خود شیفتگی

در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با بهداشت و روان به بحث بپردازيد.

مدیران انجمن: Dr.Akhavan, mahshid-banoo, شوراي نظارت

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
محل اقامت: Victoria, Australia
سپاس‌های ارسالی: 6778 بار
سپاس‌های دریافتی: 2887 بار

خود شیفتگی

پست توسط noora »

خود شیفتگی 

تصویر

پدیده خودشیفتگی که ویژگی اصلی اختلال خودشیفتگی می‌باشد، بر پایه یک تضاد نهاده شده است که در ظاهر با یک الگوی فراگیر از «خودبزرگ‌بینی» و «نوعی بی‌نظیر بودن» نمایان می‌گردد و در باطن و زیربنا، با احساس حقارت و اعتماد به نفس شکننده و آسیب‌پذیر مشخص می‌شود.
به عبارت دیگر آن احساس منحصر به فرد بودن و حس مبالغه‌آمیز نسبت به توانایی و دستاوردهای خود و نیاز مداوم به توجه، تایید و تحسین دیگران که به صورت گسترده در رفتار، افکار، تصورات و تخیلات فرد رخنه می‌کند و در روابط بین فردی اعم از محیط خانواده، محیط کار و جامعه تاثیر می‌گذارد.

ویژگی‌های افراد خود شیفته

•  حساسیت زیاد نسبت به انتقاد و این‌که اصولاً انتقاد از طرف دیگران را یک نوع حمله شخصی تلقی می‌کنند.  
  •  خود را مستحق برخورد ویژه می‌دانند و همواره یک نیاز عمیق به تحسین شدن از جانب دیگران را دارند. آنها در تلاش هستند که شرایطی را فراهم سازند تا این نیاز آنها پاسخ داده شود.  
  •  استفاده ابزاری از دیگران و یا به خدمت گرفتن افراد برای کسب موفقیت‌های شخصی بدون در نظر گرفتن تاثیرات مخرب این استراتژی در شخصیت و زندگی فردی و اجتماعی کسانی که مورد بهره‌کشی قرار می‌گیرند.  
  •  بی‌اعتبار کردن کسانی که به روان متورم آنها ضربه‌ای وارد سازد و یا در پاسخ به نیازهای عصبی آنها، جواب مناسب ندهد.  
  •  تکبر، غرور و رشک و حسد نسبت به دیگران و یا این‌که دیگران را به برخورداری این گونه احساسات نسبت به خود متهم می‌کنند.  
  •  استفاده از مکانیسم‌های دفاعی انکار و دلیل‌تراشی به منظور جلوگیری از قبول نارسایی‌ها، ناتوانی‌ها و شکست‌های عملکردی خود.  
 تاثیرات پدیده خودشیفتگی  
 براساس مطالعات انجام شده در الگوهای فکری، رفتاری و باورهای ذهنی افراد خودشیفته شواهدی دیده می‌شود که در واقع تلاش بی‌وقفه این افراد برای رسیدن به یک آرامش عصبی را نشان می‌دهد، ولی خود این افراد نمی‌دانند که چه مشکلاتی را برای دیگران به وجود می‌آورند. انکار واقعیت، بدبینی، رشک و حسد، ناتوانی در تحمل انتقاد، افراط و تفریط و ... در ابعاد مختلف بر عملکرد فردی و اجتماعی او اثر می‌گذارد که برای مثال می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:  
  •  تصمیم‌گیری  
  •  ارتباطات و بازخورد  
  •  کارگروهی  
  •  فرهنگ سازمانی  
  •  انگیزه‌ها  
  •  قضاوت  
  •  برنامه‌ریزی  

((بدیهی است خودشیفتگی به درجات مختلف در همه افراد وجود دارد، ولی در صورتی که میزان، شدت وابعاد آن گسترش یابد به عنوان یک بیماری شخصیتی محسوب می‌شود که باید درمان شود. ))

منبع:روان یار
هرچه مردم نا آگاه تر بمانند زمان درک این نکته که ثروت خودشان به خودشان هدیه شده طولانی تر خواهد بود
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 5879 بار
سپاس‌های دریافتی: 12411 بار
تماس:

Re: خود شیفتگی

پست توسط Solver »

مطلب جالبی بود.

فکر کنم من در حد کمی (99%) دچار این مشکل باشم :o

اگر روشی برای سنجش میزان خودشیفتگی و البته روش های درمان آن را نیز در اختیار دارید مطرح نمائید. البته من فکر کنم خودشیفتگی در حقیقت زیاد شدن برخی خصلت ها است که نبود اون خصلت ها در یک شخصیت هم موجب عدم اعتماد به نفس شود. البته این نظر یک مبتلا هست فکر کنم . . ! :sad: این تست خودشیفتگی را اگر وجود دارد به اشتراک بزارید. ::sa
Personal Site: [External Link Removed for Guests]
Captain
Captain
نمایه کاربر
محل اقامت: Victoria, Australia
سپاس‌های ارسالی: 6778 بار
سپاس‌های دریافتی: 2887 بار

Re: خود شیفتگی

پست توسط noora »

Negar.int نوشته شده:مطلب جالبی بود.

فکر کنم من در حد کمی (99%) دچار این مشکل باشم :o

اگر روشی برای سنجش میزان خودشیفتگی و البته روش های درمان آن را نیز در اختیار دارید مطرح نمائید. البته من فکر کنم خودشیفتگی در حقیقت زیاد شدن برخی خصلت ها است که نبود اون خصلت ها در یک شخصیت هم موجب عدم اعتماد به نفس شود. البته این نظر یک مبتلا هست فکر کنم . . ! :sad: این تست خودشیفتگی را اگر وجود دارد به اشتراک بزارید. ::sa

((بدیهی است خودشیفتگی به درجات مختلف در همه افراد وجود دارد، ولی در صورتی که میزان، شدت وابعاد آن گسترش یابد به عنوان یک بیماری شخصیتی محسوب می‌شود که باید درمان شود. )) تصویر

عزیز نباید به سرعت به خود برچسب خود شیفتگی بزنید. در همه انسانها نشانه ها و علایمی است ولی این به معنای بیمار بودن نیست . تشخیص بیماری کار ساده ای نیست و به راحتی نمی توان کسی بیمار خواند . 
  هایی برای تحلیل شخصیت وجود دارد که با مراجع به کلینیک مشاوره عوامل شخصیتی خود را می توانید ارزیابی کنید . 

تحلیل اینچنین تست ها به یک متخصص روان شناسی نیاز هست و از طریق اینترنت این کار به درستی صورت نمی گیرد .به خاطر همین بهتر است به یک متخصص روان شناسی مراجع کنید 

اینکه من هنوز این اجازه را به خودم نمی دم که تست کسی رو تحلیل کنم چون هنوز درسم تمام نشده و تازه دارم تحت نظر استادم دوره تحلیل آزمون ها را طی می کنم .   تصویر    

باشید تصویر
هرچه مردم نا آگاه تر بمانند زمان درک این نکته که ثروت خودشان به خودشان هدیه شده طولانی تر خواهد بود
ارسال پست

بازگشت به “روانشناسي و روان پزشكي”