ش ا ه و انرژی اتمی: تلاش‌ها و تنش‌ها

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار نظامي منتشر شده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 4122
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۸۴, ۶:۱۶ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 4507 بار
سپاس‌های دریافتی: 4337 بار
تماس:

ش ا ه و انرژی اتمی: تلاش‌ها و تنش‌ها

پست توسط Reza6662 »

افشای گوشه ای از مناسبات ش ا ه ايران با دولت آمريکا

وزارت خارجه آمریکا اخیرا اسناد محرمانه مربوط به روابط این کشور با ایران و عراق را در فاصله زمانی 1969 تا 1972 منتشر کرده است.

[External Link Removed for Guests] [External Link Removed for Guests]
پ ه ل و ی و ریچارد نیکسون در سفر سال 1972 نیکسون به تهران

این اسناد حاکی از اختلاف نظر مقام های وقت وزارتخانه های دفاع و خارجه آمریکا بر سر میزان فروش سلاح به ش ا ه سابق ایران است.

در حالیکه وزارت دفاع آمریکا نگران افزایش بیش از حد قدرت ایران در منطقه بود وزارت خارجه معتقد بود که با فروش سلاح های پیشرفته مورد نظر ش ا ه می توان سیاست های منطقه ای او را نیز تحت کنترل داشت.

این اسناد نشان می دهد که ش ا ه نگران بی ثباتی کشورهای عرب و غیرعرب منطقه بود و عراق را تهدیدی بسیار جدی علیه ایران می دانست.

او در یکی از نامه های خود به ریچارد نیکسون رئیس جمهور وقت آمریکا می نویسد: "آقای رئیس جمهور من تردیدی ندارم که شما می دانید من تا چه اندازه خود را وقف دستیابی به خلع سلاح عمومی و صلح جهانی کرده ام. اما مادامیکه این هدف محقق نشده است ما نمی توانیم سرنوشت کشور خود را به دست بخت و اقبال بسپاریم. ما باید از توان نظامی لازم برای دفاع از خود در مقابل دشمنان بالقوه برخوردار باشیم."

در این نامه ش ا ه همچنین از آمریکا خواست که خرید نفت از ایران را افزایش دهد و قول داد که درآمد ناشی از افزایش فروش نفت را صرف خرید کالاهای آمریکایی کند.

بر اساس اسناد وزارت خارجه آمریکا با نزدیکی حکومت بعث عراق به شوروی سابق ریچارد نیکسون سرانجام به توصیه ش ا ه برای همکاری با ایران در ارائه کمک به کردهای عراقی و ایجاد بی ثباتی در این کشور عمل کرد.

بر اساس اسناد وزارت خارجه آمریکا ش ا ه به شدت خواستار خرید جنگنده های اف 15 و اف 14 بود زیرا معتقد بود که شکاری های اف 4 و اف 5 توانایی مقابله با میگ های 23 که عراق از شوروی سابق خریده بود را نداشتند.

اسناد یاد شده نشان می دهد که سرانجام ریچارد نیکسون تصمیم گرفت بدون توجه به توصیه های مشاورین خود از جمله هنری کیسینجر، مشاور امنیت ملی وقت کاخ سفید، با فروش هر نوع سلاحی به جز سلاح اتمی به ش ا ه ایران موافقت کند.

این اسناد همچنین حاکی از آن است که ش ا ه نه فقط بدنبال سلطه بر منطقه خلیج فارس بود بلکه در اقیانوس هند نقش مهمی برای ایران قایل بود.

Please Login or Register to see this code
آخرین ويرايش توسط 1 on Reza6662, ويرايش شده در 0.
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 4122
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۸۴, ۶:۱۶ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 4507 بار
سپاس‌های دریافتی: 4337 بار
تماس:

ش ا ه و انرژی اتمی: تلاش‌ها و تنش‌ها

پست توسط Reza6662 »

ش ا ه و انرژی اتمی: تلاش‌ها و تنش‌ها

پنجاه سال پيش در پانزدهم آوريل سال ۱۹۵۷ اولين موافقتنامه همکاری غيرنظامی هسته‌ای ميان ايران و ايالات متحده آمريکا به امضا رسيد. اين موافقتنامه که جزئی از برنامه آمريکائی اتم برای صلح بود کمک‌های فنی جهت تحقيقات در زمينه های صلح‌آميز اتمی را در اختيار ايران می‌گذاشت.

[External Link Removed for Guests]

تصویر

يک سال پس از آن ايران به عضويت آژانس بين‌المللی انرژی اتمی درآمد و در سال ۱۹۵۹ مرکز تحقيقات هسته‌ای دانشگاه تهران تاسيس شد که بعدها يک راکتور تحقيقاتی هم برای آن خريداری شد. اما فعاليت های اتمی ايران تا سال ۱۹۷۴ ميلادی که سازمان انرژی اتمی ايران پايه‌گزاری شد در سطح تحقيقات دانشگاهی باقی ماند.

هف اصلی از ايجاد سازمان انرژی اتمی ايران ساخت نيروگاه‌های هسته‌ای برای توليد برق بود و در همان اولين سال فعاليت اين سازمان قرارداد احداث نيروگاه بوشهر با شرکت آلمانی زيمنس امضا شد و در همان سال ايران که ۶ سال قبل معاهده عدم گسترش تسليحات هسته‌ای يا ان پی تی را امضا کرده بود، پروتکل الحاقی آن را نيز که نظارت آژانس بر فعاليت های اتمی‌اش را اجازه می داد پذيرفت. برای تامين سوخت نيروگاه‌ها، دولت ايران ده درصد مجتمع غنی سازی اورانيوم يوروديف در فرانسه را خريد و همزمان فعاليت برای کامل کردن چرخه سوخت در ايران هم آغاز شد.

با اين که فعاليت‌های اتمی ايران در همکاری با آمريکا آغاز شد، توسعه يافتن اين فعاليت ها نگرانی‌هائی را در آن کشور به وجود آورد. مطبوعات آمريکائی و غربی گزارش هائی درباره کوشش های شاه برای دستيابی به تسليحات هسته‌ای و انجام تحقيقات در اين زمينه، منتشر کردند. با اين وجود مقامات آمريکائی پس از مذاکرات طولانی با همتايان ايرانی خود برای فروش راکتور به ايران علاقه نشان دادند و جيمی کارتر رئيس‌جمهوری آمريکا موافقت کرد که شرکت آمريکائی وستينگهاوس ده راکتور به ايران بفروشد.

با پيروزی انقلاب اسلامی ايران در سال ۱۹۷۹ و پس از آن جنگ ۸ ساله ايران و عراق طرح‌های هسته‌ای ايران ناتمام باقی ماندند. ساخت نيروگاه بوشهر که بزرگ‌ترين پروژه اجرائی هسته‌ای خاورميانه در عصر خود بود و حدود ۸۰ درصد آن تکميل شده بود متوقف شد و ديگر برنامه‌های اجرائی و تحقيقی نيز به تعطيلی کشانده شدند. شرکت زيمنس حاضر به تکميل طرح بوشهر نشد و با وجود مشاجرات حقوقی طولانی هيچ غرامتی هم به ايران پرداخت نکرد. شرکت يوروديف عليه ايران اعلام جرم کرد و ۹۰۰ ميليون فرانک از سرمايه ۲ ميليارد دلاری ايران در آن شرکت را هم به عنوان خسارت دريافت کرد. اما حدود ده سال پس از پيروزی انقلاب فصل جديدی در تاريخ صنعت هسته ايران گشوده شد که امروز تبديل به يک بحران بزرگ بين المللی شده است.

Please Login or Register to see this code
[External Link Removed for Guests]
Captain
Captain
پست: 3820
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۲ مهر ۱۳۸۵, ۲:۳۰ ب.ظ
محل اقامت: هر جا اینترنت هست... Net.
سپاس‌های ارسالی: 1 بار
سپاس‌های دریافتی: 164 بار
تماس:

پست توسط DANG3R »

یک سوال:
راسته که می گن انرژی هسته ای ایرا از زمان شــــ ا ه پی ریزی شده بوده؟ :-o
پس چرا تو این همه مدت اصلا پی گیری نمی شد
اگر هم از هشت سال جنگ بگذریم وقت زیادی باز هم بوده ...... :shock: :?
تو این همه مدت چه کار برای انرژی هسته ای ایران شده
پدر من می گه خیلی هم که ا و ر ا ن ی و م ندارند و زود تمام می شود(مقدار دقیقش را یادم نیست)
خوب از همین الان از آم ر ی ک ا بخرن دیگه همه چیز تموم بشه و این ت ح ر ی م ها تمام بشود و با خیال راحت زندگی کنیم ::ss
New Member
نمایه کاربر
پست: 13
تاریخ عضویت: شنبه ۴ فروردین ۱۳۸۶, ۲:۲۰ ب.ظ

پست توسط intell_iut »

اگه این فرهنگ سازی که الان برای انرژی هسته ای (که حق مسلم ماست ) انجام شده ، زمان ش ا ه انجام می شد شاید الان ما جایگاه دیگری در جهان داشتیم
اگه و اما ها زیاده الان هم دیگه نمیشه هیچ کاری کرد از نسل ما گذشت شاید به فرزندانمون چیزی بماسه (البته من 24 ساله ها)
[url="http://www.iranoff.com"]( GWBP (Good Warez By Persian[/url]
ارسال پست

بازگشت به “اخبار نظامي”