صفحه 1 از 1

خاطره بوش ازتائو:‌ بازارایران مشکل بیکاری چینی هارا حل میکند

ارسال شده: چهارشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۰, ۲:۵۵ ب.ظ
توسط FARSHAD.ADL
عصر ايران - در بخشی از خاطرات جرج بوش که اخیرا در ایران منتشر شده است، بوش در مورد مناسبات با چین صحبت می‌کند و به خاطره‌ای اشاره می‌کند که به ایران هم ارتباط دارد و از این جهت مهم است که در راستای انتقادهای بی‌شمار سال‌های اخیر کارشناسان داخلی در مورد واردات از چین است.

در صفحه‌ی 457 ترجمه‌ی فارسی این کتاب، از قول بوش می‌خوانیم: «در یک ناهار در اتاق شرقی {کاخ سفید} رو به او {هوجین تائو} کردم و سوال محبوب‌ام را پرسیدم که از همه‌ی رهبران جهان می‌پرسیدم: وحشت چه چیزی، شما را شب‌ها بیدار نگه می‌دارد؟»

به او گفتم: شب‌ها از ترس حمله‌ی تروریستی دیگری به آمریکا خواب‌ام نمی‌برد.
او هم سریع جواب داد که نگرانی اصلی‌اش ایجاد بیست‌وپنج میلیون شغل در سال است. جواب‌اش برای‌ام خیلی جذاب بود. جوابی صادقانه بود. نشان می‌داد که نگران تاثیر بیکاری و نیروهای بیکار بود. توضیح داد که سیاست‌های دولت‌اش به مناطقی با منابع غنی مثل ایران و آفریقا نظر دارد... .»
البته سخن هوجین تائو در عمل نیز محقق شده و ایران یکی از بزرگ ترین وارد کنندگان محصولات چینی می باشد. همچنین بسیاری از پروژه های عمرانی ایران از راهسازی گرفته تا صنایع نفت و گاز و ... به دست پیمانکاران چینی احداث می شود.

نمودار زیر نشان دهنده حجم مبادلات اقتصادی ایران و چین در دوران مورد اشاره رئیس جمهور چین - که بوش نیز در آمریکا رئیس جمهور بود - است و نشان می دهد که هوجین تائو واقعیت را به بوش گفته و بر روی بازار ایران برای اشتغالزایی در کشورش حساب ویژه ای باز کرده است.
نکته قابل تإمل این که رئیس جمهور چین ، نام ایران را در کنار آفریقا برده و نه در زمره کشورهای نفتخیز منطقه که نشان دهنده نوع نگاه مقامات چینی به کشورمان است.

احتمالاً هوجین تائو به بوش توضیح نداده است که وقتی شب ها از وحشت بیکاری مردمش بی خواب می شود ، با یادآوری نام ایران آرام می شود به خوابی راحت می رود.
 تصویر  نمودار:‌سایت انواری  «خاطرات جرج بوش- لحظات تصمیم» با ترجمه‌ی محمد حسین اسماعیل‌زاده و ویراستاری حسین یاغچی توسط انتشارات هژبر منتشر شده است