صفحه 1 از 1
شکسته شدن انحصار آمریکا در سیستمهای مکانیابی جهانی
ارسال شده: یکشنبه ۱۴ آذر ۱۳۸۹, ۶:۲۰ ب.ظ
توسط cheka

ساعاتی پیش ، موشک روسی پروتون-ام که حامل ۳ ماهواره ی سیستم مکانیابی جهانی روسی موسوم به GLONASS بود با پرتاب از پایگاه فضایی بایکونور و قرار دادن این سه ماهواره در مدارهای خود و تکمیل کردن سیستم گلوناس ، انحصار آمریکا در تکنولوژی سیستمهای مکانیابی جهانی (GPS) را در هم شکست .
سیستم مکانیابی جهانی GLONASS روسیه که تنها رقیب عملیاتی سیستم GPS تا این لحظه به شمار میرود ، با استفاده از ۲۴ ماهواره قادر به شناسایی و تعیین موقعیت و سرعت دقیق اشیا زمینی ، دریایی و هوایی در سراسر دنیا خواهد بود .
پروژه ی GLONASS در سال 1976 توسط اتحاد جماهیر شوروی و با هدف پوشش تمامی سطح کره ی زمین تا سال 1991 آغاز شد اما با فروپاشی شوروی این پروژه متوقف گردید ، هرچند با بازیابی قدرت اقتصادی روسیه در دهه ی اخیر و سرمایه گذاری سنگین دولت روسیه در این پروژه ، سیستم بحران زده ی گلوناس به حالت عملیاتی باز گشت.
این سیستمها دارای کارایی بسیار گسترده در زمینه های مختلف ترابری ، اجتماعی و ... میباشد اما کارایی گسترده نظامی آنها در هدایت واحدهای ارتش بخصوص هدایت دقیق موشکهای بالستیک قاره پیما ، بسیاری از کشورهای جهان را برای ساخت این سیستم به تکاپو انداخته بطوریکه کشورهای اتحادیه ی اروپا با شروع پروژه ی مشترک سیستم مکانیابی "گالیله"(Galileo) و کشور چین با کار بر روی سیستم مکانیابی موسوم به "قطب نما"(Compass) اهمییت رسیدن به این تکنولوژی را بخوبی درک کرده اند.
بر طبق گزارشها این سه ماهواره ۴۵ روز دیگر با اتصال به شبکه ی ماهواره های گلوناس کار خود را آغاز خواهند کرد.
Re: شکسته شدن انحصار آمریکا در سیستمهای مکانیابی جهانی
ارسال شده: دوشنبه ۱۵ آذر ۱۳۸۹, ۳:۴۴ ب.ظ
توسط dolphine
سلام
من امروز صبح از اخبار شنیدم که پرتابش موفقیت آمیز نبوده و به مشکل خورده !
Re: شکسته شدن انحصار آمریکا در سیستمهای مکانیابی جهانی
ارسال شده: دوشنبه ۱۵ آذر ۱۳۸۹, ۴:۴۶ ب.ظ
توسط metal_korn
موشک به همراه ماهواره ها تو اقیانوس آرام افتاد
Re: شکسته شدن انحصار آمریکا در سیستمهای مکانیابی جهانی
ارسال شده: دوشنبه ۱۵ آذر ۱۳۸۹, ۹:۰۵ ب.ظ
توسط saeedjiji
بله عزیز جان انحصار شکسته نشد !
هر سه ماهواره در اقیانوس آرام و نزدیک هاییتی سقوط کردن و پروژه شکست خورد! (یاهو نیوز نوشته بود مشکل برنامه نویسی موشک ها بوده و باعث شده مسیر موشک ماهواره بر اشتباه بشه)
من که هر چی سر این روسیه میاد جیگرم خنک میشه
اینم تصویر موشک:
به امید در مدار قرار گرفتن gps ایرانی 
Re: شکسته شدن انحصار آمریکا در سیستمهای مکانیابی جهانی
ارسال شده: سهشنبه ۱۶ آذر ۱۳۸۹, ۱:۳۰ ق.ظ
توسط میهن پرست
Re: شکسته شدن انحصار آمریکا در سیستمهای مکانیابی جهانی
ارسال شده: سهشنبه ۱۶ آذر ۱۳۸۹, ۶:۳۸ ب.ظ
توسط HASAN BARATY
این انحصار با سیستم گالیله اروپا و گلوناس روسیه و یک سیستم چینی قطعا شکسته می شه
Re: شکسته شدن انحصار آمریکا در سیستمهای مکانیابی جهانی
ارسال شده: چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۳۸۹, ۴:۵۳ ب.ظ
توسط cheka
بله تایید شد (البته یکم دیر گفتم!!) اشکال از بوستر موشک بوده که باعث شده موشک 8 درجه منحرف بشه و در اقیانوس آرام سقوط کرد ، البته توجه داشته باشید اگر روسیه در شرایط اضطراری قرار بگیره (مثل زمان جنگ) میتونه دو تا ماهواره ی رزروش که رو تو مدار هستند رو به کار بندازه تا گلوناس بطور کامل جهان رو پوشش بده .
HASAN BARATY البته سیستمهای اروپایی و چینی (که اسمش قطب نما یا Compass هست) که گفتین هنوز در مراحل اولیه هستند و سالها طول خواهد کشید که تکمیل بشوند (مدت زمان در نظر گرفته شده برای تکمیل گلوناس 16 سال بود ) ، اما گلوناس مراحل پایانیش رو طی میکنه ، در حال حاضر 21 ماهواره ی فعال داره و اکثر مناطق دنیا رو پوشش میده و تا 3-4 ماه دیگه کاملا عملیاتی میشه