" علي شيرازي " دو كتاب در حوزه موسيقي منتشر مي كند

در اين بخش مي‌توانيد در مورد موسيقي و مشاهير موسيقي به بحث و تبادل نظر بپردازيد

مدیر انجمن: شوراي نظارت

ارسال پست
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
محل اقامت: تهران. شهرک اکباتان
سپاس‌های ارسالی: 4 بار
سپاس‌های دریافتی: 186 بار

پست توسط ARMIN »

"علي شيرازي" دو كتاب "موسيقي فيلم ايران" و "آسيب‌‏شناسي موسيقي و آواز ايراني" را درست انتشار دارد.

"علي شيرازي" در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگ و انديشه ايلنا, گفت: در حال حاضر دو كتاب "موسيقي فيلم ايران" و "آسيب‌‏شناسي موسيقي و آواز ايراني" را در دست چاپ دارم، البته بيشتر مطالب اين دو كتاب پيش از اين در مطبوعات منتشر شده است، اما هنوز با هيچ ناشري براي انتشار اين دو كتاب به توافق نرسيده‌‏ام .
وي در ادامه با اشاره به كتاب‌‏هاي ديگري كه چه در حوزه تاليف و ترجمه و چه در حوزه موسيقي فيلم منتشر شده اند،تصريح كرد: كتاب "موسيقي فيلم" دربرگيرنده نقدهايي بر فيلم‌‏هاي "خيلي دور، خيلي نزديك" , "ديشب باباتو ديدم آيدا" , "بر باد رفته" ," بيد مجنون" , "كافه ترانزيت" و "سالاد فصل" است.همچنين در اين كتاب گفت و گوهايي با آهنگسازان قديمي و پيشكسوت از جمله "بابك" , "كامبيز روشن‌‏روان" , "فريبرز لاچيني" , "ستار اوركي" و "امير كرامتي" شده است و تا زمان نهايي شدن كتاب امكان ايجاد تغييرات در آن وجود دارد .
شيرازي با اشاره به اولين نقد موسيقي كه نوشته است، ادامه داد‌‏: اولين نقد موسيقي فيلمي كه نوشتم بر روي فيلم "مرسدس" مسعود كيميايي بود كه ( البته هنوز منتشر نشده است) در آن زمان من تازه فعاليت مطبوعاتي ام را آغاز كرده بودم و برايم مهم بود كه نامم پاي مطلبم منتشر شود‌‏, اما حاضر نشدم كه بدون اسم چاپ شود و بعدها نيز هر روز تكه‌‏هايي از آن در يك روزنامه كه بعدها هم تعطيل شد، منتشر شد .
اين پژوهشگر با اشاره به ويژگي‌‏هاي اين نقدها گفت‌‏: در اين نقدها، موسيقي فيلم سينماي ايران را در مقايسه با استانداردهاي موسيقي فيلم جهان مورد بررسي قرار داده‌‏ام .
وي با تاكيد بر اينكه موسيقي فيلم در ايران در مقايسه با بخش‌‏هاي ديگر مهجور مانده است، اظهارداشت : بيشتر اهالي مطبوعات به بخش هاي ديگر فيلم از جمله كارگردانان، بازيگران اول و عوامل ديگر توجه مي كنند و كمتر منتقدي به سراغ نقد موسيقي فيلم مي رود .
شيرازي در ادامه درخصوص انتشار كتاب "آسيب‌‏شناسي موسيقي و آواز ايراني" گفت‌‏: من از سنين نوجواني فرا گرفتن شيوه‌‏هاي آوازي و رديف دستگاه هاي موسيقي را نزد اساتيد برجسته اين رشته فرا گرفتم و بعدها متوجه شدم كه حاشيه موسيقي و آواز ايران از خود موسيقي و آواز ايران گسترده تر است .
وي افزود :برخلاف سينماي ايران كه نقد موجب اعتلا و جهاني شدن آن در سال هاي اخير شده است، اما موسيقي ايران در اين حوزه به شدت در مضيقه است، من نيز كم كم دست به قلم بردم و مقالاتي را در خصوص آسيب شناسي فضاي موجود و ريشه‌‏هاي ركود موسيقي در ايران منتشر كردم كه اين آثار در دو شاخه كوشش براي ترسيم فضاي كلي موسيقي در دهه هاي اخير و ارائه تصويري در حد امكان روشن و دقيق از آواز ايراني است طبيعي است، چون در رشته آواز تبحر بيشتري داشتم؛ نگاهم بيشتر به اين حوزه معطوف شد .
شيرازي در ادامه خاطر نشان كرد : چون من در فضاي موسيقي ايراني نفس مي كشم بسياري از مشكلاتي كه در اين كتاب مطرح كرده ام، به گونه‌‏اي حديث نفس من است .
اين پژوهشگر در خصوص دليل انتشار اين مقالات به صورت كتاب گفت‌‏: با توجه به اينكه بسياري از نقدها و مطالب من درباره موسيقي به صورت پراكنده و ناقص در مطبوعات منتشر شده بود و گاه برخي از مطالب با توجه به نظر مسوول صفحه كوتاه و گزيده شده بود، از اين رو تصميم گرفتم اين مجموعه را به صورت كامل منتشر كنم. اين دو كتاب در واقع نمايه خوبي از ديدگاه من درباره موسيقي ارائه مي دهد .

[External Link Removed for Guests]
Don't play games with the ones who love you
ارسال پست

بازگشت به “موسيقي”