من برای چنین انتخابی دلایل دیگری نیز دارم. یکی از موضوعات مرکزی من در مطالعات و پرسشهایم در عرصۀ خلاقیت هنری همیشه در پیوند با مباحث روانشناختی و ناهنجاریها و جراحات باطنی بوده است. فکر می کنم که مایک اولدفیلد یکی از این نمونه های حائز اهمیت باشد، چرا که از جمله نوروتیکهایی ست که در کار هنری موفق بوده و به عبارت دیگر به ساحت والاگرایی دست یافته است.
با یادآوری این موضوع مرکزی که چنین رابطه ای بین خلاقیت و جراحات روانی و باطنی از نقطه نظر من در پیوند با مباحث و مسائل و مشکلات دموکراتیزاسیون فرهنگ و هنر مطرح می باشد.
و بازهم باید یادآوری کنم که متأسفانه موسیقی نیز بعد از سینما و تآتر سومین هنری ست که سرمایه داران آنرا به گروگان گرفته اند و محصولات خلاقیتها را در هر کجا که امکانپذیر بوده و تحقق یافته است، به محصولی تجارتی تبدیل کرده اند.
Mike Oldfield
مایک اولدفیلد
مایک اولفیلد در 15 ماه می 1953 در ریدینگ بدنیا آمد. او موسیقی دان بریتانیایی و ایرلندی تبار ست که با ابزارهای متعدد کار می کند.
زندگینامه
Michael Gordon Oldfield
میکائیل گوردن اولدفیلد در ریدینگ در بریتانیا بتاریخ 15 می 1953 بدنیا آمد. پسر دکتر هانری اولدفیلد Dr Raymond Henry Oldfield و مورین برنادین لیستون Maureen Bernadine Liston (ایرلندی تبار) او آخرین فرزند از سه فرزند خانواده می باشد که هر سه در کار موسیقی فعال بوده اند : سالی اولدفیلد Sally Natasha Oldfield (تولد بسال 1947) آواز خوان است و تیری اولدفیلد Terry Oldfield (تولد بسال 1949) کومپوزیتور فیلمهای مستند است. مایکل اولدفید پدر شش فرزند از پیوندهای متعددش می باشد : Molly مولی (1979)، Douglas داگلاس (1981)، Luke لوک (1986)، Greta گرتا (1988)
Noah نوآ (1990)، Jake ژاک (2004).
کودکی و نخستین گامهای مایک اولدفیلد در موسیقی
کودکی مایک اولدفیلد قویا متأثر از بیماری مادرش است که بارها در بیمارستان روانپزشکی بستری می شود و سرانجام در اوایل 1975 فوت می کند. در رابطه با بحرانهای روانی مادرش، مایک اولدفیلد از نظر شخصیتی به درونگرایی بیمارناکی مبتلا می شود و از سن هفت سالگی به گیتار رو می آورد. خیلی زود او با تقلید از گیتاریستهای موسیقی فولکلور بریتانیایی که از سالهای 60 رایج شده بود، روش شخصی خود را ابداع می کند. از گیتاریستهای شاخص این دوره می توانیم به بطور مشخص از John Renbourn و Bert Jansh نام ببریم.
در دوران نوجوانی مایک اولدفیلد گیتاریست تمام عیاری ست که در چند انجمن فولکلور عضویت دارد. ولی فعالیتهای خلاق او در واقع از سن پانزده سالگی با همکاری خواهرش «سالی» آغاز می شود. محصول این همکاری به روش« سالا نژی» Sallyangie موسیقی با دو ابزار موسیقی رایج درفولکلور بریتانیا، آلبومی ست بنام «کودکان خورشید»
Children of the sun در نوامبر 1968 در کمپانی ترانس آتلانتیک Transatlantic.
سپس مایک با برادرش تیری اولد فیلد گروه تازه ای تشکیل می دهد که چندان دوام نمی آورد. در این دوران گیتار الکترونیکی را در اختیار می گیرد که در اصل به مارک بولان Marc Bolan کمپوزیتور بریتانیایی تعلق داشت.
در فوریه سال 1971 بعنوان باسیست و سپس گیتاریست به کوین آیرس Kevin Ayres و گروه او می پیوندد :
The Whole World
در این گروه با کوپوزیتور آوان گاردیست داوید بدفورد David Bedford آشنا می شود که او را به ادامه و گسترش کمپوزیسیونهای اولیه اش تشویق می کند.
مایک و خواهرش سالی

rélude pour orgue BWV 729