خبرگزاري فارس: روزنامه آمريكايي لسآنجلس تايمز در گزارشي، از تلاش سازمان جاسوسي آمريكا براي افزايش حضور اطلاعاتي و جاسوسي خود در كشور افغانستان خبر داد.
سازمان اطلاعات و جاسوسي آمريكا (سي.آي.اي) در بخشي از برنامه افزايش عملياتهاي اطلاعاتي گسترده در افغانستان، شديدا به دنبال ازدياد حضور غيرنظامي خود در اين كشور جنگ زده آسيايي است و در حال حاضر مشغول استخدام گروههاي جاسوسي و اطلاعاتي است كه در تاريخ اين سازمان آمريكايي بينظير است.
لسآنجلس تايمز در ادامه گزارش ويژه خود نوشت كه سازمان اطلاعات مركزي آمريكا (سيا) در صدد است علاوه بر 700 نيروي اطلاعاتي و جاسوسي كه در افغانستان مستقر كرده است، براي ايجاد توازن در برابر گسترش عملياتهاي نظامي و افزايش نيرو كه تا پايان سال به 68 هزار نفر خواهد رسيد، از گروههاي جاسوسي، تجزيه و تحليلگر و همچنين عوامل غيررزمي استفاده نمايد.
بر اساس گزارش لسآنجلس تايمز، زماني كه اين افزايش نيرو كامل شد، حضور گسترده سازمان جاسوسي سيا در افغانستان به همان اندازهاي خواهد بود كه در عراق و ويتنام بود. برنامه افزايش نيروي اطلاعاتي و جاسوسي سيا در افغانستان در حالي مطرح ميشود كه مخالفتهاي عمومي در آمريكا و ديگر كشورهاي جهان با افزايش نيروي نظامي غرب در افغانستان رو به افزايش است.
بعد از 8 سال تجاوز نيروهاي ائتلافي غرب به اين كشور آسيايي، ژنرال استنلي مك كريستال فرمانده نيروهاي سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) و ارتش آمريكا در افغانستان اخيرا موضوع افزايش نيرو در اين كشور را مجددا مطرح كرد و قرار است تحقيقاتش را در اين زمينه به باراك اوباما رئيس جمهور آمريكا ارائه نمايد تا بر اساس آن و در صورت موافقت اوباما، شمار نظاميان خارجي در افغانستان تا پايان سال جاري ميلادي به 68 هزار نفر افزايش يابد.
