MOHAMMAD_ASEMOONI نوشته شده:Present نوشته شده:
دوست عزیز آقای آسمانی از پستهای زیبای شما تشکر می کنم .
یک سوال داشتم
یک پراید مدل 90 sl دارم که سنسور دریچه گازش ایراد پیدا کرده ، گارانتی بردم می گه باید کل دریچه گاز عوض بشه و چون قطعات نداریم نمی تونیم و باید همین جوری باهاش سر کنی
مشکلی که داره اینه که بعضی وقتها خود به خود ماشین حتی در حالت درجا هم خود به خود گاز می خورد و دور موتور تا 1.5 می رود و دوباره بر می گرده و این حالت در حالت حرکت و ایستا هم اتفاق می افتد و در حرکت باعث ریپ زدن و کله زن ماشین می شه . کارهایی که کردم : تعویض شمع ، وایر شمع ، تنظیم دلکو و ... بوده دیگه عاجز شدم اگر می توانی کمکم کنید
شش ماه که گرفتار این مصیبت هستم و گارانتی هم برای من کاری نمی کند و کمتز از 15 روز دیگه گارانتی هم تمام است .
شمع بوش انداختم با وایر شمع ساژم و قبلش هم چندین مرتبه وایر شمع ها رو عوض کرده بودند ، خوب کار می کنه بعد از یک هفته دوباره همون آش و همون کاسه
سلام
ممنون از حضورتون و توجهتون به این تاپیک
واقعاً تاسف بار هست کار به اصطلاح خودرو سازان در ایران
اینجا اگر گارانتی داره ماشین , میبرینش نمایندگی , با معاینه ی اولیه اگر تشخیص بدند که علتِ مشکل از کارخانه ی سازنده هست یک ماشین جایگزین به شما میدند تا ماشین تعمیر بشه البته اگر از یک روز بیشتر طول بکشه .
و اگر شرکتی کوتاهی کنه در خدماتِ پس از فروش , کافیه برید اداره ی حمایت از مصرف کننده و خبر بدین , همون روز براشون احضاریه میفرستند و اگر نتونند ثابت کنند که مشکل از بد استفاده کردنِ مصرف کننده هست کار به تعطیل کردن شرکت و غرامت سنگین و خسارت دادن به مشتری هم میرسه .
بگذریم ....
اگر فقط در دور آرام ( IDLE POSITION ) این اتفاق میافتاد بنده به موتور پله ای یا همون اِستِپر موتور یا IAC ( IDLE AIR CONTROL ) شک میکردم
چون موتور پله ای کار کنترل دور موتور در دورِ آرام رو به عهده داره ( وقتی موتور خلاص هست برای خودش کار میکنه و گاز هم نمیدید ) .
اما شما میگین که در حرکت هم همینطور میشه .
ماژولِ دریچه ی گاز چیزی نیست جز یک تکه فلز ( بدنه ) و دریچه ی متحرک و محل نصب سیم گاز و موتور پله ای و سنسور دریچه ی گاز
چک کردنش هم آسونه برای کارخونه و حتی شما اگر اطلاعات کافی داشته باشین
تست قطعات دریچه ی گاز :
1 - این قطعه باید کاملا کیپ وصل شده باشه به منیفولد هوا تا هوا نکشه . با تستِ چشمی ( گشتن دنبال هر نوع تَرَک یا شکستگی یا شل بودن پیچهاش یا خرابیِ واشرش در محل نصب به منیفولد ) و استفاده از دود سیگار که توضیح داده شد .
2 - معاینه ی دریچه ی متحرک که آیا با تکان دادن قطعه ای که سیم گاز بهش وصله درست کار میکنه و آیا لق نیست و سالمه ؟
3 - تست سنسور دریچه ی گاز با ولتمتر و سوزن که توضیح داده شده .
یک سیمش منفی هست و یک سیم برق 5 ولتِ ثابت داره که با گاز دادن تغییر نمیکنه و یک سیم که ولتاژ متغیر داره و با گاز دادن کم و زیاد میشه .
4 - تست موتور پله ای که فاصله ی نوکش تا محل نصب باید به اندازه ی استانداردِ خودش باشه .
اگر نمیدونین این فاصله در موتور پله ایِ پراید چقدره باید یک خط کش دقیق ببرین لوازم یدکی فروشی و اندازه بگیرین
این عکسهای موتور پله ایِ بالائی مربوط به پراید نیست و فقط برای واضح شدن درج شده .
تستش موقع کارش هم آسونه
موتور رو شن میکنید بدون گاز دادن
نباید ماشین لرزش داشته باشه
بعدش بدون گاز دادن کولر رو میزنید . اگر موتور پله ای سالم باشه , دور موتور رو باز تنظیم میکنه و موتور بی لرزش کار میکنه .
این یعنی موتور پله ای سالمه چون کارش فقط و فقط تنطیم دور موتور در حالت خلاص و دور آرام بدون گاز دادن هست .
اما شک بنده به کامپیوتر ماشینتون هست چون میگین هم در دور ارام گاهی بد کار میکنه هم در حرکت . ماژولِ دریچه گاز چیزی نیست که تو نمایندگی پیدا نشه . چتد اگر ندارند وظیفشونه که از بازار بخرند و براتون نصب کنند چون گارانتی داره .
این مشکل اگر از سسنور مپ نباشه ( قبلا توضیح داده شده که چیه ) حتماً از کامپیوتر هست
چون نمایندگیها به خاطر تحریمها قطعات الکترونیکی کم دارند و نمیدند به مشتریها بلکه نصب میکنند روی تولیداتشون . برای همین احتمالاً به شما دروغ گفتند که عیب از دریچه گاز هست تا نفهمید مشکل و گندزدگیِ کارخونه از کجاست .
پیشنهادات بنده به شما :
اگر اداره حمایت از مصرف کننده هست در ایران , قبل از تموم شدن گارانتی برید شکایت کنین تا بتونین بعد از تموم شدن گارانتی هم شکایتتون رو پیگیری کنین .
اگر کسی دارین که ماشین مشابه با ماشینتون داره به نوبت قطعات زیر رو باهاش عوض کنین و یک هفته ازمایش کنین هر قطعه رو :
سنسور مپ
کامپیوتر
دریچه ی کاملِ گاز
================================================================
در ضمن اگر شمع و وایر شمع ایراد داشته باشه , هرگز دور موتور خودبخود بالا پایین نمیشه .
شمع خراب از قیافه اش معلومه که الکترودش خورده شده و باید عوض بشه .
وایر شمع هم اگر خراب باشه ماشین تو سرعت ریپ میزند ( دُک میزنه ) و با اهم متر هم میشه راحت تستش کرد ( قبلا توضیح داده شده در همین تاپیک )
هرگز از روی حدس و گمان قطعه عوض نکنین . حتی اگر مکانیک گفت , بهش بگین هر چی گفتی میخرم اما اگر ماشینم درست نشه , هم باید پول قطعاتی که خریدم بهم بدی هم مزدی بهت نمیدم پون ماشینم رو درست نکردی یعنی کار مفیدی برام انجام ندادی
اگر همه اینجوری رفتار کنند , نصفِ بیشتر مکانیکها یا میرند کلاس اموزش معاینه ی قطعات موتور یا تخته میکنند بقالی میزنند
با تشکر از راهنمایی شما
من تمام کارهایی که شما گفتید رو کردم ولی هنوز مشکل سرجاش بود حتی دریچه دهانه گاز رو هم عوض کردم ولی مشکل حل نشد تا اینکه یادم اومد یکی راهنمایی کرده بود که سیم کشی انزکتور رو هم هنگام تعویض دهانه گاز تعویض کن و با این کار مشکا حل شد و دیگر مشکلی ندارم
توصیه من به کسانی که مشکلی مثل من دارند اینه که در همچنین جاهایی حتما سیم کشی های انژکتور و کلا برق دزدی و .... رو چک کنند