صفحه 1 از 1

مخالفت با سياست‌هاي مضر دولت آمريكا خدمت است

ارسال شده: شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۸, ۷:۴۰ ق.ظ
توسط هوایی
  سرهنگ ارتش آمريكا كه سابقه ديپلماتيك در برخي از كشورها نيز دارد از استعفاي خود در زمان دولت بوش ابراز خرسندي كرده و تاكيد مي‌كند كه مخالفت با سياست‌هاي غلط دولت آمريكا خدمت است و نه خيانت.تصویر 
  گزارش فارس، "آن رايت " سرهنگ بازنشسته ارتش و ديپلمات سابق آمريكايي است كه در اعتراض به جنگ عراق استعفا نمود.
وي كه در هيأت هاي ديپلماتيكي آمريكا در نيكاراگوئه، گراندا، سومالي، ازبكستان، قرقيزستان، سيريالئون، ميكرونزي، افغانستان و مغولستان خدمت كرده در مقاله‌اي با عنوان "سالگرد نارضايتي من " كه در پايگاه اينترنتي "كامن دريمز " منتشر شد، به پيامدهاي تصميم به كناره‌گيري خود پرداخته است.
وي مي‌نويسد: شش سال پيش بود كه دراعتراض به آغاز جنگ عراق از دولت بوش و دستگاه ديپلماسي آمريكا كناره گرفتم. آن روز را بخوبي بياد مي آورم. ساعت 2 صبح بود كه از خواب بيدار شدم. بمانند شب‌هاي ديگر يك ماه گذشته، آن شب نيز نتوانسته بودم خوب بخوابم. از شنيدن اخبار واشنگتن خيلي ناراحت و نگران شده بودم. دولت مجبور شده بود كه در مقابل صدام حسين و دولتش تمهيدات نظامي اتخاذ كند.
اين سرهنگ مستعفي ارتش آمريكا ادامه مي‌دهد: من نيز به مانند بسياري از مردم و ديپلمات هاي آمريكايي متعجب بودم كه چرا آمريكا بايد همين الان به عراق حمله كند. آيا نبايد منتظر شنيدن گزارشات بازرسان سازمان ملل باشيم - كه آيا برنامه تسليحات كشتار دسته جمعي در اين كشور وجود دارد يا نه؟ چگونه مي‌توانيم بدون جلب توافق اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل دست به حمله نظامي بزنيم؟ زماني كه در صبح 19 مارس (به وقت مغولستان) و 18 مارس (به وقت آمريكا) رئيس جمهور بوش در عملياتي با تاكتيك "ترس و وحشت "،‌ حمله به بغداد را آغاز كرد من نيز تصميم گرفتم كه به فعاليتم در وزارت خارجه خاتمه دهم.
وي در تشريح ماجراي استعفاي خود مي‌نويسد: بعد از اينكه به سفارت رسيدم از مسؤول ارتباطات خواستم كه نامه استعفايم از دولت ايالات متحده را به رئيسم در وزارت خارجه، كاولين پاول، ارسال كند. انتظار داشتم سريعا به دو ديپلمات ديگري بپيوندم كه قبل از من استعفا داده بودند.
رايت ادامه مي‌هد: چند دقيقه بعد مسوؤل ارتباطات به دفتر من برگشت و گفت كه: "خانم رايت من تلگرام شما به وزير خارجه را خواندم، خواهش مي كنم كه در تصميمتان تجديد نظر كنيد. من نيز با تصميم دولت بوش براي حمله به عراق موافق نيستم اما استعفا نخواهم داد. هنوز تلگرام شما را به واشنگتن نفرستاده ام و اميدوارم كه استعفا نكنيد. "
وي نوشت: من از احساسات كارمند ارتباطات تشكر كردم اما به وي گفتم كه تلگرام را ارسال كند. وي با ناراحتي به دفترش بازگشت. 15 دقيقه بعد او را به اتاقم خواستم و از او پرسيدم كه آيا تلگرام را مخابره كرده است يا نه؟ وي جواب داد كه: "نه، اميدوار بودم كه از تصميمتان منصرف شويد. "
نويسنده ادامه مي‌دهد: من بار ديگر از نگراني او در مورد استعفايم تشكر كردم و باز خواسته/دستورم را مبني بر ارسال تلگرام به واشنگتن تكرار نمودم. چند دقيقه بعد وي كپي تلگرام من را كه به وزارت خارجه ارسال شده بود، برايم آورد.
وي تاكيد مي‌كند: بعد از ارسال تلگرام، به دوستان و همكارانم در هيأت هاي ديپلماتيك آمريكا در اقصي نقاط جهان ايميلي ارسال كرده و در آن توضيح دادم كه براي نشان دادن مخالفتم با جنگ عراق از دولت بوش كناره گيري مي‌كنم. در عرض چندين ساعت، چهارصد ايميل در موافقت با عقايدم دريافت كردم در حاليكه حتي يك ايميل مخالفت آميز هم نداشتم. يك هفته بعد مغولستان را ترك كردم. در اين يك هفته وسايل بسته بندي از چين به مغولستان آورده مي شد زيرا در مغولستان شركت هاي بسته بندي و اسباب كشي وجود ندارند.
وي با بررسي تصميم گذشته خود تاكيد كرد: در اين شش سالي كه از آن زمان مي گذرد خيلي ها از من پرسيده اند كه آيا از تصميمم براي كناره گيري از دولت احساس پشيماني مي كنم يا نه.
خانم رايت نوشت: بايد با صداقت تمام بگويم كه تنها براي اين افسوس مي خورم كه خيلي افراد ديگري كه به مانند من فكر مي كردند، استعفا ندادند. استعفايم باعث شد كه بتوانم در مورد نگراني هايم در مورد جنگ بوش در عراق، سوء رفتار با زندانيان گوانتانامو و ابو غريب، و سلب غيرضروري آزادي‌هاي مدني توسط "قانون ميهن پرستي "، با آزادي تمام صحبت نمايم.
وي تاكيد كرد: اصلا نمي توانم تصور كنم كه چگونه مي توانستم شش سال گذشته را، در دولت بوش كه مسؤول مستقيم اعمالش است، سپري كنم.
اين سرهنگ مستعفي تاكيد مي‌كند: از آن روز نفرت انگيز در 19 مارس 2003 شش سال گذشته است و من در اين مدت براي كمك به برقراري صلح چندين سفر به عراق، افغانستان، غزه، ايران و كوبا انجام داده ام.
وي تصريح مي‌كند در اين مدت هيچوقت بخاطر استعفايم احساس پشيماني نكرده و مي‌نويسد: من بخشي از حركت عظيمي شده ام كه در داخل امريكا آغاز شده و سعي دارد كه در تمام دنيا صلح ايجاد كند، در عراق، افغانستان، ايران، غزه و كوبا.
رايت اينگونه ادامه مي‌دهد: طي 35 سال اين افتخار را داشتم كه با كار براي دولت به كشورم خدمت نمايم، هم اكنون نيز اين افتخار را دارم كه با مخالفت با دولت به كشورم خدمت كنم. هم اكنون من و دوستانم خواهان صلح، عدالت و پاسخگويي مقامات رسمي در مقابل اعمالشان هستيم. ما بعنوان شهروندان اين كشور وظيفه داريم كه با سياست هاي مضر و غيرقانوني دولت مخالفت نماييم.
وي مي‌نويسد: راه هاي زيادي براي خدمت به كشور وجود دارد، و من با تمام وجود اعتقاد دارم كه مخالفت با سياست هاي مضر دولت خدمت به كشور محسوب مي شود نه خيانت به آن.