Substratum ابزاری برای مدیریت تم است که بر پایهی کدهای اندروید ۸ موسوم به OMS کار میکند و میتواند ظاهر محیط کاربری شما را به سلیقهی شما متحول کند.
تغییر تم در اندروید یکی از کارهایی است در تجربهی کاربری تنوع ایجاد میکند تا محیط گوشی برای کاربر تکراری و خستهکننده نشود. به همین جهت بسیاری از افراد برای تنوع بخشیدن به ظاهر محیط کاربری گوشی خود به استفاده از لانچر و آیکون پک روی میآورند. اما یک لانچر تنها صفحهی اصلی و منوی اپلیکیشنها را تغییر میدهد و آیکون پک تنها ظاهر آیکون برنامهها را عوض میکند. به علاوه، برخی لانچرها فضای زیادی روی رم گوشی اشغال میکنند. بنابراین، حالت ایدهآل برای استفاده از تم این است که اولا تنوع بخشیدن در ابعاد وسیعی انجام گیرد و بخشهای مختلفی مثل تنظیمات، پنل نوتیفیکیشن، انیمیشن بوت و... را شامل شود؛ ثانیا، فضایی روی رم گوشی اشغال نکند.
خوشبختانه، این امکان در اندروید ۸ به کمک افزونهی اندرومدا و اپلیکیشن Substratum فراهم شده است.
نکته: بسیاری از رامهای کاستوم، کدهای مربوط به درونیسازی Substratum را در رام اعمال کردهاند و به همین جهت نیازی به افزونهی اندرومدا در این رامها نیست. ما در این آموزش به استفاده از ساباستریتم در گوشی روتنشده خواهیم پرداخت.
توجه: آموزش پیش رو نیاز به هیچگونه تخصص خاصی ندارد و تمام کاربران معمولی اندروید اوریو میتوانند بهراحتی از آن برای تنوع بخشیدن به ظاهر گوشی خود استفاده کنند.
پیشنیازها:
یک دستگاه مجهز به اندروید ۸
رایانهی مجهز به ویندوز، مک یا لینوکس
کابل USB
بخش اول: موارد لازم
لازم است در ابتدا دو اپلیکیشن را روی گوشی خود نصب کنید. ابتدا اپلیکیشن مدیریت تم ساباستریتم و سپس افزونهی اندرومدا را از لینکهای زیر دریافت و نصب کنید.
دانلود Substratum
دانلود Andromeda
در نهایت، نرمافزار اندرومدا را که برای هر سه سیستمعامل ویندوز، مک و لینوکس در دسترس است، از اینجا دانلود و نصب کنید. اگر کاربر ویندوز یا لینوکس هستید فایل زیپ دانلودشده را استخراج کنید؛ اما اگر از مک استفاده میکنید فابل dmg. را به همان حالت رها کنید.
بخش دوم: نصب اندرومدا
در این قسمت ابتدا باید یواسبی دیباگینگ را از دولوپر آپشنز فعال کنید. توجه داشته باشید که این اندرومدا هیچ ارتباطی با سیستمعاملی که ممکن است نام آن را در اخبار و شایعات شنیده باشید ندارد. برای فعال کردن یواسبی دیباگینگ مراحل زیر را دنبال کنید.
فعال کردن دیباگینگ
۱. وارد منوی Settings در گوشی خود شوید.
۲. در انتهای منو وارد System شوید.
۳. روی About phone بزنید.
۴. در قسمت پایین Build number را پیدا کنید و هفت مرتبه روی آن بزنید تا پیغام !You are now a developer مواجه شوید.
۵. به منوی تنظیمات برگردید. قسمت جدیدی با عنوان Developer options را مشاهده خواهید کرد.
۶. وارد دولوپر آپشنز شوید. ممکن است لازم باشد پسورد گوشی خود را وارد کنید.
۷. قسمت USB debugging را پیدا و فعال کنید.
۸. اپلیکیشن اندرومدا را در گوشی خود اجرا کنید. در وضعیت اتصال Disconnected را مشاهده خواهید کرد.
وضعیت اتصال
۹. گوشی خود را با استفاده از کابل یواسبی به رایانه وصل کنید.
۱۰. در این مرحله باید برنامهی اندرومدا را روی رایانه اجرا کنید. نحوهی اجرای این برنامه در سیستمعاملهای مختلف متفاوت است.
ویندوز
در رایانه، فایل start_andromeda.bat را اجرا کنید. ممکن است در این مرحله از شما مجوزهای administrator خواسته شود. در این صورت پیغام آن را تأیید کنید تا cmd اجرا شود. اینتر را بزنید. با این کار، تعداد زیادی دستور adb بهصورت خودکار ارسال خواهند شد. این دستورها شرایط را برای افزونهی اندرومدا مهیا میکنند تا بتواند بهطور مستقل و بینیاز از رایانه اجرا شود.
کلاینت اندرومدا
مک
روی AndromedaClient.app کلیک کنید. برنامه از شما میخواهد که دیسک ایمیج اندرومدا را انتخاب کنید. روی continue کلیک کنید. سپس، وقتی فایل بروزر ظاهر شد در فهرست Devices دنبال Andromeda بگردید، آن را انتخاب کنید و Continue را بزنید.
لینوکس
روی اسکریپت start_andromeda.sh کلیک کنید. پنجرهی ترمینال ظاهر خواهد شد و تعدادی دستور مشابه نسخهی ویندوز به اجرا در میآیند.
***
پس از اجرای کلاینت دسکتاپ اندرومدا، اپلیکیشن ساباستریتم بهسرعت روی گوشی شما اجرا میشود. اگر این اتفاق بیفتد، یعنی اسکریپت بهدرستی کار کرده است و شما میتوانید بدون روت و بدون اتصال به رایانه تم گوشی خود را عوض کنید. برای اطمینان از اینکه اندرومدا بهدرستی عمل کرده است، اپلیکیشن آن را مجددا باز و وضعیت اتصال را بررسی کنید. در صورتی که همه چیز درست باشد، این بار پیغام سبزرنگ Connected را مشاهده خواهید کرد.
وضعیت اتصال اندرومدا
مشاهدهی این حالت به این معنی است که سرویس اندرومدا در گوشی شما فعال و در حال اجرا است. در صورت ریستارت کردن گوشی، این سرویس غیر فعال میشود و باید برای فعالسازی مجدد آن از رایانه کمک بگیرید و مراحل فوق را مجددا انجام دهید؛ اما جای نگرانی نیست؛ زیرا تمی که قبل از ریستارت تنظیم کردهاید از بین نخواهد رفت و به حالت قبل برنمیگردد.
بخش سوم: نصب تم
قبل از هر کار باید تمهای مخصوص ساباستریتم را پیدا کنید. برای این منظور وارد گوگل پلی شوید و substratum را جستجو کنید. تمهایی را که در توضیح آنها پشتیبانی از ساباستریتم یا OMS آمده است، پیدا و دانلود کنید. دقت کنید تمهایی تحت عنوان legacy یا RRO موجود هستند روی دستگاه شما کار نخواهند کرد.
بهطور مثال، ما به شما طریقهی نصب تم Baltic UI را نشان میدهیم. لطفا توجه کنید که اجباری در استفاده از این تم نیست و شما میتوانید هر تم دیگری را که میپسندید، انتخاب و نصب کنید. بالتیک یوآی صرفا به دلیل رایگان بودن و بهرهگیری از قابلیتهای زیادی از ساباستریتم بهعنوان یک نمونهی خوب انتخاب شده است.
تم Baltic UI
میتوانید تم یادشده را از لینک زیر دریافت و نصب کنید.
دانلود تم Baltic UI از پلی استور
پس از نصب مراحل زیر را برای فعالسازی تم دنبال کنید:
۱. اپلیکیشن ساباستریتم را باز کنید.
۲. در فهرست موجود Baltic UI را انتخاب کنید.
۳. دو روش برای نصب این تم وجود دارد. در روش اول با زدن روی گزینهی اول یعنی all overlays تمام پوستههای موجود را اعمال کنید. در روش دیگر میتوانید تنها پوستههایی را که مایل هستید اعمال شوند انتخاب کنید. برخی گزینهها دارای شخصیسازیهای جزئی نیز هستند. مثلا در قسمت Android system سه بخش برای رنگهای قسمتهای مختلف فریمورک اندروید در نظر گرفته شده است. اگر وارد منوی بازشونده شوید میتوانید از گزینههای موجود، تم را به سلیقهی خود شخصیسازی کنید.
وقتی برنامههایی را که مایل هستید تم روی آنها نصب شود، انتخاب کردید، روی دکمهی موجود در گوشهی پایین صفحه بزنید.
سپس Build&Enable را لمس کنید. صفحهای پیش روی شما قرار گرفت که وضعیت کامپایل و اعمال شدن تمها را نمایش میدهد. پس از مدتی کوتاه، کار به پایان خواهد رسید.
Substratum
پس از چند ثانیه، تم کامپایل، نصب و اعمال خواهد شد و میتوانید از ظاهر جدید سیستمعامل خود لذت ببرید.
بخش چهارم: حذف تم
در مواردی که تم مورد پسند شما واقع نشده است یا میخواهید تم دیگری نصب کنید، میتوانید تم اعمالشده را غیر فعال کنید. برای این کار لازم است اقدامات زیر را انجام دهید.
۱. به صفحهی اصلی ساباستریتم بروید و در فهرست کناری به Recovery بروید.
۲. روی Restore Theme بزنید.
۳. در این مرحله میتوانید تنها قسمتی که نمیپسندید یا کل تم را غیر فعال کنید. انتخاب گزینهی disable، تم شما را کامپایل شده و نصبشده باقی میگذارد و صرفا آن را غیر فعال میکند. گزینهی Uninstall، تم را ضمن غیر فعال کردن، کاملا از گوشی شما پاک میکند. استفاده از هر دو گزینه برای غیر فعال کردن یک تم جوابگو خواهد بود.
substratum
نکات قابل توجه در مورد ساباستریتم
ساباستریتم هیچگونه هک به حساب نمیآید. چون اساسا دسترسی سیستمی ندارد.
این برنامه بر پایهی کدهای گوگل موسوم به OMS که در اندروید اوریو موجود هستند کار میکند. پس قابلیت تمپذیری بهصورت پیشفرض در اندروید ۸ وجود دارد؛ فقط به دلایلی گوگل هنوز برنامهی مدیریت تم را به اندروید اضافه نکرده است. ساباستریتم کار این برنامه را برای شما انجام میدهد.ساباستریتم از کدهای گوگل استفاده میکند
استفاده از تم تقریبا هیچ تأثیری بر عملکرد دستگاه شما نخواهد داشت. کدهای OMS توسط مهندسان شرکت سونی نوشته و توسط توسعهدهندگان گوگل تست شده است. پس، عملکرد آن را با اپلیکیشنهایی که توسط توسعهدهندگان کمتجربه ساخته شدهاند مقایسه نکنید. ویدیوی زیر به شما نشان میدهد که چقدر همه چیز نرم و روان اجرا میشود.
ساباستریتم کاملا امن است و تداخلی با SafetyNet و AndroidPay ندارد.
ساباستریتم تمام دستگاههایی که اندروید اوریو را اجرا میکنند پشتیبانی میکند؛ مگر آنکه کدهای مربوط به OMS توسط شرکت سازنده به دلیل شخصیسازی زیاد حذف یا مخدوش شده باشند. در نتیجه هر چه رام گوشی به اندروید خالص نزدیکتر باشد احتمال پشتیبانی از ساباستریتم بیشتر است.ساباستریتم کاملا امن است و با ADB کار میکند
دلیل استفاده از کلاینت دسکتاپ این است که برای تعویض تم در اندروید ۸ به یک پوستهی ADB نیاز دارید. در این صورت مجبور خواهید بود مدام به رایانه وصل باشید؛ اما تیم ساباستریتم ترفندی به کار برده است که کمک میکند اپلیکیشن ساباستریتم همان دستورهای ADB را بینیاز از رایانه اجرا کند. کلاینت دسکتاپ درواقع همان ترفندی است که دسترسیهای لازم را به ساباستریتم میدهد. همچنین، برای استفاده از کلاینت دسکتاپ نیاز به هیچگونه دانش در خصوص دستورهای ADB ندارید و تمامی عملیات بهصورت خودکار انجام خواهد شد.
اندروید برای امنیت بیشتر امکان استفاده از سرویسهایی که ممکن است از لحاظ امنیتی خطرناک باشند یا عملکرد سیستم را تهدید کنند، محدود کرده است؛ اما بسیاری از این سرویسها به کمک ADB برای توسعهدهندگان در دسترس قرار میگیرند؛ نوعی از دسترسی که یک پله پایینتر از دسترسی روت قرار میگیرد و به کمک آن میتوانید بسیاری از دستورات را اجرا کنید.
کلام آخر
بهترین موضوع در مورد ساباستریتم این است که اگر بخشی از یک تم مورد پسند شما نیست مجبور نیستید آن تم را بهصورت کامل نصب کنید، بلکه میتوانید قسمتهایی از آن را اعمال کنید و برای سایر قسمتها از تمهای دیگر کمک بگیرید. این قابلیت تلفیق تمها به شما این امکان را میدهد که مثلا با یک تم اپلیکیشن Hangouts را تزیین کنید و با تمی دیگر به ظاهر اپلیکیشن Gmail تنوع ببخشید. به این ترتیب ظاهر محیط کاربری گوشی شما کاملا مطابق با سلیقهی شما خواهد بود.
منبع: [External Link Removed for Guests]
[External Link Removed for Guests]
[External Link Removed for Guests]
[External Link Removed for Guests]
آموزش نصب تم در اندروید 8 به کمک Substratum بدون نیاز به روت
در اين بخش ميتوانيد اطلاعات مفيد و آموزشهاي كاربردي تلفن همراه را بيابيد
مدیر انجمن: شوراي نظارت
بازگشت به “مطالب كاربردي تلفن همراه”
پرش به
- بخشهاي داخلي
- ↲ اخبار و قوانين سايت
- ↲ سوالات، پيشنهادات و انتقادات
- ↲ مرکز جوامع مجازي - CentralClubs Network
- ↲ سرويس ميزباني وب - CentralClubs Hosting
- ↲ مجله الکترونيکي مرکز انجمنهاي تخصصي
- بخش تلفن همراه
- ↲ نرم افزار تلفن همراه
- ↲ Symbian App
- ↲ Android App
- ↲ Windown Phone App
- ↲ iOS App
- ↲ JAVA Mobile App
- ↲ بازيهاي تلفن همراه
- ↲ Symbian Games
- ↲ Android Games
- ↲ iOS Games
- ↲ Windows Phone Games
- ↲ JAVA Mobile Games
- ↲ گوشيهاي تلفن همراه
- ↲ Sony
- ↲ Samsung
- ↲ GLX
- ↲ Dimo
- ↲ Huawei
- ↲ Motorola
- ↲ Nokia
- ↲ گوشيهاي متفرقه
- ↲ سرگرميهاي تلفن همراه
- ↲ خدمات و سرويسهاي مخابراتي
- ↲ تازه ها و اخبار تلفن همراه
- ↲ مطالب كاربردي تلفن همراه
- ↲ متفرقه در مورد تلفن همراه
- ↲ سوالات و اشکالات تلفن همراه
- بخش كامپيوتر
- ↲ نرم افزار كامپيوتر
- ↲ گرافيک و طراحي کامپيوتري
- ↲ طراحي صفحات اينترنتي
- ↲ سوالات و اشکالات نرم افزاري
- ↲ برنامه نويسي
- ↲ C Base Programming
- ↲ Dot Net Programming
- ↲ Web Programming
- ↲ Other Programming
- ↲ Software Engineering
- ↲ Java Programming
- ↲ Database Programming
- ↲ سخت افزار كامپيوتر
- ↲ امنيت و شبكه
- ↲ امنيت
- ↲ شبکه
- ↲ تازه ها و اخبار دنياي کامپيوتر
- ↲ مطالب كاربردي كامپيوتر
- ↲ متفرقه در مورد کامپيوتر
- بخش هوا فضا
- ↲ نيروي هوايي ايران
- ↲ متفرقه درباره نیروی هوایی
- ↲ نیروی هوایی و سازندگی
- ↲ حماسه و حماسه آفرینان نيروي هوايي
- ↲ تیزپروازان در بند
- ↲ شهدا و جانباختگان نیروی هوایی
- ↲ عملیاتهاي نيروي هوايي
- ↲ دستاوردها و اخبار نيروي هوايي
- ↲ تاریخچه نیروی هوایی در ایران
- ↲ هوانيروز ايران
- ↲ حماسه و حماسه آفرينان هوانيروز
- ↲ شهدا و جانباختگان هوانيروز
- ↲ دستاوردها و اخبار هوانيروز
- ↲ هواپيماها
- ↲ هواپيماهاي نظامي
- ↲ هواپيماهاي غير نظامي
- ↲ هواپيماهاي بدون سرنشين
- ↲ بالگردها
- ↲ بالگردهاي نظامي
- ↲ بالگردهاي غير نظامي
- ↲ بالگردهاي بدون سرنشين
- ↲ اخبار بالگردها
- ↲ تسليحات هوايي
- ↲ موشكهاي هوا به هوا
- ↲ موشكهاي هوا به زمين
- ↲ موشکهاي دريايي
- ↲ موشکهاي زمين به هوا
- ↲ موشکهاي زمين به زمين
- ↲ ديگر مباحث هوانوردي
- ↲ الکترونيک هواپيمايي
- ↲ موتورهاي هوايي
- ↲ شبيه سازهاي پرواز
- ↲ گالري تصاوير هوافضا
- ↲ تصاوير هواپيماهاي جنگنده
- ↲ کليپهاي هوايي
- ↲ تصاوير هواپيماهاي بمب افکن
- ↲ تصاوير هواپيماهاي ترابري
- ↲ تصاوير هواپيماهاي مسافربري
- ↲ تصاوير هواپيماهاي شناسايي
- ↲ تصاوير بالگردهاي نظامي
- ↲ تصاوير بالگردهاي غير نظامي
- ↲ تصاوير نمايشگاههاي هوايي
- ↲ تصاوير متفرقه هوايي
- ↲ انجمن نجوم
- ↲ منظومه شمسي
- ↲ كيهانشناسي
- ↲ گالري تصاوير نجوم
- ↲ اخبار نجوم
- ↲ اخبار هوافضا و هوانوردي
- ↲ مدرسه هوانوردي
- ↲ كتابخانهي هوا فضا
- ↲ متفرقه در مورد هوا فضا
- بخش جنگ افزار
- ↲ ادوات زميني
- ↲ ادوات زرهي
- ↲ تجهيزات انفرادي
- ↲ تسليحات سنگين و توپخانهاي
- ↲ خودروهاي نظامي
- ↲ تسليحات ضد زره
- ↲ ادوات دريايي
- ↲ ناوهاي هواپيمابر
- ↲ ناوشکنها
- ↲ رزم ناوها
- ↲ ناوچهها
- ↲ زيردرياييها
- ↲ تجهيزات و تسليحات دريايي
- ↲ ساير ادوات دريايي
- ↲ گالري تجهيزات و ادوات دريايي
- ↲ اخبار ادوات دريايي
- ↲ اخبار نظامي
- ↲ گالري نظامي
- ↲ متفرقه در مورد جنگ افزار
- بخش دفاع مقدس
- ↲ حماسه دفاع مقدس
- ↲ تخريب و خنثي سازي
- بخش خودرو و وسايل نقليه
- ↲ مباحث فنی و تخصصی خودرو
- ↲ معرفي خودرو
- ↲ تازهها و اخبار خودرويي
- ↲ گالري خودرو
- ↲ متفرقه وسايل نقليه
- بخش پزشکي
- ↲ پزشكي و درمان
- ↲ پزشکي
- ↲ سوال پزشکي
- ↲ بهداشت
- ↲ بهداشت عمومي
- ↲ بهداشت مواد غذايي
- ↲ لوازم آرايشي و بهداشتي
- ↲ متفرقه در مورد پزشکي
- ↲ روانشناسي و روان پزشكي
- بخش فرهنگ، تمدن و هنر
- ↲ فرهنگي هنري
- ↲ شعر و ادبيات
- ↲ فيلم و سينما
- ↲ هنرهاي نمايشي
- ↲ فرهنگ هنرهاي نمايشي
- ↲ موسيقي
- ↲ عكس و نقاشي
- ↲ تاريخ، فرهنگ و تمدن
- ↲ تاريخ ايران
- ↲ تاريخ جهان
- ↲ فلسفه
- ↲ زبانهاي خارجي
- ↲ زبان انگليسي
- ↲ زبان اسپانيايي
- ↲ هنر آشپزي
- بخش علم، فناوري و آموزش
- ↲ انجمن علم و فناوري
- ↲ انجمن آموزش
- ↲ کتاب و فرهنگ مطالعه
- ↲ دانش عمومی
- ↲ کنکور و دانشگاه
- ↲ جامعه شناسي
- ↲ خانواده
- ↲ متفرقه جامعه شناسي
- ↲ حقوق و قضا
- ↲ علوم
- ↲ فيزيک
- ↲ شيمي
- ↲ رياضي
- ↲ متالورژي
- ↲ پليمر
- ↲ علوم کشاورزي
- ↲ گياهان زراعي و باغي
- ↲ گياهان دارويي
- ↲ طبیعت و محیط زیست
- ↲ زيست شناسي
- ↲ عمران
- ↲ بتن و سازههاي بتني
- ↲ معماري و شهرسازي
- ↲ سبکها و مشاهير معماري
- ↲ شهرسازي
- ↲ معماري داخلي
- ↲ معماري منظر
- بخش الکترونيک و رباتیک
- ↲ مفاهیم اولیه و پایه در الکترونیک
- ↲ نرم افزارهای کمکی الکترونیک
- ↲ مدارهای مجتمع
- ↲ سوالات و پرسشهای مفاهیم پایه
- ↲ مدارات ساده و آسان
- ↲ مدارهای آنالوگ و دیجیتال
- ↲ شبیه ساز و طراحی مدار
- ↲ مدارات صوتی
- ↲ مدارات، منابع تغذیه سویچینگ و اینورتوری
- ↲ مدارات مخابراتی
- ↲ میکروکنترلرهای AVR
- ↲ آموزش و مثالها AVR
- ↲ طرح آماده و کامل شده AVR
- ↲ میکروکنترلرهای ARM
- ↲ سایر میکروکنترولرها و پردازندهها
- ↲ سایر میکروکنترلرها
- ↲ مدار مجتمع برنامه پذیر FPGA
- ↲ رباتیک
- ↲ اخبار و مصاحبه ها در رباتیک
- ↲ آموزش و مقالات رباتیک
- ↲ پروژهها تکمیل شده رباتیک
- ↲ مدارها و مکانیک در رباتیک
- ↲ رباتهای پرنده
- ↲ برق و الکترونیک عمومی
- ↲ تعمیر لوازم برقی
- ↲ اخبار برق و الکترونیک
- بخش بازيهاي رايانهاي
- ↲ بازيهاي رايانهاي
- ↲ كنسولهاي بازي
- ↲ PSP
- ↲ اخبار بازيها
- بخش تجاري اقتصادي
- ↲ بخش اقتصادی و مالی
- ↲ تجارت آنلاين
- ↲ بورس
- ↲ تحلیل و سیگنال روز
- ↲ کار آفرینی
- بخشهاي متفرقه
- ↲ بخش ويژه
- ↲ ساير گفتگوها
- ↲ صندلي داغ
- ↲ اخبار و حوادث
- ↲ انجمن ورزش
- ↲ آکواريوم و ماهيهاي زينتي
- ↲ معرفي سايتها و وبلاگها