرارگاه فقط به ورود سامانههای موشکی از صنعت دفاعی به ایستگاهها و سایتهای موشکی و خارج کردن سایتها و سامانههای موشکی قبلی فکر نمیکند بلکه به ارتقای روزانه آنها فکر کرده و در این راستا گام بر میدارد.
امیر سرتیپ اسماعیلی خاطرنشان کرد: قرارگاه علاوه بر سامانههای موشکی که در اختیار دارد، سامانههای جدیدی که توسط صنعت به صورت بومی طراحی و برای ما تولید شده است را نیز در یگانهای پدافندی بکار میگیرد.
وی تصریح کرد: قرارگاه پدافند هوایی چیزی از سامانههای موجود را از چرخه پدافند هوایی خارج نمیکند بلکه همواره به دنبال بهینه سازی و یا نوسازی این چرخه است.
این مقام ارشد نظامی کشورمان افزود: نوسازی آن است که هرسال ما طبق اهداف و برنامههای تعیین شده، سامانههایی را وارد شبکه پدافند هوایی یکپارچه کرده و استفاده میکنیم که نمونه آن نیز سامانه پیشرفته برد متوسط مرصاد است.
*** سامانههای موشکی مرصاد هر روز ارتقاء مییابد
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) ارتش اظهارداشت: قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) ارتش به دستاوردهای بزرگی در سامانههای موشکی دست یافته و سامانه موشکی ' مرصاد ' از جمله این دستاوردها است که روز به روز در حال پیشرفته تر شدن و ارتقا است.
امیر سرتیپ اسماعیلی توصیح داد: امروز سامانه موشکی مرصاد که یکی از پیشرفته ترین نوع سامانه های موشکی ارتفاع متوسط است در اختیار قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا (ص) قرار دارد.
وی افزود: علاوه بر این، سامانههای موشکی ارتفاع متوسطی هم وجود دارد که در اختیار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده و نیروی زمینی ارتش نیز سامانههای موشکی ارتفاع پست را در اختیار دارد.
امیر سرتیپ اسماعیلی یادآور شد: این سامانهها نیز امروز ارتقاء یافته و در شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور و در کنترل عملیاتی قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) ارتش قرار گرفته است.
*** سامانه موشکی بردبلند زمین به هوا ارتقا یافته است
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) با بیان این که سامانه برد بلند زمین به هوای 'اس ۲۰۰' یا 'سام ۵' تنها سامانه موشکی بردبلند در اختیار این قرارگاه است گفت: این سامانه که هم اینک فقط نام 'اس ۲۰۰' را دارد، سامانه موشکی است که دو تا سه مرحله ارتقا یافته است.
امیر سرتیپ اسماعیلی با بیان این که قرارگاه به دنبال آن است که با تجهیزات کاملا بومی با تهدیدات مقابله کند، گفت: قرارگاه بر این اساس انتظارات خود را در خصوص سامانههای موشکی مورد نیاز به مجموعههای دانشگاهی و صنعت تعریف کرده و آنها نیز با توجه به انتظارات و نوع رویارویی با تهدیدات این سامانهها را برای ما بهینهسازی و یا تولید میکنند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط و وضعیتی که در کشور حاکم است نیازمند آن هستیم که با صبر و حوصله جلو رویم تا بتوانیم ضمن رعایت صرفه جویی، کسب امنیت خوب در عرصه هوا و فضا، به سامانه خوبی دسترسی یابیم که تولید آن صد در صد ایرانی باشد و حتی محتاج به یک قطعه گلوگاهی از خارج از کشور نباشیم.
** اجرای طرح جایگزین سامانه 'اس ۳۰۰ ' روسی
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) در ادامه به موضوع عمل نکردن طرف روسی در واگذاری سامانه موشکی 'اس۳۰۰' به کشورمان اشاره کرد و گفت: در موضوع اس۳۰۰ یک طرف روسیه به عنوان کشور فروشنده و در طرف دیگر جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور خریدار این سامانه مطرح است.
امیر سرتیپ اسماعیلی یادآورشد: روسیه متعهد شده بود که در قبال دریافت مبالغی این قرارداد را اجرا کند اما این کشور به تعهدات خود عمل نکرد و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هم اینک در حال پیگیری این موضوع است.
وی با بیان این که در بحث تاکتیکی وعملیاتی، تمام سامانههای پدافند هوایی اعم از دیدهبان، رادار، شنود، توپخانه بدون رادار و یا با رادار و سامانههای موشکی و یا هواپیماهای طرح پدافندی اگر در کنار هم باشند، یک سامانه دفاع منسجم خواهند داشت، خاطرنشان کرد: این گونه نیست که اگر سامانه موشکی اس ۳۰۰ نداشته باشیم، دفاع ما ناقص است.
*** جایگاه پهپادها در پدافند هوایی
امیر سرتیپ اسماعیلی درادامه با تاکید بر جایگاه پهپادها در دفاع از مرزهای هوایی کشور گفت: پهپاد یک سامانه راداری دور برد، با پیچیدگی خاص خود است و وقتی خلبان در آن دخالتی نداشته باشد، بسیاری از تصمیمگیریها و نقطه نظرها بایستی از ایستگاه زمینی برای آن تصمیم سازی شود که بدین ترتیب روند کار تا حدی با پیچیدگی شدیدتر و با شرایط خاص خود روبرو می شود.
وی ادامه داد: قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) سعی میکند در خصوص پهپادها از تجربیات سایر نیروهای مسلح نظیرسپاه پاسداران انقلاب اسلامی و یا صنعت دفاعی که به نقاط مثبت بسیار خوبی در این زمینه دست یافتهاند،استفاده کند.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) افزود: با این حال برای داشتن لایههای پنهانی در بخش هدف و یا اطلاعات و شناسایی نیازمند آن بودیم که آنچه را که در صحنه نبرد از پهپادها انتظار داریم، صحنه سازی و صحنه بحران را ایجاد کنیم و به عنوان لایههای پنهان ما باشد که از قبل تعیین شده نباشد.
*** تیم تحقیقاتی پهپاد در قرارگاه پدافند هوایی فعال شد
امیر سرتیپ اسماعیلی افزود: بر این اساس تیمی به عنوان ' تیم تحقیقاتی پهپاد ' در قرارگاه پدافند هوایی ایجاد شد و انتظار داریم که این تیم نه در بحث تولید بلکه در زمینه طراحی و ساخت نمونه اولیه پهپادها فعالیت کند.
وی افزود: الحمدالله در این عرصه به نقاط مثبتی هم دست یافتهایم که طرح آن را برای تولید و انبوه سازی به صنعت دفاعی کشور و صنایع هوایی ارایه میکنیم.
*** جایگاه پدافند هوایی در بین نیروهای مسلح
امیر سرتیپ اسماعیلی به جایگاه کنونی قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) در میان نیروهای مسلح اشاره کرد و گفت: ما روی یک پله از پلههای پدافند هوایی هستیم و مهم نیست که چندمین پله باشد اما وقتی به پشت سر نگاه میکنیم صدها پله مشاهده می کنیم که این پلهها تجربیات، زجرها و خون دلهایی است که پیشکسوتان دفاع هوایی چه در زمینه سامانهها و یا نیروی انسانی خورده اند و ما امروز بر روی این پله ایستاده ایم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) خاطرنشان کرد: وقتی که به جلو هم نگاه میکنیم بازهم صدها پلهای را میبینیم که نشان می دهد ما هنوز کارهای زیادی پیش رو دارد.
*** مقام معظم رهبری فرمودند پدافند در خط مقدم دفاع است
وی با اشاره به بیانات فرمانده معظم کل قوا مبنی بر این که پدافند هوایی در خط مقدم دفاع قرار دارد گفت: قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) با تعریف همین ماموریت که در اولویت اول صحنههای نبرد قرار دارد، جایگاه خود را یافته است.
امیر سرتیپ اسماعیلی ادامه داد: وقتی تمام سامانههای پدافند هوایی در کنترل عملیاتی و در شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور که متولی آن قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) ارتش است قرار میگیرد، این جایگاه نیرویی و قرارگاهی پدافند هوایی را از بعد تصمیم سازی و تصمیم گیری مشخص می کند.
وی با بیان این که همه نیروهای مسلح پذیرفته اند که درصحنههای نبرد هوایی هیچ نیرویی حق مداخله و یا حق نظر ندارد اضافه کرد: نیروهای مسلح این موضوع را به عنوان وحدت فرماندهی به قرارگاه پدافند هوایی موکول کرده اند برای این که دستور ستادکل و فرمانده معظم کل قوا نیز بر همین موضوع متمرکز است.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) افزود: امروز ماموریت پدافند هوایی حفظ و صیانت از حیثیت و شرف ملت شریف ایران در برابر تهاجمات اولیه دشمنان که به شکل هوایی است.
امیر سرتیپ اسماعیلی یادآور شد: وقتی این ماموریت تفهیم شود، قرارگاه پدافند هوایی نیاز به نیروهای مخلص، متعهد و دلسوز دارد.
وی ادامه داد: با توجه به این که قرارگاه هیچ گسترشی در کنارشهرها ندارد و تمامی گسترشها و استقرارهای آن در ارتفاعات صعب العبور و یا درههاست، فردی که در چنین مناطقی خدمت میکند از اخلاص بالایی برخوردار است .
امیر سرتیپ اسماعیلی گفت: وقتی پدافند هوایی از آفند تفکیک شد، نخستین ایدئولوژی آن بود که در صحنههای نبرد احتمالی و رویارویی با هر نوع تهدیدات هوایی احتمالی اولین یگانی که در نوک پیکان قرار دارد، پدافند هوایی است.
وی افزود: پدافند هوایی نمیتواند سکون و سکوت داشته باشد و هرلحظه باید خود را با تهدیدات روز دنیا هماهنگ و منطبق کند و به روز باشد.
این مقام ارشد نظامی کشورمان در ادامه به مقایسه جایگاه کنونی پدافند هوایی با بیش از سه دهه قبل پرداخت و گفت: با توجه به این که تهدیدات امروز تغییر کرده است، از نظر تاکتیکی نمیتوان پدافند امروز را با سه دهه قبل مقایسه کرد و اصلا مقایسه خوبی هم نخواهد بود.
امیر سرتیپ اسماعیلی افزود: در سه دهه قبل، نوع عملیات و رزم، از نوع رزمهای صحنهای بود و پدافند هم بایستی از نوع صحنهای میشد یعنی آنچه که در صحنه باید جواب دهد و دفاع کند.
*** تهدیدات امروز یکسویه نیست
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) با بیان این که امروز تهدیدات صحنهای و یکسویه نیستند و نمیتوانیم بگوییم که از غرب و یا شرق کشور تهدید میشویم، گفت:امروز تهدیدات، همه سویه و به صورت ۳۶۰ درجهای هستند.
امیر سرتیپ اسماعیلی توضیح داد: جمهوری اسلامی ایران برغم آن که با همه کشورها دارای روابط دوستانهای است، اما پدافند هوایی به این فکر میکند که باید در ۳۶۰ درجه کشور دفاع کند و بر این اساس نوع مواجه ما با سه دهه قبل بویژه در زمینه تاکتیک و دیدگاه رزمی، کاملا متفاوت است.
***پدافند هوایی در دوران دفاع بیش از ۴۰۰ جنگنده دشمن را سرنگون کرد
امیر سرتیپ اسماعیلی به نقش پدافند هوایی در دفاع مقدس اشاره کرد و افزود:
پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که در دوران دفاع مقدس بخشی از نیروی هوایی محسوب می شد با همان امکانات موجود خود توانست با انهدام بیش از ۴۰۰ فروند انواع هواپیماهای جنگنده دشمن متجاوز به کشور ثابت کند که سربلند و پیروز میدان است.
وی به مقایسه تجهیزات و سامانههای بیش از سه دهه قبل با تجهیزات کنونی این قرارگاه اشاره کرد و اظهارداشت: تجهیزاتی که در سه دهه قبل در ایران وجود داشت، تجهیزاتی بود که عمدتا از کشورهای خارج وارد شده و استفاده میشدند.
امیر سرتیپ اسماعیلی با یادآوری این که جنگ تحمیلی این مجال و فرصت را نمیداد که این سامانهها بهنیه سازی شوند، افزود: تنها کاری که نفرات سه دهه قبل میکردند حفظ وضع موجود بود تا بتوانند در برابر تهدیدی مثل جنگ تحمیلی موفق و سربلند باشند.
*** فناوریهای نوین پدافند هوایی متناسب با تهدیدات نوین طراحی شدهاند
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) افزود: امروز با توجه به تهدیدات نوین دنیا، تحقیقات و نوآوری ما متفاوت شده و باید همواره خودمان را برای تهدیدات پنج الی ۱۰ سال آینده آماده کنیم نه برای تهدیدات امروز.
امیر سرتیپ اسماعیلی تاکید کرد: اگر وقت خود را صرف مقابله با تهدیدات امروز کنیم در حقیقت محکوم به غافلگیری هستیم.
*** در زمینه تامین نیروی انسانی قرارگاه مشکلی ندارد
امیر سرتیپ اسماعیلی در ادامه به روند تامین نیروی انسانی مورد نیاز قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) ارتش نیز اشاره کرد و گفت: قرارگاه پدافند هوایی دراین زمینه مشکلی ندارد زیرا از سال گذشته تاکنون پیشرفتهای بسیار خوبی از جمله جا نمایی مرکز آموزش درجه داری قرارگاه و مصوب شدن آن را دارد.
وی یادآور شد: دانشگاه ویژه قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) در تهران بزرگ نیز برای آموزش نیروی انسانی متخصص و متعهد که پیش از این به صورت مشترک در نیروی هوایی ارتش انجام میشد، راه اندازی شده است.
امیرسرتیپ اسماعیلی، اظهارداشت: هم اینک مکان ایجاد دانشگاه مصوب شده و کارهای اجرایی آن دنبال میشود که انتظار داریم از سال آینده خودمان به طور مستقیم دانشجوی مورد نیاز را پذیرش کنیم.
[External Link Removed for Guests]
بدون سامانه اس۳۰۰ نیز دفاع ما کامل است
در اين بخش ميتوانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد
مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا
- پست: 2132
- تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۸۵, ۱۲:۵۱ ق.ظ
- محل اقامت: تهران
- سپاسهای ارسالی: 1980 بار
- سپاسهای دریافتی: 6841 بار
- تماس:
بدون سامانه اس۳۰۰ نیز دفاع ما کامل است
پست توسط Mr.Amirhessam »
زنده باد بهار...
هر کس به دنبال معنای این جمله است،این فایل را [External Link Removed for Guests] کند...
به امید ظهور مهدی صاحب الزمان،پایان یافتن زمستان دنیا و شروع بهار انسانیت...
"
هر کس به دنبال معنای این جمله است،این فایل را [External Link Removed for Guests] کند...
به امید ظهور مهدی صاحب الزمان،پایان یافتن زمستان دنیا و شروع بهار انسانیت...
"
پرش به
- بخشهاي داخلي
- ↲ اخبار و قوانين سايت
- ↲ سوالات، پيشنهادات و انتقادات
- ↲ مرکز جوامع مجازي - CentralClubs Network
- ↲ سرويس ميزباني وب - CentralClubs Hosting
- ↲ مجله الکترونيکي مرکز انجمنهاي تخصصي
- بخش تلفن همراه
- ↲ نرم افزار تلفن همراه
- ↲ Symbian App
- ↲ Android App
- ↲ Windown Phone App
- ↲ iOS App
- ↲ JAVA Mobile App
- ↲ بازيهاي تلفن همراه
- ↲ Symbian Games
- ↲ Android Games
- ↲ iOS Games
- ↲ Windows Phone Games
- ↲ JAVA Mobile Games
- ↲ گوشيهاي تلفن همراه
- ↲ Sony
- ↲ Samsung
- ↲ GLX
- ↲ Dimo
- ↲ Huawei
- ↲ Motorola
- ↲ Nokia
- ↲ گوشيهاي متفرقه
- ↲ سرگرميهاي تلفن همراه
- ↲ خدمات و سرويسهاي مخابراتي
- ↲ تازه ها و اخبار تلفن همراه
- ↲ مطالب كاربردي تلفن همراه
- ↲ متفرقه در مورد تلفن همراه
- ↲ سوالات و اشکالات تلفن همراه
- بخش كامپيوتر
- ↲ نرم افزار كامپيوتر
- ↲ گرافيک و طراحي کامپيوتري
- ↲ طراحي صفحات اينترنتي
- ↲ سوالات و اشکالات نرم افزاري
- ↲ برنامه نويسي
- ↲ C Base Programming
- ↲ Dot Net Programming
- ↲ Web Programming
- ↲ Other Programming
- ↲ Software Engineering
- ↲ Java Programming
- ↲ Database Programming
- ↲ سخت افزار كامپيوتر
- ↲ امنيت و شبكه
- ↲ امنيت
- ↲ شبکه
- ↲ تازه ها و اخبار دنياي کامپيوتر
- ↲ مطالب كاربردي كامپيوتر
- ↲ متفرقه در مورد کامپيوتر
- بخش هوا فضا
- ↲ نيروي هوايي ايران
- ↲ متفرقه درباره نیروی هوایی
- ↲ نیروی هوایی و سازندگی
- ↲ حماسه و حماسه آفرینان نيروي هوايي
- ↲ تیزپروازان در بند
- ↲ شهدا و جانباختگان نیروی هوایی
- ↲ عملیاتهاي نيروي هوايي
- ↲ دستاوردها و اخبار نيروي هوايي
- ↲ تاریخچه نیروی هوایی در ایران
- ↲ هوانيروز ايران
- ↲ حماسه و حماسه آفرينان هوانيروز
- ↲ شهدا و جانباختگان هوانيروز
- ↲ دستاوردها و اخبار هوانيروز
- ↲ هواپيماها
- ↲ هواپيماهاي نظامي
- ↲ هواپيماهاي غير نظامي
- ↲ هواپيماهاي بدون سرنشين
- ↲ بالگردها
- ↲ بالگردهاي نظامي
- ↲ بالگردهاي غير نظامي
- ↲ بالگردهاي بدون سرنشين
- ↲ اخبار بالگردها
- ↲ تسليحات هوايي
- ↲ موشكهاي هوا به هوا
- ↲ موشكهاي هوا به زمين
- ↲ موشکهاي دريايي
- ↲ موشکهاي زمين به هوا
- ↲ موشکهاي زمين به زمين
- ↲ ديگر مباحث هوانوردي
- ↲ الکترونيک هواپيمايي
- ↲ موتورهاي هوايي
- ↲ شبيه سازهاي پرواز
- ↲ گالري تصاوير هوافضا
- ↲ تصاوير هواپيماهاي جنگنده
- ↲ کليپهاي هوايي
- ↲ تصاوير هواپيماهاي بمب افکن
- ↲ تصاوير هواپيماهاي ترابري
- ↲ تصاوير هواپيماهاي مسافربري
- ↲ تصاوير هواپيماهاي شناسايي
- ↲ تصاوير بالگردهاي نظامي
- ↲ تصاوير بالگردهاي غير نظامي
- ↲ تصاوير نمايشگاههاي هوايي
- ↲ تصاوير متفرقه هوايي
- ↲ انجمن نجوم
- ↲ منظومه شمسي
- ↲ كيهانشناسي
- ↲ گالري تصاوير نجوم
- ↲ اخبار نجوم
- ↲ اخبار هوافضا و هوانوردي
- ↲ مدرسه هوانوردي
- ↲ كتابخانهي هوا فضا
- ↲ متفرقه در مورد هوا فضا
- بخش جنگ افزار
- ↲ ادوات زميني
- ↲ ادوات زرهي
- ↲ تجهيزات انفرادي
- ↲ تسليحات سنگين و توپخانهاي
- ↲ خودروهاي نظامي
- ↲ تسليحات ضد زره
- ↲ ادوات دريايي
- ↲ ناوهاي هواپيمابر
- ↲ ناوشکنها
- ↲ رزم ناوها
- ↲ ناوچهها
- ↲ زيردرياييها
- ↲ تجهيزات و تسليحات دريايي
- ↲ ساير ادوات دريايي
- ↲ گالري تجهيزات و ادوات دريايي
- ↲ اخبار ادوات دريايي
- ↲ اخبار نظامي
- ↲ گالري نظامي
- ↲ متفرقه در مورد جنگ افزار
- بخش دفاع مقدس
- ↲ حماسه دفاع مقدس
- ↲ تخريب و خنثي سازي
- بخش خودرو و وسايل نقليه
- ↲ مباحث فنی و تخصصی خودرو
- ↲ معرفي خودرو
- ↲ تازهها و اخبار خودرويي
- ↲ گالري خودرو
- ↲ متفرقه وسايل نقليه
- بخش پزشکي
- ↲ پزشكي و درمان
- ↲ پزشکي
- ↲ سوال پزشکي
- ↲ بهداشت
- ↲ بهداشت عمومي
- ↲ بهداشت مواد غذايي
- ↲ لوازم آرايشي و بهداشتي
- ↲ متفرقه در مورد پزشکي
- ↲ روانشناسي و روان پزشكي
- بخش فرهنگ، تمدن و هنر
- ↲ فرهنگي هنري
- ↲ شعر و ادبيات
- ↲ فيلم و سينما
- ↲ هنرهاي نمايشي
- ↲ فرهنگ هنرهاي نمايشي
- ↲ موسيقي
- ↲ عكس و نقاشي
- ↲ تاريخ، فرهنگ و تمدن
- ↲ تاريخ ايران
- ↲ تاريخ جهان
- ↲ فلسفه
- ↲ زبانهاي خارجي
- ↲ زبان انگليسي
- ↲ زبان اسپانيايي
- ↲ هنر آشپزي
- بخش علم، فناوري و آموزش
- ↲ انجمن علم و فناوري
- ↲ انجمن آموزش
- ↲ کتاب و فرهنگ مطالعه
- ↲ دانش عمومی
- ↲ کنکور و دانشگاه
- ↲ جامعه شناسي
- ↲ خانواده
- ↲ متفرقه جامعه شناسي
- ↲ حقوق و قضا
- ↲ علوم
- ↲ فيزيک
- ↲ شيمي
- ↲ رياضي
- ↲ متالورژي
- ↲ پليمر
- ↲ علوم کشاورزي
- ↲ گياهان زراعي و باغي
- ↲ گياهان دارويي
- ↲ طبیعت و محیط زیست
- ↲ زيست شناسي
- ↲ عمران
- ↲ بتن و سازههاي بتني
- ↲ معماري و شهرسازي
- ↲ سبکها و مشاهير معماري
- ↲ شهرسازي
- ↲ معماري داخلي
- ↲ معماري منظر
- بخش الکترونيک و رباتیک
- ↲ مفاهیم اولیه و پایه در الکترونیک
- ↲ نرم افزارهای کمکی الکترونیک
- ↲ مدارهای مجتمع
- ↲ سوالات و پرسشهای مفاهیم پایه
- ↲ مدارات ساده و آسان
- ↲ مدارهای آنالوگ و دیجیتال
- ↲ شبیه ساز و طراحی مدار
- ↲ مدارات صوتی
- ↲ مدارات، منابع تغذیه سویچینگ و اینورتوری
- ↲ مدارات مخابراتی
- ↲ میکروکنترلرهای AVR
- ↲ آموزش و مثالها AVR
- ↲ طرح آماده و کامل شده AVR
- ↲ میکروکنترلرهای ARM
- ↲ سایر میکروکنترولرها و پردازندهها
- ↲ سایر میکروکنترلرها
- ↲ مدار مجتمع برنامه پذیر FPGA
- ↲ رباتیک
- ↲ اخبار و مصاحبه ها در رباتیک
- ↲ آموزش و مقالات رباتیک
- ↲ پروژهها تکمیل شده رباتیک
- ↲ مدارها و مکانیک در رباتیک
- ↲ رباتهای پرنده
- ↲ برق و الکترونیک عمومی
- ↲ تعمیر لوازم برقی
- ↲ اخبار برق و الکترونیک
- بخش بازيهاي رايانهاي
- ↲ بازيهاي رايانهاي
- ↲ كنسولهاي بازي
- ↲ PSP
- ↲ اخبار بازيها
- بخش تجاري اقتصادي
- ↲ بخش اقتصادی و مالی
- ↲ تجارت آنلاين
- ↲ بورس
- ↲ تحلیل و سیگنال روز
- ↲ کار آفرینی
- بخشهاي متفرقه
- ↲ بخش ويژه
- ↲ ساير گفتگوها
- ↲ صندلي داغ
- ↲ اخبار و حوادث
- ↲ انجمن ورزش
- ↲ آکواريوم و ماهيهاي زينتي
- ↲ معرفي سايتها و وبلاگها